Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Luni şi miercuri se stabileşte soarta pensiilor militare

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice va intra luni în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, urmând să fie supus votului final miercuri, 16 iunie.

Potrivit deciziei Biroului permanent al Camerei, propunerea legislativă se va afla pe ordinea de zi la poziţia a doua.

Pe 2 iunie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat raport favorabil pentru iniţiativa referitoare la sistemul unitar de pensii publice.

Conform proiectului de lege, militarii vor fi integraţi în sistemul unitar de pensii publice. Cadrele militare, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, care beneficiază de ajutoare lunare, vor participa la sistemul unitar de pensii publice, prevăzut a intra în vigoare la 1 ianuarie 2011.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Luni şi miercuri se stabileşte soarta pensiilor militare”

 1. vasile says:

  Foarte bine!!!!
  Daca s-ar elimina inechitatile dintre cei iesiti la pensie in anul 1999 si cei iesiti dupa 2001 care si-au facut pensii mai mari ( ex: sunt of rezerva , am avut functie de lt colonel, grad maior cu Academie Militara, vechime 30 ani , cu o pensie de 1700 ron, in timp ce colegii iesiti dupa 2001 au de la 2400 in sus ron ) NU ESTE CORECT SI NU SE OCUPA NIMENI DE NIVELAREA ACESTOR INECHITATI .

 2. LEGIONARUL says:

  @ASA ESTE VASILE. SA SPERAM CA ACUM SE VA FACE DREPTATE

 3. ELENA says:

  1. Daca apreciati ca prin introducerea militarilor in legea unica se elimina diferentele generate de Legea 164/2001 inseamna ca …. sunteti chiar impotriva propriei dvs. persoane.
  2. Cred ca v-ati bucurat cam repede – ieri s-a votat retrimiterea legii la comisie! Intrati pe pagina C. Deputatilor si informati-va!
  3. Personal sunt de acord cu cei care se considera nedreptatiti prin faptul ca au pensii mai reduse decat similarii lor care au iesit la pensie mai tarziu (ex. diferenta de 8 luni intre mine si o colega de aceeasi varsta, pe aceeasi functie, cu acelasi grad se concretizeaza in 400 lei. Pentru unii poate parea putin, pentru mine nu. Asta e, am pierdut atunci, nu mai sunt de acord sa pierd niciun ban acum si de-acum inainte). Eu as vedea rezolvarea problemei in felul urmator: sa nu fim inclusi in legea unica (adica sa ramanem pe ceea ce suntem acum) si, ulterior, o initiativa legislativa care sa rezolve aceasta inechitate. Insa textul acesteia sa fie facut de ADEVARATII SPECIALISTI IN FINANTE IN DOMENIU MILITAR (preferabil rezervisti afectati, ca sa puna si suflet, si inima, si CREIER) si … se gaseste o modalitate de promovare a ei, ca nu ne uraste chiar toata lumea!

 4. g.HAMANDIA says:

  @ELENA-asa da ,deja incepi sa vezi problema in conformitate cu realitatea.REZOLV. corecta este o noua lege care sa elimine toate inechitatile.nu o mai lalaim cu 164 si pe urma vezi doamne alte proiecte de lege.nu profitorii au beneficiat din plin si destul timp-9ani

 5. micutzul says:

  ELENA, incepi sa/mi placi. Vino la cafea maine dimineata sa vorbim mai mult.
  Eu am strigat peste tot ca se incearca o mare magarie cu noua lege. Pensiile nu se vor mai recalcula la modificarile de la cei activi, urmeaza o cadere controlata a monedei RON, atat de dorita de Isarescu si atunci pensiile celor iesiti inainte de legea aceasta , sunt egal 0000.
  CRED CA CEL MAI BINE AR FI SA NU MAI STAM SA VINA UNUL SAU ALTUL SA NE APERE DREPTURILE. TREBUIE SA NE FACEM, SAU CUM SPUN ALTII SA NE TRAGEM PARTID SI LA CAT SUNTEM DE DIBACI II DAM JOS PE ASTIA. SI CIND AJUNGEM LA PUTERE SA RECALCULAM PE TOTI PRESEDINTII, PRIMMINISTRII, MINISTRII, SECRETARII DE STAT…. DE DUPA 1990. SI SA LE DAM NOTE DE TRECERE CA LA ORICE EXAMEN 5,65 , 7.62 , 7,65 , 9 ETC.

 6. ELENA says:

  @micutzul
  Beau cafeaua foarte, foarte concentrata, cu foarte putin zahar brun!
  Daca vrei, scrie-mi si pe adresa personala (rugam frumos administratorul sa ti-o dea!). Eu nu ma vad membra a niciunui partid! Pur si simplu, nu-mi place! Da’ ma vad capabila – cu ajutorul unor finantisti foarte buni – sa promovez un proiect de lege care sa elimine inegalitatile dintre noi, sa gasesc sustinere politica. Asadar, hai sa stam numai putin si sa vedem ce se intampla pe 24 iunie (cand trebuie sa se pronunte CCR pe exceptiile neconstitutionalitate) si apoi mai discutam. Asta ca sa vedem ce lege trebuie sa luam in calcul.

