Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN a devenit “vaca de muls” a administraţiilor locale?

Prin HG 914 şi HG 915, ambele din 25.08.2010 au fost trecute din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, în vederea acordării acestora în compensare, ca măsură reparatorie prin echivalent, unele suprafeţe de teren, astfel:

– în municipiul Făgăraş – 17.528,67 m2 (CF 925, nr.topo 698/3 şi nr. cadastral provizoriu 316;
– în municipiul Bucureşti – 938,221 m2 (Calea Plevnei nr. 114, sectorul 1)

Temeiul legal al adoptării acestor acte normative l-a constituit art. 26 alin. (1) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Acesta prevede că ,,dacă restituirea în natură nu este posibilă, deţinătorul imobilului sau, după caz, entitatea investită potrivit prezentei legi cu soluţionarea notificării este obligată ca, prin decizie sau, după caz, prin dispoziţie motivată, în termenul prevăzut la art. 25 alin. (1), să acorde persoanei îndreptăţite în compensare alte bunuri sau servicii ori să propună acordarea de despăgubiri în condiţiile legii speciale privind regimul de stabilire şi plată a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, în situaţiile în care măsura compensării nu este posibilă sau aceasta nu este acceptată de persoana îndreptăţită”.

Oare, care e realitatea?!

Sunt curios să aflu cine sunt persoanele, viitori proprietari ai acestor terenuri!!!

Tarabostes

PS

Imobilul identificat cu numărul 2373 şi  terenul în suprafaţă de 35 de hectare din Dealul Vulpii din localitzatea Piatra Neamţ, toate aparţinând MApN au fost cedate administraţiei locale pentru a fi utilizate în scopul restituirii de teren către foştii proprietari.  (Evenimentul Regional al Moldovei 11-09-2010)

Din acelaşi ciclu:

Gabriel Oprea – un agent imobiliar eficient? Dar pentru cine?

Se amână deznodământul în cazul construirii de locuinţe pe terenul Muzeului Aviaţiei

Deşi cedează cazarmă după cazarmă gratis MApN nu poate să-şi menţină Centrul de Sănătate de la Vaţa de Jos

Fosta UM 02384 D din Braşov investiţie imobiliară a municipalităţii

Nou: s-a înfiinţat agenţia imobiliară MApN?!

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “MApN a devenit “vaca de muls” a administraţiilor locale?”

 1. fratioru says:

  Sa/mi spuna cineva…Elena U. , in poza, este legata de stalp ?

 2. pensionar militar says:

  Problema este ca M.Ap.N. nu are in proprietate mai nimic! Aproape toate terenurile pe care armata si-a desfasurat activitatea, sunt proprietatea statutului ( asa s-a mostenit din vremea socialismului ) si IN ADMINISTRAREA M.Ap.N.! Din aceasta cauza este f. simplu ca armata sa fie “data afara” de pe terenurile si din cazarmile pe care in zeci de ani le-a intretinut si chiar facut investitii (dar tot cu banii statului), prin Hot. de guvern. si bine inteles acceptul “onor conducerii ministerului”! Sunt cazuri in care administrarea , in continuare, a unor terenuri de catre M.Ap.N. ( pe care nu le mai foloseste) este paguboasa! Dar… nu astea fac obiectul transferului catre adm locale!!!

 3. Uimitul says:

  Ma uimiti , domnilor !. Ce sa mai mulgi de la o vaca stearpa ?
  Este un efort inutil si o mare dezamagire. Nu simtiti asta ?.