Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

M.Ap.N. a oficializat escrocheria?

O nouă anomalie a modului în care funcţionează sau mai corect, a modului în care  NU funcţionează instituţiile statului puteţi constata citind cele ce urmează.

“Mi-a parvenit pe net un document trimis tribunalului Vâlcea de cãtre “Direcţia pentru Relaţii cu Parlamentul şi Asistenţã Juridicã” din M.Ap.N. Are numãrul A69 (sau A169? sau 4169? depinde cum se citeşte A/69) din 03.03.2011.

Din textul adresei, înţeleg cã nişte pensionari militari s-au adresat acelui tribunal şi au chemat în judecatã Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã MApN, contestând noile decizii de pensii. Prin adresa respectivã, MApN aduce la cunoştinţã tribunalului din Vâlcea cã acea Casã de Pensii Sectorialã nu existã şi explicã şi de ce nu existã. In acest context, MApN solicitã tribunalului din Vâlcea sã cearã reclamanţilor care au intentat acţiunea în instanţã sã specifice pe cine vor, de fapt, sã cheme în judecatã, precizând cã deciziile de pensie au fost elaborate de Direcţia Financiar-Contabilã a MApN, iar aceastã Direcţie nu are personalitate juridicã şi, deci, nu poate fi parte în proces”.

Continuarea pe www.altfel.info

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

26 Responses to “M.Ap.N. a oficializat escrocheria?”

 1. costel says:

  Nu stiu cine a scris acest articol, dar va pot confirma – este neadevarat faptul ca Directia Financiar Contabila a MApN. nu ar avea personalitate juridica.
  Eu m-am judecat cu ei.
  Pentru confirmare verificati Portalul Tribunalului Bucuresti Dosar Nr.8612|3|2010.
  Cine doreste – pot da si alte informatii privind darea in judecata a DFC a MApN.

 2. Skiuc says:

  Am sa pun si aici aceeasi intrebare pe care am pus-o si pe blogul lui Plano…
  1. respectivul consilier juridic delegat, care semneaza documentul, afirma: ‘casa de pensii sectoriala este o structura… care la acest moment nu exista’
  2. mai departe, afirma ca ‘deciziile de pensii contestate au fost emise de catre DFC… care este o structura fara personalitate juridica… iar reprezentantul legal in instanta este MApN etc’
  Acum intreb: daca pe plicul cu decizia scrie la expeditor CASA DE PENSII SECTORIALA dar ea, conform afirmatiilor domnului consilier, NU EXISTA cine dracu ne-a trimis noua deciziile? cineva care NU EXISTA?
  Atata prostie si incompetenta mai rar se poate vedea…

 3. nicu says:

  Domnilor,imi pare bine ca am plecat din MApN.,chiar la 44 de ani,de fapt nu se mai facea instructie de loc(desi am facut parte dintr-o MU de tancuri)care atunci s-a si desfiintat,dar esaloanele superioare ,in special bucurestiul,ne cerea zilnic tot felul de situatii tampite,carte dealtfel se reprtau lunar,ajunsesem toti intr-un stres imposibil de explicat aici.Vad ca au ramas numai TAMPITI prin armata asta.Nu ma mira faptul ca pe plicul in care am primit decizia de recalculare scrie MARE,MARE DE TOT…..CASA SECTORIALA DE PENSII….,si vad ca un NEICA NIMENI DE JURIST,SI VAD CA E SI DE LA D.R.P.A.J da un raspuns din wc.Bai tata,astia s-au tampit de tot,la nivelul DIRECTIILOR SI STRUCTURILOR subordonate ministerului,cred ca PROSTIA e la ea acasa.Acoli e pericol mare domnilor,astia s-au contaminat (nu cu SIDA),CI CU PROSTIA.ALOOOOO,chemati d-lor in sprijin spitalul de nebuni,daca nu ajunga doctorii de la spitalul militar,va dam ajutoare de la SOCOLA,SAPOCA,GHEJA…ETC.

 4. altfel says:

  Costel,
  Eu nu afirm nimic. Eu doar spun ce scrie in adresa trimisa de Directia pentru Relatii cu Parlamentul si Asistenta Juridica din MApN. Iar adresa exista si este semnata “CONSILIER JURIDIC DELEGAT Nicu MARIAN” si are stampila cu MApN. Daca este adevarat ce spui tu, inseamna ca avem de a face cu o DUBLA escrocherie, nu?

