Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

M.Ap.N. m-a condamnat…în contumacie?

Am fost zilele astea la o instituţie aparţinând de M.Ap.N. Aveam nevoie de nişte acte. Am fost întrebat cum mã cheamã şi ce grad am. Mi le-am “devoalat”. Duduia care nota datele a ridicat privirea spre mine şi m-a-ntrebat: “Dar, nu sunteţi în rezervã?”. “Ba sunt chiar în retragere” i-am mãrturisit eu fãrã reţinere. In fond, pe faţa mea se puteau vedea urmele tuturor etapelor strãbãtute de mine în uniforma Armatei române, timp de 43 de ani, începând de la vârsta de 16 ani, aşa cã ce aş fi avut de ascuns ?

Dupã câteva zile, m-am dus sã iau actele cu pricina. In antet, la rubrica “Numele şi prenumele”, erau trecute numele şi prenumele meu. La rubrica “Gradul”, însã, nu era trecut nimic. La nedumerirea mea, mi s-a explicat cã gradul se completeazã numai la cei activi. Si eu care ştiam cã gradul este un drept câştigat, care-ţi aparţine şi pe care nu ţi-l poate lua nimeni, nici mãcar când mori, decât dacã eşti decãzut din drepturi, în urma unei sentinţe judecãtoreşti.

Intrucât nu cred cã duduia respectivã îşi permite sã inventeze legi şi nu cred cã o instituţie din M.Ap.N poate lucra dupã reguli pe care M.Ap.N. nu le acceptã, rezultã clar cã M.Ap.N. m-a condamnat şi m-a decãzut din drepturi, cu consecinţa, fireascã, retragerea gradului. Ce mã mirã este faptul cã nu m-au anunţat şi pe mine! Poate, eu sunt deja în puşcãrie şi habar n-am! Probabil, m-au condamnat pentru faptul cã nu am tãcut din gurã atunci când mai marii M.Ap.N., începând cu celebrul ministru-hahalerã, au încãlcat cu nesimţire legile specfice M.Ap.N., şi nici atunci când actualii lideri din M.Ap.N. s-au fãcut cã plouã în timp ce militarii erau fãcuţi albie de porci de cãtre guvernanţi.

Dacã ãsta este motivul pentru care m-au degradat, îi anunţ, prin interpuşii lor care citesc acest site şi fug repede la ei sã mã pârascã, cã de acum încolo n-o sã-i scot din “ţârloi”, “marţafoi” sau “matracuci”. Adicã, o sã le zic pe nume, ca sã nu-şi mai imagineze cititorii cã ar fi vorba despre altcineva! Nu de alta, dar sã se bucure şi ei, tot aşa cum mã bucur eu cã m-au pus ei sã plãtesc pentru a beneficia de asistenţa medícalã gratuitã pe care mi-o conferã legea, iar mai nou mã pun sã plãtesc şi contravaloarea acelei asistenţe medícale gratuite, pe care mi-o conferã ei contra platã, în dispreţul total faţã de legi, faţã de mine şi de cei ca mine. Nici nu ştiusem eu ce mare dreptate aveam, atunci când am scris M.Ap.= Ministerul Aflãtorilor p-acolo!

Scris de … Altfel
Joi, 18 Martie 2010

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “M.Ap.N. m-a condamnat…în contumacie?”

 1. unu says:

  Stati linistit, ca armata e pe cale de disparitie, nu o mai ajuta nimeni, la Sfintu Gheorghe, primaria strange semnaturi pt a prelua terenurile armatei.

 2. Si pe cand, maestre, nominalizarile promise?

 3. georgica says:

  da.
  mare dreptate aveti, domnule!
  dar cu cititorii, ce aveti?
  aveti vreo obsesie legata de paraciosi? foarte bine, dar cu prezumtia de nevinovatie pentru toti cititorii,cum ramane?

  eu sunt un militar in activitate, nu in rezerva, nici in retragere. La sp.mil central din Bucuresti ma intreaba daca am vreo legatura cu armata, desi pe biletul de trimitere sau de internare scrie gradul militar. cand le spun ca legatura mea cu armata sunt ei, civilii din SMC, care au un loc de munca pentru a ma deservi pe mine, se mira de asa nemaiauzite enunturi si se opresc in loc, nestiind ce vreau, de parca le-as cere altceva. asa e cand esti normal. adica altfel.

