Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Magazine pentru militari

Potrivit Ziua de Cluj, un proiect de ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, prevede înfiinţarea de magazine militare.

Ministerul Apararii Nationale a informat, la solicitarea NewsIn, ca exista o preocupare la nivelul ministerului pentru realizarea magazinelor militare. “In prezent, proiectul se afla in procedura de avizare si de definitivare a reglementarilor specifice la nivelul structurilor Ministerului Apararii Nationale, urmand a fi inaintat apoi forurilor decizionale si legislative nationale” a fost răspunsul MApN la solicitarea NewsIn.

Potrivit MApN, magazinele militare organizate in unitati si garnizoane vin in sprijinul militarilor, pentru a-i scuti pe acestia de timpul pierdut la shopping si de alergatura printre rafturile marilor centre comerciale. “Conceptia are in vedere sa vina in sprijinul militarilor, prin facilitarea accesului rapid al acestora la produse si servicii de calitate, intr-un sistem modern, fiabil si flexibil, astfel incat, timpul economisit sa poata fi dedicat vietii familiale si sociale”, se arata in raspunsul remis NewsIn.

Obiectivul MApN este ca personalul armatei activ, in rezerva sau in retragere sa poata cumpara din aceste centre comerciale echipamente si articole militare si accesorii de vestimentatie, dar si produse alimentare sau de uz personal si familial. 

Ele vor fi operate de întreprinzători, Ministerul pune la dispoziţie spaţiul, iar utilităţile vor fi achitate din profitul operatorilor.

Viitoarele magazine militare vor functiona in baza “Conceptiei privind infiintarea de magazine militare din Armata Romaniei”, aprobata printr-un ordin al ministrului apararii din 2007. Aceasta este a treia tentativa a Armatei de a infiinta magazine speciale pentru militari, dupa ce a esuat in doua randuri, in 2004 si 2007, din cauza interesului scazut al agentilor economici sau a lipsei de atractivitate a unor garnizoane, din punct de vedere al numarului de militari si al zonei.

Potrivit calculelor MApN, ar trebui înfiinţate aproximativ 20 de magazine. Astfel, printre localitatile unde ar putea fi infiintate magazine militare se numara: Arad, Bucuresti, Braila, Bacau, Campia Turzii, Cluj, Craiova, Iasi, Miercurea-Ciuc, Targu-Mures, Timisoara, Constanta sau Fetesti.

Proiectul ar urma sa fie supervizat de Comandamentul Logistic Intrunit, acesta reprezentand autoritatea contractanta din MApN, care va stabili si procedura legala de atribuire a contractului de servicii. De asemenea, dupa infiintarea magazinelor, Comandamentul Logistic Intrunit va urmari daca produsele corespund din punct de vedere al calitatii.

Modelul magazinelor militare a fost importat de MApN de la armatele mai multor state membre NATO, dupa sistemul PX/BX.

Două magazine pentru militari ar putea fi deschise în Cluj-Napoca şi în Câmpia Turzii.

 
sursa: Ziua de Cluj; MondoNews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Magazine pentru militari”

 1. mega2005 says:

  De ani de zile militarilor li s-a promis aceste magazine.
  Dar pentru ca in ecuatie sunt, nu-i asa, bani publici si “fosti” deveniti intre timp “oameni de afaceri”, treaba trebuie sa mearga “rotund” adica un gischeft pentru instelatii Armatei,…de aceea se tot taraganeaza, nu sau ales apele si n-au pikat baietii la zar, cum se spune,..
  In acest timp cadrele militare umbla cu tinuta de serviciu rupta sau peticita si data la curat de numai stiu nici ei de cate ori,…rusine!!!
  Numai generalilor si promotiilor de absolventi li se mai fac haine noi, restul e …tacere,..vorba filmului.
  Cat despre alte produse si preturile practicate nu vor fi cine stie ce,…la magazinele militare din strainatate spre exemplu, preturile la multe produse erau mai mari cu 5/10% si chiar peste acest procent decat in hypermarket
  Oricum, nu de asta are acum nevoie urgent Armata.

 2. mega2005 says:

  Si inca ceva,….abaterea atentiei de la problemele reale ale Armatei nu tine!!
  Militarii cunosc f bine acest procedeu,…mai ales ca cineva de la,…ati ghicit Cluj a venit cu aceasta informatie menita sa mai aplaneze, vezi Doamne, nemultumirile militarilor legate taierea unor sporuri salariale….
  Nu tine bai acestia,…

 3. OBAMA says:

  Si de data asta Zisu l-a pacalit pe domnul ministru, ce-i drept un individ cu alt nume, fara renume…Il doare-n pix pe generalul Zisu de PX/BX.

 4. Bure Bista says:

  Ma amuza cand aud de individul ala, Zisu. Asta a ajuns general cand ar fi trebuit sa fie exmatriculat din Scoala militara datorita absentelor nemotivate. Cica era adjutant si verifica elevii.

  Un imbecil mincinos venit calare pe nomenclatura comunista transformata in mafie economica. Oare DNA nu are nicio plangere pe numele individului? Ceva cu locuinta-caminul etc?

 5. Bure Bista says:

  Pt. Obama

  Mai americanul nu mai vorbi cu PX/BX ca te injura Zisu. Crede ca-l injuri tu pe el, ca oricum habar nu are de vreo limba straina. Doar limba intereseului.

 6. Ando says:

  Ce ne trebuie astfel de magazine? Redati demnitatea armatei si platiti-o pe masura importantei ei nu mai umblati cu tat felul de jmecherii din care beneficiaza doar cateva persoane. Sau ne mai trebuie inca un motiv sa fim atacati ca suntem privilegiati. Ce naiba mai este cineva serios in tara asta?

 7. Schwartzkopff says:

  domnule BURE B,
  Esti rautacios cu domnul general!! pai stii ca dumnealui are in subordine o armata?? o armata de chelneri dislocabili la ordin in orice colt al tarii si nu numai, pentru a da bataliile cele mai crancene!!!

 8. Adina says:

  Acum puteti comanda online echipamente pe http://www.echipamentemilitare.ro cu livrare la domiciliul dumneavoastra.