 5. COLONEL BATRAN says:

  @DOMNILOR,trecand peste orice simpatie sau aderenta politica sunt pur si simplu siderat constatand la cat de jos,profesional vorbind, a ajuns aceasta institutie care inca se cheama Ministerul Apararii Nationale.Am batut pas de defilare incepand de la 14 ani.Tot de la acea varsta am intrat cu randul la masa.Am trecut rand pe rand prin toate functiile si la toate esaloanele ,incepand cu cdt.pl.Nu de putine ori m-am exprimat in sensul ca inteligenta s-a oprit la poarta unitatilor militare.Nu am fost cel dintai dar am colegi cu care ma mandresc.Nu toti oamenii se nasc egali.Asta este viata ,cu suisuri si coborasuri.M-am pensionat dintr-o institutie militara a carei activitate partial consta si in relatia cu persoane civile.SMG ma pedepsea aspru daca raspunsul la cereri si sesizarile oamenilor nu erau date in termenul si spiritul legii.Ma asteptam ca un ministru provenit din randul militarilor ,fie el si ofiter de intendenta,sa introneze in M.AP.N,ordinea si disciplina ,macar si din amor propriu.Am un coleg medic stomatolog de renume.Imi amintesc ca intr-o anume situatie din nimic a reusit,peste asteptari ,sa realizeze o policlinica militara de renume.De atunci am ajuns la concluzia ca omul sfinteste locul.Ce la recomandat pe Oprea pentru ministru habar nu am ,dar institutia se face pe zi ce trece de rasul curcilor.Se pare ca in randul bisericii exista mai mul;ta coordonare ceeace face ca tot mai multe cadre militare sa schimbe arma cu crucea.Halal D.F.C.,Halal Casa de pensii.,

 6. costel says:

  altfel
  – nu vreu sa ma intelegi gresit , dar DFC a MApN are personalitate juridica fiind reprezentata in procesul meu prin consilier juridic Petcu Felix. Procesul a fost incheiat cu sentinta definitiva in 24.02.2011. Acest consilier a depus la dosar delegatie din partea Directiei Financiar Contabile – Sectia Pensii Militare a MApN.
  Nu vreu sa scot in evidenta cat de nepregatit a fost acest consilier,care in instanta a sustinut ca nu am dreptate – dar a depus probe cu inscrisuri in favoarea mea – razand instanta de el, ci faptul ca toti din DFC sant PENALI in frunte cu LUPOAICA si au PERSONALITATE JURIDICA.
  Dupa mine cei din Vlcea au atacat gresit.Trebuie atacata DFC – Sectia Pensii Militare si nu Casa Sectoriala de Pensii.

 7. colonelul says:

  Subscriu DOMNULE COLONEL BATRAN. Ministrerul Apararii a devenit(parca),UN SPITAL DE NEBUNI. Cand am parasit sistemul,imi aduc aminte CA MAJORITATEA CAMARAZILOR SPUNEAU; CE O SA FACEM DACA TRECEM IN CIVILIE? Am spus ca cei care sunt buni in armata sunt buni si in civilie. FARA SA SE SUPERE ACTIVII,DAR AM IMPRESIA CA TOATE HAHALERELE AU RAMAS PRIN ARMATA. NU SE MAI FACE NIMIC. ACUM DACA STI CALCULATOR,O LIMBA STRAINA SI AI PILE ESTI MARE OFITER. I-AU PROSTIT DE TOT AMERICANII. SUNT CONVINSI CA RAZBOIUL SE DUCE NUMAI CU ACALCULATORUL. Sa nu ne suparam pe ei . Ei sunt cei care de cele mai multe ori nu am dat doi bani pe ei.

 8. ion savel says:

  Trebuie dat ân judecată Ministerul , reprezentat de individul Oprea (preşedintele de onoare al ANCMRR – colegul lui Onţanu)

 9. Altfel says:

  Costel,
  Eu nu contest ceea ce spui. Doar ma vad obligat sa constat ca avem de a face cu o dubla escrocherie. Una legata de trimiterea deciziilor de pensie in plicuri inscriptionate cu denumirea unei structuri INEXISTENTE, si a doua legata de faptul ca MApN declara oficial ca DFC nu are personalitate juridica, in timp ce tu stii ca are. Nu e clar ca e ceva in neregula?

