Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mandat de arestare pentru Ianukovici, pentru “omor în masă”

pe baricade la Kiev. foto caplimpedeMinistrul interimar de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a declarat că “a fost emis un mandat de arestare  pe numele lui Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte sâmbătă, 22 februarie”.

“A fost deschisă o anchetă penală împotriva lui Ianukovici şi mai multor funcţionari pentru UCIDEREA  în masă a civililor”. Totodată, au fost emise mandate de arestare pe numele lor”, a subliniat ministrul.

După ce a fost destituit sâmbătă de către Parlament, Ianukovici a dispărut. Se pare că s-ar putea ascunde în estul ţării.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Mandat de arestare pentru Ianukovici, pentru “omor în masă””

 1. ION says:

  In Ucraina separatia puterilor in stat este inca un vis.
  Ministrul de interne anunta actiunea penala si nu ministrul de justitie. Ministrul de interne trebuie sa anunte doar inceperea misiunii de cautare si aducere in fata justitiei.
  Se emite direct mandat de arestare si nu mandat de aducere sau de retinere, ca apoi instanta sa emita, eventual (sau bineinteles) mandat de arestare.
  Mai e mult pana departe. Cu cat mai repede ca atat mai bine si pentru ronanii din Ucraina dar si pentru noi de aici din Romania. Un vecin (mare si) democrat autentic este ceea ce ne dorim.

 2. ION says:

  Am “sapat” pe acest subiect si iata care este informatia corecta:

  Ministrul interimar de Interne, Arsen Avakov, a scris luni pe contul sau de Facebook ca “a fost deschisa o ancheta oficiala pentru uciderea in masa a unor cetateni pasnici”. Ministrul interimar a precizat ca Ianukovici si “alte persoane responsabile” sunt cautate de autoritati.

  Este o mare diferenta! Nu? Fata de modul cum ne-a servit noua presa aceasta stire. As zice chiar ca ministrul de interne ucrainean s-a comportat, pe acest subiect, ca un ministru din Germania. Ooof! Presa, presa!

 3. coopernick says:

  Nu e prima data cand presa, sau mai bine zis un jurnalist fara experienta dar foarte muncitor, care are un sef care nu stie mult mai mult decat el, face astfel de greseli. Adica nu verifica din mai multe surse o stire de presa. Si de cand contul de Facebook a ajuns cale oficiala de comunicare politica si administrativa?
  Iar Ianukovici e de mult in Rusia. Intra la categoria disparut fara urma.

 4. ion says:

  Ucraina poate sa blochezze toate investitiile ruse de armament in zona de EST, si portul cu iesire la Marea Neagra inchiriate la rusi(este vorba de flota navala a Rusiei), ca fiind NULE si NEAVENITE, asa cum s-a imtimplat si cu Mig-urile 29 din tarile fostei uniuni sovietice care au trecut in posesia tarilor ocupate.
  Cit despre ajutor de mld. dolari si gaze, si noi am avut…iar gazele le platim la un pret echivalent cu aurul.
  Daca nu … iata un pretext pentru infingerea definitiva a rusilor(de catre AMERICANI) !!!

 5. ion says:

  Ca sa nu mai vorbesc de imensa plaja de la Marea Neagra ”facuta” la schimb cu fisia Transnistria…

 6. ion says:

  DE CE NU SE FACE SCHIMBUL INAPOI ???
  PLUS TEZAURUL ???

 7. Atat says:

  Pe cand un mandat pentru genocid aplicat inchizatorului de spitalesi scoli tov,securist masa verde.?

 8. ION says:

  Iata inca o stire adevarata, nu facatura:
  Justiţia ucraineană a emis un mandat de arestare împotriva lui pentru “ucidere în masă” şi Parlamentul a votat o rezoluţie care cere Curţii Penale Internaţionale de la Haga să îl urmărească în cadrul unei anchete pentru “crime împotriva umanităţii”.

 9. ION says:

  Situatia in Ucraina este foarte delicata. Rusii nu vor pleca, dimpotriva.

  Iata ce spune Oleh Tiahnibok, liderul formaţiunii naţionaliste ucrainene Svoboda. “Am primit un mesaj telefonic de la un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Crimeea. Astăzi la ora 12.00, în Portul Sevastopol a ajuns nava militară Nikolai Filcenkov. Are la bord 200 de militari, 328 de membri ai Forţelor Navale şi transportoare blindate de tip 10 BTR-80″.

  Postul Russia Today a relatat că pe străzile din Sevastopol, atât în centru cât şi la periferia oraşului, sunt tancuri aparţinând armatei ruse.

  Aproximativ 26.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la Sevastopol, unde se află nave ale Flotei ruse din Marea Neagră.

