Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Locotenentul Alexandru Gheorghe – parafrazarea mitingului din 24 Ianuarie

Au trecut mai mult de 12 ore de când locotenentul Alexandru Gheorghe, din ipostaza unui locotenent oarecare din Armata României, a ajuns un idol al multor români. Nu neapărat al celor care poartă o uniformă militară. Vorbele nu sunt exagerate. Mărturie sunt miile de mesaje trimise pe reţele de socializare. Mulţi dintre cei care l-au văzut, s-au identificat cu ceea ce spunea acest tânăr.
Trecând peste auto-sesizarea lui Frăţilă, şeful purtătorilor de vorbe din anticamera lui Oprea, care s-a grăbit să “îl tragă de urechi” pe Alexandru Gheorghe, se poate spune că gestul făcut de tânărul locotenent a parafrazat protestul militarilor rezervişti.
A parafrazat mitingul autorizat al militarilor SCMD care se desfăşoară de Ziua Unirii.
A fost o mărturie vie a faptului că activii nu i-au părăsit pe cei batjocoriţi de Oprea şi clica lui, armata de mucava a unui general de carton.
A fost o dovadă a faptului că încă mai există tineri capabili, purtători ai uniformei militare, gata să sprijine poporul faţă de care au depus jurământul să îi apere chiar cu preţul vieţii.
Din piaţă, de la protestul organizat, unul din liderii SCMD a spus că locotenentul este purtătorul mesajului a câtorva sute de camarazi din armată şi din Poliţie. Probabil, acest lucru se găseşte în protestul de 14 pagini de care vorbea Alexandru Gheorghe aseară.
Oricum, este îmbucurător faptul că există o rezervă de moralitate,inteligenţă şi de demnitate în rândul militarilor activi pe care politrucii, inclusiv cei din sânul Armatei, nu o recepţionează.
Iar când vor realiza acest lucru, va fi, probabil,prea târziu pentru ei…
Notă: De la tribuna Parlamentului, micul boc, vorbeşte despre cum nu există astăzi posibilităţi să satisfacă cererile celor din piaţă… Nu acum!Acum nu e momentul!

“Dacă nu cădem în patima populismelor, vor exista perpective”, a spus boc pe holurile Parlamentului, după ce a coborât de la tribună.  

 

InfoMondo Militar

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Locotenentul Alexandru Gheorghe – parafrazarea mitingului din 24 Ianuarie”

 1. michire c says:

  Curios cum va reactiona Ministerul Apararii, dincolo de vorbele purtatorului sau de cuvant….e cam fierbinte castana…

 2. un oarecare says:

  Intre gradul de locotenent si cel de general de armata este distanta mai mica decat intre ultimul si cel de CONTRAamiral. A fost demonstrat de locotenentul Alexandru Gheorghe si purtatorul de vorbe fratila. Domnule fratila vant din prora (sau meri indarat)!!!!

 3. colonelul63 says:

  Sunt convins ca dl.locotenent va fi pedepsit pentru ca a incalcat regulamentele militare. Si probabil ca asa trebuie sa se intample cu orice militar care actioneaza asa. Cu conditia ca armata sa nu fie politizata.
  Dar cand vad un ministru al armatei politruc tradator, un purtator de vorbe aservit puterii politice in totalitate, ma gandesc ca actiunea tanarului locotenent este indreptatita. Oamenii cu influenta din Romania ar trebui sa-l apere. Cinste lui.

 4. Un roman says:

  Noi Romanii trebuie sa-l aparam ca-i de-al nostru – e suflet de Roman adevarat !!!

 5. militar says:

  Propun ca locotenentul sa fie pedepsit in momentul in care EBA va fi pedepsita ca s a imbracat in uniforma militara si a participat la actiuni electorale sau in momentul in care oprea sau ontanu (generali facuti la apelul bocancilor) au postat afise electorale cu ei in uniforma. De parca ei au servit in ARMATA ROMANIEI ani intregi

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  postat pe blogul politic romanesc

  LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEOEGE EROUL NATIONAL

  El inseamna mai mult decat se crede. Este semnalul revoltei armatei
  Romane. Comform informatiilor mele ziaristice si a documentelor declasificate este o miscare bine organizata avand sprijinul moral al majoritatii militarilor.
  Va invit sa sa cititi cu ochii vostri cea mai importanta publicatie pe internet
  al armatei Romane.
  InfoMondo Militar
  You are in the army now!
  http://militar.infomondo.ro/
  Informatii extrem de importate din surse de incredere in curand pe
  http://devanewyork.blogspot.com/

 7. Marlon Juvet says:

  @Redacţia: sincer, nu vă văd bine dacă a ajuns să vă laude Horvath. E ca şi cum Vadim ar lăuda pe cineva pentru patriotismul lui fierbinte. Mai lipseşte din corul tămâioşilor tipa aia care mai scapă periodic de la balamuc, îmi scapă numele acum….

 8. Corneliu Serediuc says:

  Felicitări Locotenent Alexandru Gheorghe pentru curajul manifestat în lupta cu personulitățile din armată, politică și societatea civilă.
  Felicitări părinților și profesorilor tăi care ți-au dat o educație aleasă, model pentru noi toți.
  Nu „ghioceilor” din armată, politică și societatea civilă.

  Col. (r) prof. univ. dr. ing. (in trecut) Corneliu Serediuc

 9. iceparu says:

  Ce rau in pare ca nu mai am 30 ani.Ce pedeapsa i-as mai fi administrat.A sosit posta.

 10. iceparu says:

  Locotenentilor,faceti fericit presedintele.puneti p…..pe ia.