Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN a preluat administrarea bazei de tratament de la Bălţăteşti

Baza de tratament de la Baltatesti va intra, de la sfârşitul acestei săptămâni, în grija Ministerului Apărării Naţionale pentru 40 de ani.

În ultimii 15 ani MApN a folosit această bază unde a şi realizat o serie de investiţii. Staţiunea Baltatesti este un bun imobil ce apartine domeniului privat al judeţului Neamţ.

După mai multe discuţii, tatonări şi un refuz de dare în administrare a staţiunii pentru că MApN nu a venit la Consiliul Judeţean, în calitate de proprietar al bunului, cu un plan clar de reabilitare şi relansare, se pare că de data aceasta totul se va finaliza cu un contract de dare în administare, încheiat între CJ Neqamţ si minister.

Darea în administrare s-a facut în baza HCJ nr. 65/2010, care prevede ca imobilul să fie lăsat în grija ministerului până la data de 31.03.2050.

Protocolul prevede ca imobilele care alcătuiesc sanatoriul îşi vor păstra destinaţia actuală pe toata durata protocolului.

MApN, prin UM 02275 Balţăteşti are, pe baza contractului, mai multe responsabilităţi:

– să execute lucrări de întreţinere, reparaţii, consolidări şi modernizări ale imobilelor ce alcătuiesc sanatoriul;
– să nu cedeze sau închirieze total sau parţial bunurile, fără consimţământul proprietarului;
– să permită reprezentantului proprietarului vizitarea bunurilor în vederea verificării modului în care acestea sunt administrate;
– să menţină imobilele în bună stare, comportându-se ca un bun proprietar;
– să suporte toate cheltuielile necesare bunei funcţionari a imobilelor (întreţinere, plata utilităţilor etc.), precum şi toate taxele şi impozitele legale ce cad în sarcina sa;
– sa obţină consimţământul CJ Neamt pentru realizarea oricărei intervenţii asupra imobilelor, care necesită eliberarea unei autorizaţii de construire;
– să înştiinţeze CJ cu privire la orice litigiu care are ca obiect dreptul de proprietate sau orice alt drept real asupra bunurilor transmise în administrare;
– să transmită lunar CJ un grafic cu gradul de ocupare al sanatoriului;
– să pună la dispoziţia CJ o sută de paturi din structura de cazare a sanatoriului, în vederea utilizării acestora prin structurile proprii ale consiliului, potrivit obiectului de activitate al sanatoriului. Condiţiile de punere la dispoziţie a paturilor vor fi stabilite de comun acord între sanatoriu şi CJ Neamţ.

La rîndul sau, CJ Neamţ are obligaţia de a:
– consimţii ca imobilele predate către UM 02275 Balţăteşti să ramână în administrarea sanatoriului conform HCJ nr. 65/2010;
– achita contravaloarea serviciilor oferite de sanatoriu, prin utilizarea celor o sută de paturi, la nivelul tarifelor aprobate anual, fără ca sanatoriul să realizeze profit din această activitate. Această prevedere este aplicabilă pe durata protocolului doar pentru unităţile de cazare (paturi) efectiv valorificate de către structura proprie a CJ.

În perioada de administrare, CJ şi MApN vor depune diligenţele necesare pentru identificarea şi accesarea tuturor surselor eligibile de finanţare, astfel încât să se realizeze programe de parteneriat în domeniul investiţional pentru aducerea sanatoriului la cerinţele standardelor internaţionale în domeniu.

Din 3 în 3 ani, părţile vor analiza modul de îndeplinire a obligaţiilor asumate şi vor lua măsuri în consecinţă.

sursa: Monitorul de Neamt

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “MApN a preluat administrarea bazei de tratament de la Bălţăteşti”

 1. indisciplinatu says:

  Si daca vrem sa mergem la tratament cum procedam???…pe usa din dos..cu saru mana???
  In rezerva fiind, am solicitat scris pentru sfarsitul lunii mai si inceputul lui iunie o camera la Cap Aurora si mi s-a raspuns sec ca in perioada solicitata “nu este sezon”!!!????…ca la noi, deh!!!
  Acuma de cand cu CLIMS-ul te pomenesti ca dau navala colegii din alte tari NATO la Marea Neagra??…poate vor fi serviti cu servetul pe brat de catre Gabitza Oprea chelnerul-ministru!!??

 2. cocorul says:

  Care e procedura pentru a obtine un bilet de tratament pentru cadrele militare pensionate?

 3. indisciplinatu says:

  E…..pe apucate, fratioare!!!
  Nu-ti spune nimeni nimic. Daca intri pe pagina web a sanatoriului exista o procedura de prin 2004 care nu stiu cat mai este de actualitate!!!!
  Nici telefoanele nu mai sunt de actualitate,….totul este pe furis!!!

 4. indisciplinatu says:

  Nu e nicio procedura,…vezi pe google de prin 2004 o procedura care este probabil depasita.
  In bulibaseala asta de tara totul e pe apucate, fratioare!!!
  Succes!!!

 5. ADY_MR. says:

  stimati camarazi,procedura este foarte simpla daca sunteti membri ai ANCMRR:o simpla cerere cu perioada si nr.de persoane.verificati si-mi veti da dreptate! din surse sigure:initiativa pentru aceasta realizare a fost a ANCMRR cu sprijinul nemijlocit al MApN…eu am fost la acest sanatoriu 3 ani consecutiv procedand ca mai sus-fara spaga,telefoane sau alte interventii…bafta!

 6. SAM says:

  In oct.-noiembrie se face raport la A.N.C.M.R.R. pentru anul urmator. Se poate merge si la mare si la munte fara probleme.

 7. Mărin Juvete says:

  O sa ceri in a doua jumatate a lunii iunie, ca mine si o sa primesti in a doua jumatate. A lui septembrie. Probabil ca gresala este undeva la ANCMRR, da gestul conteaza…

 8. maiorulumilit says:

  ce furis mai frate? poate atunci….. dar acum adica septembrie 2011 am procedat in felul urmator:
  am trimis un mail pe adresa office@statiuneabaltatesti.ro cu o cerere in care am specificat ca sunt pensionar si doresc tratament de la data de…..,am atasat copie scanata dupa CI, talon de pensie, copie dupa contractul cu CASOPSNAJ
  si in cateva zile am primit raspuns scris prin posta.Apoi m-am dus la finante si mi-a dat adeverinta pe ultimii 5 ani ca nu am avut si alte venituri pe care am trimis-o la serviciul asigurati de la CASOPSNAJ si cu adeverinta de la ei si trimitere de la mediv merg la tratament fara saru’mana si fara usa din dos ;)

  Armata inca functioneaza
  Sa auzim de bine!