Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mai e Bin Laden liderul Al Qaeda?

Ca reacţie la ultimul mesaj audio atribuit liderului Al-Qaeda, Osama Bin Laden, prin care acesta îşi însuşea comandarea atacului asupra unui avion cu destinaţia Detroit, în luna decembrie (soldat cu un eşec n.r.), analişti din SUA au concluzionat că mesajul pur şi simplu reiterează justificările neconvingătoare pentru masacrul celor nevinovaţi.

Potrivit acestora noua înregistrare audio nu modifică însă multe despre ceea ce se cunoaşte despre atac, dar ar putea clarifica acţiunile interne ale Al-Qaeda şi ale acoliţilor ei. Atacul fusese deja revendicat de celula Al Qaeda din Peninsula Arabă ceea ce pune sub semnul întrebării autoritatea lui bin Laden asupra acesteia.

Unii oficiali din domeniul serviciilor de informaţii americane au declarat că înregistrarea a fost o tentativă a liderului Al-Qaeda de a se erija în comandant indirect al organizaţiei şi al filialelor acesteia.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Mai e Bin Laden liderul Al Qaeda?”

 1. Pro Patria says:

  Care Osama?
  Daca pot fi transmise imagini audio, de ce nu sunt transmise si imagini video?
  Pentru ca Osama nu mai e de mult, dar e nevoie de existenta unui inamic ca sa poti mobiliza frontul antiterorist.

 2. John BARTON says:

  STIMABILE “PRO PATRIA”,

  AR FI FOST TARE BINE CA OSAMA BIN LADEN SA FI AJUNS DE MULT LA SINUL LUI ALLAH SI MOHAMED ! DAR, CRED CA, DIN PACATE, SE INCAPATINEAZA SA MAI BANTUIE , DUMNEZEU STIE PE UNDE, DAR ORICUM DEPARTE DE BRATUL LUNG AL CELOR CARE VOR SA-L ADUCA, PE BUNA DREPTATE, IN FATA JUSTITIEI.
  ORICUM, DACA MAI ESTE IN VIATZA SI NU VA FI FOST RAPUS DE VREO BANALA BOALA, INSEAMNA CA BARBOSUL ESTE SUPER-INTELIGENT SI CA A FOST POATE, CEL MAI STRALUCIT UCENIC ( ….DISCIPOLUL DIAVOLULUI …?) AL C.I.A. DE LA INFIINTAREA EI PANA IN PREZENT .
  DESI NE VINE CAM GREU, TREBUIE SA ADMITEM TOTUSI CA IQ – URILE INALTE POT ZACE SI IN TZEASTA UNUI BARBOS CU FIGURA ASCETICA, NU NUMAI IN CEA A LUI … BILL GATES.

  SA AUZIM DE MAI BINE !

  JOHN BARTON