  Oficiali ruşi au sugerat că Moscova ar putea declanşa o intervenţie militară în sudul Ucrainei, pentru a proteja etnicii ruşi precum şi obiectivele militare din Crimeea. “Dacă Ucraina se va scinda, va fi război. Prima dată vor pierde Crimeea, pentru că vom interveni cum am făcut în Georgia”, a avertizat un oficial rus citat de Financial Times.

 10. atat says:

  La rusi e asa.Intai ocupa prima tara de langa Rusia pentru a securiza granita externa.Apoi acupa urmatoarea tara de linga tara ocupata pentru a securiza granita tarii ocupate Apoi ocupa tara urmatoare pentru a securiza granitele ultimei ocupate .Si tot asa. Asa asigura ei securitatea Rusiei .La americani supusi perciunatilor si iluminatilor e altfel.Creeaza probleme unei tari si apoi tot ei vin cu armata si cu solutia salvatoare dupa ce pun mana pe resurse . Ce vrei gandire de imperii..

 11. coopernick says:

  Am dubii despre cele scrise in Russia Today. In legatura cu tancurile ruse din Sevastopol si restul. Si iata de ce:
  -Rusia a inchiriat o parte din portul Sevastopol si anume niste dane si depozite precum si terenul aferent pentru o perioada pana prin anul 2042 sau 2045. Din punct de vedere legal doar navele ruse sunt teritoriu rus nu si terenul inchiriat. Ca urmare militarii rusi aflati in Sevastopol au acelasi regim ca orice strain care vrea sa intre pe teritoriul Ucrainei, adica in tot portul militar si in afara acestuia respectiv in oras, adica au nevoie de viza, sunt supusi la control la frontiera si restul. Nu vad de unde tancuri ruse in orasul Sevastopol….
  -intrarea in portul Sevastopol, controlata inclusiv cu plasa antisubmarin, se face ca in orice port militar, adica cu aprobare si anume din partea autoritatilor ucrainiene. Nava de debarcare rusa, care apare in presa si ca fiind in apropierea tarmului ucrainian in partea de est (Sevastopol se afla in partea de sud-sud-vest), fara sa se specifice daca in apele teritoriale sau nu, apare in evidentele militare ruse ca avand baza, ca intreg divizionul de nave de debarcare din aceasta clasa, in portul Sevastopol. Deci orice nava ruseasca poate iesi si intra din port in baza unui calendar de miscare raportat anterior. Ca are la bord 200 de militari si (sau poate cu totii 328?) si ce daca? Desi nava, care poate fi gasita pe siteul MM ruse ca si CTT, nu prea are locuri de cazare pentru atat de multi militari (infanterie marina rusa si nu puscasi marini cum a aparut in presa!). Am zis locuri de cazare nu locuri pe punte ca in operatiunea de debarcare. Ca urmare e posibil ca acei militari sa fie adusi doar pentru a suplimenta paza pe dana a locurilor/perimetrului de acostare a navelor ruse si a depozitelor de mine, torpile, rachete si munitie de artilerie, probabil si a cladirii comandamentului flotei.
  -navele ruse de debarcare au mai facut exercitii de aplajare si debarcare amfibii la tarmul ucrainian la vest de intrarea in Marea de Azov, acum cativa ani. A iesit cu scandal diplomatic.
  In concluzie nu orice miscare cu o singura nava cu o companie la bord e indice de pregatire de razboi, de control a comunicatiilor maritime sau de pierdere a Crimeei. Sa nu uitam ca oficialii rusi nu prea au proprietatea cuvintelor precum cei occidentali. Sa nu uitam mediul in care traiesc atat ucrainienii cat si rusii, ma refer la educatie, la cunoasterea a ceea ce e dicolo de granitele lor. Nu v-atzi intrebat de ce la atatia ani de la terminarea R 2 M ucrainienii si rusii folosesc in descrierea inamicului ideologic/politic cuvantul fascist?

 12. Marlon Juvet says:

  Un mare Like de la mine, domnule Coopernick.

 13. ION says:

  O coloana de blindate (transportoare) fara insemne, cu echipaje in uniforme, tot fara insemne au plecat din Sevastopol pana la intrarea in Simferopol. Asa ca sa “testeze terenul”. Au fost opriti de politia ucraineana si… dupa o perioada “de asteptare” au facut cale intoarsa. In acest timp Guvernul si Parlamentul Crimeei erau ocupate (si mai sunt si acum) de trupe cu armament de razboi, cu uniforme tot fara insemne, iar pe aceste institutii flutura drapelul Rusiei. Avioanele rusesti “fac ture” la granita Ucrainei. Parlamentul este pus sa voteze sub presiune diverse legi, inclusiv un referendum privind viitorul Republicii Autonome Crimeea. Care o fi viitorul cu 60% rusi si numai 12% tatari?.