Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mandatul ONU pentru trupele NATO din Afganistan – prelungit cu 1 an

Membrii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite au votat în unanimitate pentru prelungirea cu un an a mandatului trupelor NATO în Afganistan. Mai mult, aliaţilor li se cere să suplimenteze resursele alocate ISAF.
Generalul american Stanley McChrystal a cerut suplimentarea trupelor pe care le coordonează cu încă 40.000 de militari. Cu toate acestea, potrivit unor surse, preşedintele Barack Obama ar opta mai degrabă pentru o soluţie paşnică. O decizie în acest sens este aşteptată însă în următoarele săptămâni.

De asemenea, Consiliul de Securitate a condamnat atentatul de joi de la Kabul, în urma căruia şi-au pierdut viaţa  20 de oameni.

Atentatul a fost revendicat de talibani.

Sursa: Antena3

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.