Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Manevre militare cu participarea a 90.000 de militari americani şi sud-coreeni

Ministerul sud-coreean al Apărării, a anunţat că, Statele Unite şi Coreea de Sud au început luni 16 auguct, o nouă serie de manevre militare comune.

La manevre vor participa aproximativ 56.000 de militari sud-coreeni şi 30.000 americani.

Exerciţiul, cu numele Ulchi Freedom Guardian (UFG), este prevăzut să dureze zece zile, se desfăşăară anual, dar anul acesta are pe fundal incidentul armat în urma căruia a fost scufundată corveta sud-coreeană Chenoan cel mai probabil de către nord-coreeni.

Scufundarea corvetei Cheonan, la 26 martie, într-o zonă maritimă frontalieră, care s-a soldat cu moartea a 46 de marinari sud-coreeni, a crescut considerabil tensiunile între cele două Corei.

Regimul de la Phenian a ameninţat Coreea de Sud şi Statele Unite cu “cea mai severă pedeapsă aplicată cuiva în lume”, promiţând că armata şi poporul nord-coreean le “vor da o lovitură fără milă” ca răspuns la aceste manevre.

Coreea de Nord, care a dezminţit categoric implicarea sa în scufundarea corvetei Cheonan, a calificat aceste manevre drept exerciţii premergătoare unei “invazii militare” de proporţii.

Generalul Walter Sharp, comandant general al celor 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud, a calificat manevrele drept “unul dintre cele mai mari exerciţii militare comune efectuate vreodată în lume”.

sursa: Xinhua

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Manevre militare cu participarea a 90.000 de militari americani şi sud-coreeni”

  1. Costynel says:

    Poate ca o sa par naiv si poate ca sunt destul de nestiutor in ceea ce priveste tensiunile militare externe dar nu vi se pare ca mocneste in aer un al 3lea razboi mondial? Cu refuzurile nord coreenilor si ale iranienilor de a renunta la actiunile lor nucleare mi-e tare frica sa cred ca asta asta-i dupa colt.