 7. micutzul says:

  Sunt de acord sa primesc adresa.
  Raspunsul CC il am de pe acum, dar nu este oficial. Daca se adevereste ce spune Barosso, e nasol. Intreaga Europa revine la anii 1930/ 1940. In acest caz Vadim e prea batran, Ponta e prea tanar, Basescu nu mai are vlaga, deci Romania **ofera post de dictator**. Vrea cineva? Il uitasem pe Antonescu…
  In legatura cu legea la care faci referire, sunt de acord sa se recalculeze pensiile, sa fie dupa legea noua , dar numai dupa ce avutul Romaniei este recuperat de la cei care si l/au insusit prin faradelegi ** legale **, dupa ce respectivii vor fi arestati si condamnati. Si atunci sa vedeti pensii si salarii in Romania…..

 8. LEGIONARUL says:

  @Elena- grija mare colega-sa nu faci bataie de joc la inimioara-iti recomand ceaiul negru chinezesc. ce mai face Nela, ma intreba Baraba de ea?

 9. ELENA says:

  @Legionarul
  Nela e aproape toata ziua pe la procese. Adica, mai exact, isi castiga existenta. Si se gandeste cum ii va fi mutilata pensia nesimtita.
  Dar Baraba vrea sa ma faca geloasa?
  @Micutzul
  Daca vrei sa-mi spui ca CCR va admite ca fiind constitutionala o lege care incalca principiul neretroactivitatii… abtine-te, lasa-ma sa aflu singura pe 24 iunie1

 10. LEGIONARUL says:

  @ELENA-saracuta NELA-posesoare a unei p.n. si mai alearga pe la procese? biblia zice sa te multumesti cu mai putin.aici se pare ca intervine boc -boc sa puna lucr. la punct. in ceea ce-l priveste pe Baraba pt. tine am sa fac cercetari si o sa-ti dau de stire.o.k.?

 11. micutzul says:

  DA, o sa stau pana pe 24 iunie sa vad ce zice CCR, apoi o sa mai stau pana peste 4 ani, sa vad ce zice ICCJ, apoi mai stau 2 ani sa vad ce zice CEDO si la sfarsit aflu ca nu mai suntem in UE si nu mai conteaza ce a zis CEDO. Si atunci, peste 7 \ 8 ani nu mai am ce sa fac decat sa ma plang si sa cer sprijinul presedintelui Romaniei, mult iubitul si stimatul T.B.
  DRAGI ROMANI E UN MOMENT GREU PENTRU TARA, E TIMPUL SA NE SACRIFICAM CU TOTII, SA NI SE TAIE SALARIILE SI PENSIILE PENTRU CA ECONOMIA LUI BLAGA, VIDEANU SI BERCEANU SA DUDUIE, SA FACA EI BANI. APOI PESTE 2 ANI NE VOR ADUCE VENITURILE APROAPE DE CE SUNT ACUM, LA 1 EURO DE 4,8 RON. SI SA VEDETI CE BUNI SUNT EI ATUNCI.
  CAM ASA AM GANDIT/O SI EU, IL RADEM PE LACHITA, O PUNEM SEFA LA BUCURESTI PE NUTI, IL RADEM PE BOCMOTOC, CA PROSTIMEA VREA SANGE, FACEM ALEGERI SI O PUNEM SEFA NATIONALA PE NU….APOI CA SA RADEM TOT O PUNEM LA VICTORIA, LA PALAT NU LA SALAM….
  NU STIU MAI ELENA DAR ASTIA SUNT PREA PREVIZIBILI, ORI SFETNICII SUNT SLABI, ORI SERVICIILE SUNT DE TOT RAHATUL….PRESUPUN CA URMEAZA SA VEDEM CEVA PROBLEME PE LA CELE DOUA TV. …..

 12. stefan says:

  pensiile ai fost recalculate prin legea 164 in timp de 4 ani perioada in care ai primit indexari legale si drepturi militare neacoedate de celalalt regim.ce spuneti de cei care au fost pensionati in 1987 cu legea unitara 3|1977 si li s-au calculat pe 5 ani din 10 ca la civili ?in 2001 li s-au dat ceva drepturi dar cine a verificat aplicarea corecta ,SI acum”;din 2006 -2010 noi nu am mai primit NIMIC civilii ai beneficiat de indexari noi nu….de majorari nici vorba ,atunci ce au cu noi ca celor care au pensie din 1987 si mai din urma le amputaza ditect dun decizie PAI ce facem ?