 10. costel says:

  altfel
  – tot ce a facut DFC si MApN este in neregula – toata tevatura cu deciziile de pensie din ianuarie sant – falsuri in acte. Acum cu ajutorul Guvernului incearca sa spuna ca nu au personalitate juridica fiind constienti de ce au facut.
  – eu nu inteleg de ce militarii si toate sindicatele mai tolereaza astfel de abuzuri facute la nivel de stat. Toata ziua vorbim – vorbe si nu actionam ferm.
  Daca statul asi permite prin reprezentantii sai sa faca astfel de ilegalitati – de ce nu-i radem cu totul ?
  Ce lege ne impedica sa-i eliminam prin forta , atata timp cand incalca Constitutia si legile date chiar de ei ?
  Eu tot astept sa se destepte romanii si in special fostii – actualii militari – sa nu mai faca mitinguri si marsuri – sa treaca la actiuni concrete-
  Cand vor fi linsati cativa guvernanti si ceva parlamentari – se va rezolva problema , altfel va fi un circ continu fara rezultate.
  Stiu ca sant dur , dar acesta este adevarul pe care al stiu toti , dar nu vor sa recunoasca.
  Vad ca toata lumea se complace in lupta in instante – rezultatele vor fi nule – fiindca nu se pun in aplicare hotararile judecatoresti decat atunci cand vor si cum vor ei – directiva de la conducerea statului.
  Sindicatul – SCMD , ANCMRR – mai bine ar face o grupare de asalt decat sa tot umble prin tribunale – unde vor obtine – CE ???

 11. Civilul says:

  CE DREPTATE AI !!!!!!!!!!!!

 12. Dodo says:

  Ce m-as bucura si eu sa spulberati toata clica asta de incompetenti !
  Cand ii vezi la tv…. umflati in pene …. si de fapt ei sunt de o prostie crasa.

 13. AMES says:

  @ COSTEL
  Ai dreptate, dar vorba romaneasca spune ca putem muri cu eadreptatea) in brate. Orgoliile nemasurate ale conducatorilor NU va duce la ceva bun. iar mai tarziu vom regreta cu totii.
  Mai nou am descoperit ca CPS(pensia supl.)=5% ni s-a retinut din solda lunara si dupa data de 01.05.2001, schimbandui denumirea in CCI(nu stiu ce inseamna). Va dati seama la ce suma imensa se ajunge? Daca stie cineva, sa ne “lumineze”.

 14. malvin says:

  Eu nu vad cu ce a gresit dl. consilier juridic al MApN!
  E adevarat ca nu exista legal o casa sectoriala/MApN si e adevarat ca DFC nu are personalitate juridica!
  Asta-i situatia acum!
  O fi si o tragere de timp,din partea MApN , intrucit unii pensionari s-au cam grabit cu contestatiile prin tribunale !(Nu am inteles de ce…)!

 15. Altfel says:

  malvin,
  Nimeni nu zice ca cineva ar fi gresit. Nicidecum! E vorba de o ESCROCHERIE. Ca poate n-ai sesizat. MApN a trimis deciziile de pensie, in Ianuarie, in numele unei structuri care NU exista in martie acelasi an. Iar cei nemultumiti de decizii, au atacat in instante acea structura, despre care, acuma, MApN informeaza “tandru” ca nici nu exista. De unde sa stie ei ca ditamai ministerul ii minte? Cum se numeste asta?!?
  Cel putin eu, NU l-am acuzat pe cel care a semnat documentul cu pricina ca ar fi mintit. Ca nu stiu daca a mintit! Atata vreme cat dinspre acelasi minister vin informatii contradictorii, de unde sa se mai stie care minte si care nu!?! Probabil, vorba cuiva mai hatru nitel, “Mint toti”.

 16. costel says:

  malvin
  – cum nu are DFC personalitate juridica ? – este ordonator de credite – despre ce vorbim ? chiar asa inghitim orice ?

 17. ELENA says:

  A fi ordonator de credite nu are nimic cu personalitatea juridica. SUNT DOUA CHESTIUNI DIFERITE.
  Da, DFC NU ARE PERSONALITATE JURIDICA. Cererea de chemare in judecata pe care am formulat-o are ca parat Ministerul Apararii Nationale – Directia Financiar Contabila. Si eu am chemat si Casa de Pensii sectoriala. Degeaba zice consilierul ca nu exista. In conformitate cu Legea 263/2010 care afost publicat pe 20 dec. 2010, casa asta exista de pe data de 23 dec. deoarece articolul in cauza intra in vigoare la 2 zile de la publicare (23 dec), spre deosebire de celelalte care intra, in majoritatea lor, in vigoare la 1 ian. 2011. Casa sectoriala este succesoarea de drept a formatiunii care avea in administrare pensiile, iar legea spune foarte clar ca are personalitate juridica.
  Cineva ar trebui sa revada cursul de Drept civil de anul I, semestrul 2 (Persoanele).

 18. COLONEL BATRAN says:

  STELIAN P-UNDE esti tata sa le explici tu pe toate ca un om batran ?

