Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN a găsit modalitatea prin care să nu-şi piardă absolvenţii 2012

Printr-un comuniucat de presă MApN anunţă că are în atenţie situaţia absolvenţilor promoţiei 2012 a instituţiilor de învăţământ superior militar. Acest lucru este ca urmare a adoptării de către Guvern a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2012 care prevedea încadrarea acestora pe funcţii începând cu 1 decembrie 2012 ca urmare a neputinţei financiare.

În acest sens, potrivit unui ordin al ministrului Apărării Naţionale absolvenţii din promoţia 2012 care urmează să fie încadraţi în structuri ale Ministerul Apărării Naţionale vor urma începând cu luna august Cursul pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcţie. Acesta asigură competenţele necesare absolvenţilor pentru evoluţia ulterioară în cariera militară.

Acordarea primului grad absolvenţilor promoţiei 2012, repartizarea acestora la unităţi şi numirea în funcţii, se realizează cu data de 1 decembrie 2012, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2012 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea absolvenţilor promoţiilor 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Ministerul Apărării Naţionale are posibilitatea încadrării tuturor absolvenţilor şcolarizaţi în beneficiul instituţiei.

În condiţiile în care MApN nu ar fi adoptat această măsură absolvenţii puteau părăsi sistemul fără a suporta cheltuielile de şcolarizare şi şi mai grav MApN ar fi putut fi dat în judecată de către absolvenţi pentru nerespectarea contractului semnat cu fiecare dintre aceştia.

sursa: biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “MApN a găsit modalitatea prin care să nu-şi piardă absolvenţii 2012”

 1. STOPS says:

  ESTE CULMEA REPARTIȚIEI! Asemenea CRIZĂ DE RESURSE UMANE a mai fost pe vremea lui DUPCEK … Pe noi, moldovenii INFANTERIȘTI cu GEOMETRIE ANALITICĂ și REZISTENȚA MATERIALELOR pe diplomă, la absolvirea subită din decembrie 1968, ne-au trimis PE TOȚI la TOPRAISAR – REGIMENTUL DISCIPLINAR – din DIVIZIA ÎNHĂMATĂ A GENERALULUI GAFENCU (trebuia să porți CENTURA CU DIAGONALĂ inclusiv la popotă/ adicătelea când serveai masa …), în subordinea unor Maiori-comandanți de companii (pierduseră documente secrete la Marele Stat Major sau Comandamentul … nu știu care)
  Acum păcăliților, le face “curs de adaptare” … Așa e CÂND NE CONDUC FEMEILE !! (RESURSELE UMANE … )

 2. Dracula says:

  Am tot cautat pe aici ceva despre …Ziua Granicerului, sau a PFR.NIMIC!!!
  Nenea STOPS, ce ai de zis??
  Salutari granicerului care se implica, La multi ani si sanatate Tupak amaru!

 3. gheo says:

  Pai, nu la “24 iulie 1864″ au fost unificati granicerii moldoveni si munteni de al. ioan cuza ?, astazi probabil este o data care “trebuie uitata”, pentruca, noile canoane … iar traditia, la fel … trebuiesc pierdute, ori traditia tin un popor aproape de originea lui !.

 4. army says:

  Pentru fraieri de absolventi,care credeau ca rezolvau ceva daca dadeau mapn in judecata,le spun eu,ca nu castigau nimica,vinea copy paste kovesi si spunea ca ta55rafele de judecatoare sa se prostitueze in continuare pentru chioru betiv si pierdeati la scor.

 5. LT.(R) ALEXANDRU GHEORGHE says:

  TRAIASCA FILIERA INDIRECTA!

 6. tupak amaru says:

  multumesc ! servesc Patria !

 7. tupak amaru says:

  la MAI , dupa analiza facuta , s-a ajuns la urmatoarea concluzie : ” de acum incolo , nu vom mai angaja pe filiera indirecta ” .
  nicio vorba despre cei 35.000 de politisti , politisti de frontiera , jandarmi si pompieri – angajati din “sursa externa” , numai in anii 2005 – 2007 .
  dar , au dreptate : de fapt nu sunt din sursa externa , sunt copiii , sotiile , amantele , pilele celor care ne conduc . deci , “de-ai nostri ” , indiferent de partid .

 8. tupak amaru says:

  asta imi aduce aminte de o intamplare traita prin anul 2000 .
  din ordinul Germaniei , s-au unificat cele doua structuri , de la frontiera : Comandamentul National al Granicerilor cu Politia de Frontiera ( fostii securisti , care lucrau in punctele de trecere ) . asta a durut , la securisti , care , din calitatea lor de sefi ( caci ei au primit puterea ) , ne atribuiau , in batjocura , tot felul de apelative : “potecasi “, “dorobanti “, “cazoni ” …
  peste putin timp a venit ziua noii Politii de Frontiera . trebuia sarbatorita , cu fast , mai ales ca erau multi supervizori germani , pe la capitala .
  si cum istoria securitatii era greu de prezentat oficial , securistii , si-au amintit brusc de istoria granicerilor ( astfel a devenit ziua granicerilor , ziua politiei de frontiera ) .

 9. LoremIpsum says:

  Solutia la aceasta problema este incadrarea armatei in Grupa Majora:0(Fortele Armate) cum se face in toate tarile, accesul in cariera militara se va face pe baza unor criterii foarte stricte una dintre ele este aceasta, pentru a ajunge militar obligatoriu sa urmeze o institutie de invatamant militar, nu tot felul de cursuri si echivalari.
  Insa sunt interese foarte mari pentru a nu se aplica aceasta masura chiar daca ea este obligatorie de la 1.ian.2011.

 10. vali says:

  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării se află în vizorul A.N.I.
  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, e în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Aceasta nu ar fi declarat peste 150.000 de euro. Acum, averea ei este verificată pentru perioada în care a fost şef ANRP dar şi pentru cea anterioară, când a ocupat funcţia de procuror.
  În octombrie 2011, Dorina Danielescu a ajuns la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat. Ea a rămas la ANRP până pe 23 mai 2012 când a fost retrasă de la conducere de către Victor Ponta.
  Din 8 iunie, fosta procuroare îndeplineşte funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Deşi nu a făcut stagiu militar, ea a fost avansată la gradul de colonel.

 11. Absolvent promotie 2012 says:

  Este pura bataie de joc.Degeaba spunem si scriem in stanga si n dreapta..Nimanui nu ii pasa…Si ordonanta asta e facuta la fel cu cea de anu trecut “”cu 1 decembrie”..De ce nu au scris “la 1 decembrie”????? Pentru ca binenteles tara asta se duce in abis si nimeni nu are de gand sa o scoata…. Astia se cearta intre ei pe sus..de parca noua ne pasa de conflictele lor..Daca ar fi oamnei destepti ar ajunge la compromisuri pentru binele tuturor…inclusiv al lor k si asa asta e problema lor,si s ar rezolva toate..da binenteles…asta e o tara in care ajungem sa ne fie frica sa avem familie si copii….SUPERB!!!!!!

 12. Schwartzkopff says:

  Nu va pierdeti speranta. Aveti o calificare serioasa si armata are nevoie de voi.

 13. ?????? says:

  Schwartzkopff…off cu indemnurile tale comuniste, propagandiste si de prost gust…bati campii cu gratie