 4. Altfel says:

  Georgica, ce obsesii sa am fata de paraciosi? Pe mine, in general, ma obsedeaza sa fiu eu serios si corect. Cei ce fac partea din categoria pomenita de mine se stiu. Cine stie ca nu s-a dus cu jalba in protap la “imparatie” sa ma parasca nu inteleg de ce si-ar pune intrebari si de ce si-ar simti afectata nevinovatia. Eu, unul, nu ma simt niciodata vizat atunci cand se vorbeste despre vreun furt, despre vreo crima, despre vreo inselatorie.
  In ceea ce-l priveste pe “legionarul geminean”, sau “legionara gemineana”, nu am ce sa-i raspund, intrucat nu mi s-a adresat mie. Caci eu nu stiu nici cine este “maestrul” si nici cine a facut vreo promisiune! Evident, am in vedere articolul de mai sus, caci nu-mi imaginez ca cineva abordeaza pe un site chestiuni din corespondenta particulara! Decat daca are vreo misiune. In cazul asta, ar fi trebuit sa-mi incep si eu mesajele cu formula de politete: “Te salut prietene, pe tine si pe cititorii nostri”!

 5. georgica says:

  este o problema de principiu. spuneti ca sunteti corect. a generaliza, sub speranta ca cei care nu fac obiectul generalizarii nu se includ, nu mi se pare tocmai corect.
  in rest, subscriu.

 6. altfel says:

  Hai sa nu predam lectii de corectitudine pe site-uri straine, Georgica. Eu NU am spus ca sunt corect, ci ca asta ma obsedeaza. N-am pretins ca si reusesc, caci nu face doi bani ceea ce as pretinde eu despre mine. Evaluarea o fac cei ce ma cunosc direct, nu cei ce citesc niste cuvinte pe un ecran. Este singurul criteriu valabil.

 7. Deci, pana la urma, domnule contramiral Altfel va jucati de-a scrisul in format electronic. Va place rolul de vedeta misterioasa. Doar sunteti …Altfel.

 8. altfel says:

  Legionarule,
  Ai putea defini termenul “vedeta”?

 9. Sunteti un om inteligent. Am citit multe din textele dvs. Sunt rodul unor clipe de amaraciune personala, reproduse in scris pro memoria colectiva. Numai ca in spatele unui pseudonim inedit, deseori nu ati pus punctul pe i…
  Lumea s-a saturat de evitarea concretizarilor, nu credeti?
  O zi frumoasa.

 10. doru paun says:

  Ce frumos este cand te numeshti,georgica,legiunea gemina,sau altcumva,dar ce frumos ar fi sa te numeshti Gheorghe Isopescu,Ilie Covataru sau ………altcumva.Banuesc ca cei ce a-tzi comentat articolul suntetzi MILITARI ACTIVI,avand shi ceva grade….pe umeri.Astea fiind spuse imi doresc georgica sa te intalnesc cand vei ieshi la pensie shi sa te salut cam asha”am onoarea sa va salut domnule…georgica”,apoi sa ai curajul sa-mi spui ca am uitat sa te salut …omitzandu-tzi ..GRADUL==Ori eshti un IMPOSTOR,ori eshti un tip cu un singur neuron (shi ala putzin ..afectat),ca sa nu comentezi ESENTZA ARTICOLULUI,acela ca aceshti vremelnici TRADATORI ,aflatzi la comanda statului ne-au condamnat luandu-ne gradul,care este un drept VIAGER shi POST MORTEM AL NOSTRU==ASta comenteaza georgica,nu sa te afunzi intr-o filosofie kantiana pentru ca ai sa ajungi sa crezi ca eshti …. URMUZ===georgica shi legionarule atz- auzit de mareshalul AVERESCU? Ia vorbitzi voi despre el fara ai pronuntza GRADUL.