Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MAI – constituirea unui grup special de lucru pentru recalcularea pensiilor

În vederea urgentării modificării pensiilor recalculate potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010, în cazul celor care au depus sau vor depune solicitări/cereri scrise, însoţite de adeverinţele privind veniturile lunare individuale realizate, necesare stabilirii punctajelor medii anuale, ministrul Administraţiei şi Internelor,  Traian Igaş, a dispus măsuri pentru perioada 17.01.-31.12.2011 în scopul îmbunătăţirii acestei activităţi, astfel:

1. Constituirea unui grup de lucru din personalul unităţilor Aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi din inspectoratele generale aflate în subordinea ministerului, începând cu data de 17.01.2011, având ca principale atribuţii extragerea şi introducerea datelor din adeverinţele privind veniturile realizate în aplicaţia informatică pentru modificarea pensiilor recalculate, cu asigurarea tehnicii de calcul pentru realizarea unei reţele informatice necesare, prin redistribuirea acesteia la Casa de Pensii a M.A.I., de la alte unităţi ale ministerului.

2. Desfăşurarea programului de lucru pentru personalul grupului de lucru implicat în activitatea de modificare a pensiilor recalculate, în zilele lucrătoare, în două ture, în intervalul orar 07.00-22.00.

Sursa: AMOS NEWS

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “MAI – constituirea unui grup special de lucru pentru recalcularea pensiilor”

 1. fost militan says:

  ce sa recalculeze ? sa taie este cuvantul primordial! au venit “fluturasii” cu pensiile in hunedoara si sunt ofiteri cu pana la 1000 (una mie lei) pierduta! multumim din inima tovarasului Ceausescu pentru ca ne-a dat servici! pentru ce au facut guvernantii, nu putem sa ne exprimam in cuvinte pe acest forum, pentru ca am fi cenzurati, clar!
  o sa ii dam in judecata si o sa inceapa nebunia! nu garantam starea de liniste in urmatoarele luni! speram ca basel si boc sa nu aibe somn in urmatoarele zile , luni, ani…

 2. Valentin says:

  In cateva zile,aflam exact cu cat s-au micsorat pensiile,iar atunci cred ca nimeni nu va mai sta la gargara pe acest forum si ne vom intalni in Piarta Victoriei sau la Cotroceni,fara binecuvantarea redactiei,sindicatului,a Primariei sau a altor institutii…De aproape 2 ani tot dezbatem,despicam firul in patru,ne certam,enervam,creditam politicieni,sindicate,organizatii,etc.Gata domnilor pensionari militari,s-a tras si ultima salva iar daca nici acum nu demonstram care este diferenta intre NOI si ei ,atunci chiar ca nu meritam sa fim numiti MILITARI DE CARIERA!

 3. CopperNick says:

  Bravo Igas, te-ai trezit si tu cu grupul de lucru la 7 luni dupa intrarea in functiune a HG 735. Ce ai facut pana acum? Nu stiai ce presupune recalcularea? Ce alte obiective strategice ai in minister de ai reactionat tarziu, trezit de strigate?

 4. elena says:

  sunt beneficiara unei pensii militare de urmas si vaduva de veteran de razboi. La decesul sotului meu am optat pentru jumatate din pensia militara, ea oferindu-mi o viata mai decenta fata de cea de pensie de statistician care mi-ar fi revenit de drept.
  Mentionez ca sotul meu, veteran de razboi a fost militar activ in Ministerul de Interne, trecand in rezerva in anii ’70 cu gradul de Colonel.
  Tineretea si-a petrecut-o pe front pana in Cehoslovacia , fiind decorat in repetate randuri, mai mult decat atat, fiind decorat cu o medalie pe care trebuia s-o ascunda in perioada comunista…..ea fiind de onoare abia dupa 1990. Intr-un fel pot spune ca “ din fericire” a decedat inainte de 1989 si nu a fost obligat sa vada toata mizeria care se desfasoara de douazeci de ani, in speta cu soarta militarilor. Si el ca si altii s-au intors de pe front cu amintiri zguduitoare si rani care nu s-au mai vindecat niciodata. Nu stiu cum ar fi rezistat azi sa vada ca pensia lui din ianuarie i s-a redus cu o treime, fara explicatii si asta dupa asigurari ca nici o pensie nu se va diminua. El nu mai simte acest gust amar dar din nefericire mai sunt cativa veterani in viata care trebuie sa traiasca aceasta umilinta, acest “ fel de a multumi” al guvernantilor de azi. Nu am solicitat recalcularea pensiei si afirmatiile ca pensiile cu ” cotizare integrala” nu vor fi diminuate este o mare minciuna si o propaga cu nesimtire. Sotul meu si-a inceput activitatea militara pe front si a lucrat pana cand conform legii avea varsta de pensionare….deci cred ca nu se punea problema unei contributii ….incomplete.

 5. SEJC says:

  netrebnicii,ne-au tras-o.e cazul sa le-o tragem si noi.javre portocalii.