Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN – 5 posturi desfiintate in cadrul cabinetului ministrului

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stânişoară, a dispus reducerea personalului cabinetului cu 20 de procente. Astfel, 5 din cele 26 de posturi vor fi desfiinţate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, cheltuielile lunare pentru plata salariului celor 5 persoane se situează în jurul sumei de 21.500 de lei. Măsura a fost luată începând cu 1 august, a precizat Spânu.

Ministrul Stănişoară a luat decizia reducerii numărului de posturi din cabinetul personal, deşi organizarea acestuia era exceptată de la regulile stabilite prin Legea nr 760/2001 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală.

Spânu a precizat că în urma întâlnirii de sâmbătă, de la Palatul Victoria, pe tema restructării agenţiilor guvernamentale, la care a participat şi ministrul Stănişoară, nu s-a luat nicio măsură concretă şi că deciziile se vor comunica la nivel central. În prezent, MApN are în subordine două astfel de structuri, Romtehnica şi Romavia.

Sursa: NewsIn

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “MApN – 5 posturi desfiintate in cadrul cabinetului ministrului”

 1. Altfel says:

  Au fost, cumva, desfiintate chiar cele 5 posturi care…nu erau incadrate? Doar intreb, nu insinuez nimic, pentru ca nu stiu cum stau lucrurile.

 2. SAM says:

  Vrajeala….

 3. schwartzkopff says:

  Zvonurile spun ca vin vremuri grele in armata si nu numai. Reprezentantii FMI recomanda guvernului sa nu treaca la concedieri masive in sectorul bugetar. Ma intreb de ce trebuie sa recomande un for international un lucru atat de evident: solutia iesirii din criza nu este trimiterea oamenilor pe drumuri ci masurile economice reale, incurajarea intreprinderilor etc.

 4. RUMANU says:

  E o vorba romaneasca care spune ca e loc si de mai rau. Ce ma intreb eu este ca nu stiu daca domnii astia care conduc destinele tarii cunosc faptul ca Armata Romaniei trebuie sa fie formata din 75.000 de militari si 15.000 de civili. In prezent aceasta cifra nu este atinsa, fiind deficite semnificative in randul cadrelor militare si tendinta este evidenta. Chiar daca peste noapte se nasc ofiteri si subofiteri din civili care habar nu de regulile elementare ale sistemului, deficitele raman. Pun pariu ca cele 5 posturi erau de civili si au fost desfiintate, insa cei 5 (in situatia in care erau incadrate – eu nu cred) nu au fost trimisi acasa. De ce nu se trimit acasa toti ELEFANTII care cumuleaza pensia cu salariu; pensie de fost cadru militar activ cu functie de raspundere(a se citi – conducere) si salariu de salariat civil incadrat pe aceiasi functie, transformata intre timp din functie militar in civila)?