Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mai mulţi militari români în Afganistan?

“România ar putea trimite noi efective în Afganistan”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la finalul summitului NATO. “Este un risc pe care oamenii politici trebuie să şi-l asume, pentru ca războiul să fie câştigat. În caz contrar, Alianţa Nord Atlantică îşi va pierde credibilitatea”.

România şi-a îndeplinit integral angajamentele asumate la summitul NATO de la Bucureşti, în ceea ce priveşte asigurarea stabilităţii în Afganistan.

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Mai mulţi militari români în Afganistan?”

 1. DE CE BAL says:

  Presedintele Romaniei este primul sef de stat, aliat cu SUA, care raspunde pozitiv si imediat doleantei lui Obama. Avantaj: Traian Basescu.

 2. Bure Bista says:

  Cumulat cu niste TAB-uri in leasing niste avioane second hand si elicoptere in rate chiar ca merita atata atentie prezidentiala Armata.

  Cumva aliatii americani dupa ce sunt retrasi din teatrele de operatii devin membrii cu drepturi depline a corpului veteranilor. De unde decurg niste chestii: impozite, protectie sociala etc.

  Decidentii politruco-militari amagesc militarii romani cu o chestiune asemanatoare de vreo 7 ani. mai precis de la debutul misiunii in Afganistan.

  Cred ca titlul d veteran ar trebui acordat militienilor care s-au batut cu minerii si jandarmilor care inving in confruntari suporterii pe stadioane. Fac si o buna imagine Romaniei

 3. Ando says:

  Si iarasi ajungem la resurse financiare

 4. SCOR ILO says:

  “Mergeti si adunati ostirea pentru a opri atacatorii !” ordona regele dac in fata presiunii romane.Si toti cei buni de lupta s-au adunatara.
  “Trimitem trupe suplimentare pentru credibilitatea Aliantei” fu acceptul presedintelui, dar trupele sale se afla intr-o situatie delicata, urmare a discreditarii prestigiului si imaginii unei institutii care a asigurat dainuirea noastra in istorie.

 5. DE CE BAL says:

  Nu situatia delicata a trupelor conteaza, ci semnalul dat de Basescu lui Obama – loialitate neconditionata.