Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN cu bani mai puţini de la anul

Guvernul are în vedre reducereea începând de anul viitor a nivelului de cheltuieli acoperite de la bugetul de stat pentru Educaţie, Agricultură, Apărare, Interne şi Economie şi majorarea alocaţiilor Ministerelor Muncii, Transporturilor şi Mediului, calculate ca pondere în Produsul Intern Brut comparativ cu bugetele din acest an.

Proiecţiile de cheltuieli rezervate ministerelor exclusiv din bugetul de stat sunt incluse în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2011-2013, aprobată, miercuri, de Guvern şi obţinută de MEDIAFAX.

Documentul prezintă o comparaţie între nivelul de cheltuieli totale estimate să fie acoperite anul viitor pentru ministere de la bugetul de stat şi nivelul din acest an, precum şi proiecţiile pentru intervalul 2012-2013.

Ministerul Apărării Naţionale va înregistra de asemenea o scădere a cheltuielilor de la bugetul de stat, de la 6,59 miliarde lei în 2010 (1,29% din PIB) la 4,38 miliarde lei în 2011 (0,80% din PIB), tendinţă care va continua şi în următorii ani, când cheltuielile de la bugetul de stat ale Apărării vor fi limitate la 0,78% din PIB (4,6 miliarde lei) în 2012 şi la 0,73% din PIB (4,8 miliarde lei) în 2013.

Aceeaşi situaţie va fi înregistrată şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde cheltuielile acoperite de la bugetul de stat vor scădea de la 1,70% din PIB (8,7 miliarde lei) în 2010, la 1,42% din PIB (7,7 miliarde lei) în 2011, la 1,24% din PIB (7,4 miliarde lei) în 2012 şi la 1,17% din PIB (7,7 miliarde lei) în 2013.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “MApN cu bani mai puţini de la anul”

  1. Piksulescu says:

    Pentru o mai bună gestionare a PIB-ului, propun desființarea celor două ministere și angajarea unor cosași necalificați care să mențină ordinea în satul ăsta fără câini.

  2. romeo says:

    Nu e nevoie de cosasi. Vor pastra limitele de varsta actuale, pentru a da afara cat mai multi militari. De data asta fara ordonanta sau pensie ca doar e criza. In legea pensiilor spune ca primesti pensie anticipata la 55 ani, adica daca ajungi colonel. Ceilalti vor pleca pe masura ce ating varsta din statutul cadrelor militare, adica foarte rapid, fara pensie. Urmeaza desfiintarea unor unitati si pastrarea celor cu care iesim in fata la parada sau cand e vorba de NATO. Oricum ceilalti nu au mai primit echipament de ani de zile si nu au cu ce se imbraca.

  3. Valentin says:

    Marele carmaci si micul limbric sa se achite de sarcinile interne si internationale,sa execute misiunile, cu armata portocalie de la Ministerelor Muncii, Transporturilor şi Mediului,nu cu noi.Rusine gunoaielor portocalii!