Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mai multe site-uri ale NATO atacate informatic de hackeri ucraineni

hacking. foto hacknmodNATO a anunţat că “în noaptea de sâmbătă, 15 martie, spre duminică, 16 martie,mai multe site-uri ale sale au fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni”, potrivit www.dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.
“Declarăm că astăzi (sâmbătă, 15 martie), la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României) am lansat un atac împotriva NATO”, potrivit unei grupări care se prezintă sub numele de CyberBerkout, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

“Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenţa NATO”, adaugă gruparea.

“Aceste atacuri nu au consecinţe operaţionale, a declarat Oana Lungescu,  purtătoare de cuvânt a NATO, într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter.

“Aceste site-uri au fost vizate de un atac important prin negarea serviciului (DDoS). Acest tip de atac informatic constă în multiplicarea solicitărilor unui site până la saturare”, a precizat Lungescu.

“Specialiştii în domeniu de la NATO acţionează pentru a face operaţionale site-urile vizate”, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt.
Totuşi, la ora 4.30 GMT (6.30, ora României), accesul la site-ul organizaţiei era imposibil.

 

Sursa: www.dailymail.co.uk

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Mai multe site-uri ale NATO atacate informatic de hackeri ucraineni”

  1. szilard says:

    Adica trimi e-mail-uri : gen compara tablete smart, sau kalasnikoave la promotie si reducere de sezon… curiosii mor repede.