Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MAI – micul sau marele întreprinzător?

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) dă dovadă de spirit întreprinzător. Cât de mare sau de mic este acest spirit, e de văzut! Astfel, ca să-şi amortizeze costurile legate de antrenarea piloţilor şi repararea aparatelor de zbor,  MAI intenţionează “să închirieze cele şase elicoptere grele şi cele patru elicoptere uşoare”, potrivit EVZ preluat de Realitatea.
“Vom închiria oricui nu are probleme cu legea şi care acceptă condiţiile impuse. Ne-am gândit să prestăm aceste servicii pentru a scoate un ban, având în vedere că oricum efectuăm zboruri pentru pregătirea piloţilor, deci consumăm combustibil şi uzăm aparatele”, a explicat colonelul Dorel Grădinaru, şeful Inspectoratului de Aviaţie al Internelor.

“Preţurile n-au fost încă stabilite, dar vor fi comparabile cu cele practicate de firmele private”, a mai spus Dorel Grădinaru.

Printre aparatele oferite spre închiriere se află şi cele două elicoptere ale MAI care-l duc pe preşedintele Traian Băsescu la inundaţii şi la întâlniri oficiale. Aparatele arată banal la exterior. În interior au dotări speciale.

Cel utilat clasic are scaune şi masă din lemn masiv, un telefon din alte timpuri, cu ajutorul căruia se poate ţine legătura cu piloţii şi cu solul. În plus, elicopterul are grup sanitar, frigider şi aer condiţionat. Cel utilat modern are scaunele dintr-un material uşor, care se rotesc la 180 de grade, o masă, frigider, cuptor cu microunde şi grup sanitar.

Elicopterul închiriat va fi pilotat de un elev care a terminat şcoala de aviaţie şi care efectuează cursuri de zbor, pentru a se perfecţiona. Acesta va avea în dreapta lui un instructor de zbor, iar cei doi vor fi însoţiţi permanent de un mecanic.

Pe lângă închirierea elicopterelor, formaţiile de muzică militară şi ansamblul “Ciocârlia” organizează spectacole contra cost.

MAI va scoate spre închiriere spaţii pentru organizarea de  diferite  evenimente, începând de la nunţi, botezuri până la conferinţe. Totodată, spaţii aparţinând MAI vor putea fi închiriate  pentru producţii cinematografice sau spectacole.

Sursa: EVZ,  Realitatea net

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “MAI – micul sau marele întreprinzător?”

 1. micutzul says:

  La alarma, o sa se raporteze ca tot efectivul este prezent cu exceptia unui echipaj care transporta niste traficanti in inchiriere, un violonist la nunta, doi trompetisti la inmormantare si un taragotist la botez la un peste.
  In curand colonele de la trambitasii armatei o sa le canti la masa de dupa draperie iar fetele in uniforma o sa le dansati din buric pe mai putin de 25 %.
  Aferim cadre militare…

 2. vios says:

  @micutzul,
  Bine spus! De tinut minte oferta, pentru ocazii…speciale.