Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Lockheed Martin un furnizor de echipamente militare nu tocmai corect

F16 un produs de baza al Lockheed Martin

Producătorul american de echipamente militare, Lockheed Martin, a acceptat plata a 15,9 milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu în care compania era acuzată de umflarea facturilor guvernului federal pentru piese destinate avioanelor militare.

Potrivit Departamentului american al de Justiţiei, frauda a fost făcută de un subcontractor al Lockheed Martin pe parcursul a 14 ani, Lockheed Martin complăcându-se să transferet costurile mai mari guvernului, încălcând legislaţia în vigoare.

“Este îngrijorător că un contractor mare în domeniul apărării, cu legături de lungă durată cu guvernul Statelor Unite, nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea integrităţii şi validităţii preţurilor cerute”, se arată într-un comunicat al Departamentului Justiţiei.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Lockheed Martin a cooperat cu guvernul în cadrul investigaţiei, care a dus la condamnarea preşedintelui subcontractorului.

Lockheed Martin este cel mai mare contractor american în domeniul apărării.

Lockheed Martin a ofertat România pentru furnizarea de avioane multirol F-16 noi dar şi pentru revitalizarea unor F-16 vechi.

sursa: Bloomberg

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.