 19. micutzul says:

  Nu trebuie sa ne chinuim prea mult, pentru a intelege ce este de facut. Trebuie schimbat tot aparatul MApN. In caz contrar acestia vor ajunge ca si teroristii sinucigasi. Vor incepe sa/si taie soldele, drepturile….Ca la cat sunt de numiti si activati politic, altceva decat ce spune seful ei nu stiu. Din armata au plecat betivii si cei nepregatiti. Asa a spus generalul Popescu pe TV exact la cateva zile de la trecerea mea in rezerva. Am simtit un nod in stomac si l/am injurat de toate cele sfinte…Si avea nasul rosu si borcanat de betiv notoriu….Acum vine sa se dea mare luptator, dupa ce si/a batut joc de cei din subordine. Sa ceara sprijin de la cei care l/au numit. Eu unul am treaba sa ma imbat. Cu apa rece, sperand ca timpurile si oamenii se vor schimba.
  Daca tot nu aveti pe cine sa dati in judecata, dati/o pe gheneraleasa aia care suiera ca serpii cand vorbeste. Doar reprezinta ministerul.
  Si cred ca se pregateste alt atac la adresa noastra prin modificari legislative in ceea ce priveste pensiile anticipate si de limita de varsta.

 20. micutzul says:

  @ COLONEL BATRAN

  Stelian P are treaba acum cu facturile la intretinere si pregateste sedinte de cartier. Cand termina de rezolvat asfaltarea altui trotuar la pret de autostrada, vine aici sa/si spele pacatele.

 21. Stelian P. says:

  COLONEL BATRAN
  Sunt prezent. Ai vreo intrebare ? Nu imi amintesc insa sa fi avut la acest articol vreo postare.

  micutzul
  Nu am nicio treaba cu facturile de intretinere. Pensia actuala si cred ca si cea viitoare imi permit sa le achit la timp.
  As vrea sa ma ocup de asfaltare dar nu ma pricep asa ca traiesc exclusiv din pensie.
  Ce-i aici biserica, masina de spalat ? Ce pacate stii tu ca am de spalat ? I-am jignit pe Dogaru si gloatele lui ?

 22. micutzul says:

  @ Stelian P.
  Ai legatura cu acest ofiter in rezerva ?

  **Acest blog a fost facut la suparare. Am inceput sa scriu la el cind am descoperit in ziarele din Timisoara citeva articole referitoare la debransarea termica de la sistemul de incalzire centralizat. Fiindca directorul Coltermului sustinea ca noi, cei racordati deja la reteaua de incalzire centralizata suntem prizonierii sistemului sau, m-am revoltat si mi-am propus sa ii demonstrez ca nu are dreptate. Asadar, voi incerca sa adun acele informatii existente pe net care prezinta acest subiect si voi incerca sa string opinii de la cetatenii nemultumiti de activitatea societatilor de furnizare a agentului termic din marile orase. **

  http://debransare.wordpress.com/2010/10/09/gigacaloria-din-timisoara-este-mai-scumpa-decit-cea-din-germania/

 23. Stelian P. says:

  micutzul
  Nu am absolut nicio legatura. Am postat citeva comentarii anul trecut deoarece ma interesa subiectul.

 24. COLONEL BATRAN says:

  STELIAN p,in tine gasesc personalitatea lui Talmacean,Popoviciu,Tinel,Murg,Visan ,Hoara si alte javre portocalii.Acestia

  cand li se pun o intrebare raspund prin alta intrebare.Cum tu aici esti purtatorul lor de cuvant uite ca ai parte numai de bunavointa.
  Privind” gloata lui Dogaru” te doare? Ce te doare?Razbuna-te precum chinezul.
  Nu stii care este razbunarea chinezului?Leaga-ti o caramida de bilute si arunc-o de pe balcon si uite asa te rasbuni pe gloata lui Dogaru .

 25. SEJC says:

  Am adresat o plangere pralabila Casei de pensii sectoriala a ministerului apararii nationale.la exterior pe plic:ministerul apararii nationale,casa de pensii sectoriala.La interior pe adresa,antet:Romania,Ministerul apararii nationale,Directia financiar-contabila.Semneaza:p.seful directiei financiar-contabile,director adjunt,colonel…indescifrabil.Ministerul apararii nationale incepe sa semene si nu pot sa-i gasesc un termen de comparatie.Cu largete,e mult zero taiat.

 26. PANI HACITIN says:

  Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-?ALL INCLUSIVE?, totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala?un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti !
  Daca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija ?..STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA ?..AMARA??In rest numai de bine ?……