Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MAI – proiect de lege care prevede criteriile de concediere

Date de interes pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în cadru Ministerului Administraţiei şi Internelor. Astfel, MAI a elaborat un proiect de lege privind “unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat pe anul 2011, la titlul “Cheltuieli de personal”, potrivit lui Money.ro.

În nota de fundamentare se arată că “Ministerul Administraţiei şi Internelor se află în situaţia de a lua măsuri de încetare a raporturilor de muncă sau de serviciu ale poliţiştilor, cadrelor militare, soldaţilor şi gradaţilor voluntari, funcţionarilor publici şi personalului contractual”.

Pentru a se decide cine pleacă şi cine rămâne, va fi constituită o comisie specială, la nivelul fiecărui ordonator de credite din MAI, din care vor face parte şi sindicalişti. Aceste comisii vor analiza situaţia personalului pe baza unor criterii, ce urmează să fie definite prin ordin al ministrului. Proiectul de lege propune anumite principii, pe baza cărorea se vor aplica acele criterii. Acestea se referă la

– existenţa unei hotărâri judecătoreşti de condamnare
– existenţa unei sancţiuni administrative
– existenţa unor antecedente disciplinare
– nivelul pregătirii raportat la cerinţele postului
– nivelul experienţei profesionale
– rezultatele evaluărrii profesionale individuale în ultimii trei ani
– clasarea ca “apt limitat” sau “inapt”
– îndeplinirea condiţiei pentru pensionare
– existenţa cumului pensiei cu salariul
– existenţa situaţiei de menţinere în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional/militar
– situaţia socială.

De menţionat că fiecare instituţie din MAI poate stabili cum doreşte care va fi ponderea criteriilor în deciziile de concediere.

Sursa: Money. ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “MAI – proiect de lege care prevede criteriile de concediere”

  1. AMES says:

    Cu un prim-ministru doctor in NECONSTITUTIONALITATE si un ministru fost timplar si bisnitar , nu trebuie sa ne mire nimic.

  2. Valentin says:

    ,,Existenţa cumului pensiei cu salariul” – in luna ianuarie 2011, in M.I.? Iar pensia o are din domeniul privat, iar acum lucreaza la stat ???Super tare faza!