Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN dat în judecată de un grup de soldaţi şi gradaţi voluntari

10 gradaţii şi soldaţii voluntari care au fost disponibilizaţi la vârsta de 40 de ani, au dat în judecată MApN pentru a solicita solde compensatorii, între 7 şi 20 de solde funcţie de vechimea avută la ieşirea din Armată.

De asemenea în plângerea înaintată de către aceştiaTribunalului Militar Cluj, au mai solicitat să fie trecuţi din sistemul civil de pensii în cel militar deoarece pensiile le-ar creşte după un alt coeficient.

Pe lângă cei 10 militari care au dat MApN în judecată mai sunt alţi 60 care se pregătesc să facă acelaşi lucru.

sursa: Realitatea.net

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “MApN dat în judecată de un grup de soldaţi şi gradaţi voluntari”

 1. Altfel says:

  Domnilor,
  Scoateti prostia asta cu “gradatii si soldatii voluntari”! Pai, ce, ofiterii sunt INVOLUNTARI? Sau ii obliga cineva sa se faca ofiteri?! Sau pe maistrii militari ii ia cineva cu arcanul la oaste? E la fel de gogonata ca si aia cu voluntarii din Afganistan. Voluntari pe bani grei!?! Atunci, in toate companiile si firmele sunt numai voluntari, ca toti se angajeaza de buna voie si toti o fac pe bani. Numai ca, munca voluntara cu care s-au construit stadioane si s-au plantat paduri nu era rasplatita cu bani. Pentru ca era VOLUNTARA! In SUA, cei ce activeaza voluntar in folosul comunitatii NU sunt platiti. De ce dracu copiem numai jegul de la americani, iar de la ceea ce este bun intoarcem capul si strambam din nas?

 2. Trifon Gruju says:

  Altfel draga!
  Te spun la tanti Vitza de la Cluuuj. Ce te enervezi asa. Orb cum sunt, si tot imi dau seama ca ai o frustrare cu Armata. Dar sa nu ne impiedicam de exprimari. Nu cred ca acei militari si-au dat singuri numele de SGV/isti. Tot gradati ca mine si ca tine au inventat aceste tampenii. De ce? Pentru ca Armata Romaniei in loc sa promoveze legi speciale, incearca sa se adapteze legislatiei civile. Si de aici incolo sunt multe de zis. Nu am prea auzit de ASTFEL de oameni cand erau in activitate, iar frustrarea post-ordonanta este de prost gust si demagogica, sau cum ar spune tanti Vitza: “Dupa ploaie, chepeneag.” si viata usoara in criza mamii lor.
  Cu drag,
  un rasculat.

 3. O C V S T says:

  Apropo de parveniti! Vi se pare normal ca in acest an cand sunt militari ce nu si-au primit banii pe haine, in lunile mai-iunie nu s-a luat sporul de 25%, cand se anunta concediul fara plata, comandantii de unitati si cativa oameni de casa sa aiba trageri si asanari in fiecare luna, unde isi dubleaza veniturile? Unde e solidaritatea armatei? Pe langa asta mai iau si bani de chirie cu toate ca pleaca zilnic acasa? Armata de paie suntem!

 4. Marlon Juvet says:

  Pentru asanări ia bani suplimentar strict genistul care le face. Sau nu e la fel peste tot?

 5. O C V S T says:

  Nu e la fel peste tot. Datele sunt reale.

 6. ionica_minune says:

  Mister Juvet, asa ar fi normal dar………sefu-i sef si’n ….. mama lor de nemernici……..

 7. Marlon Juvet says:

  Spun asta pewntru ca acolo unde am lucrat pana nu de mult (un an) asa era interpretarea. Auzeam, intr-adevar, cum ca in alte parti iau banii toti membrii comisiei.

 8. Altfel says:

  Lui Trifon Gruju,
  Enervat? Eu? Pai eu fac exercitii de calmare inainte de a scrie. Altminteri nu pot sa scriu. Frustrat? Eu? De la Armata? De ce? Ca ce? Ai auzit de frustrati din motive de satisfactie!?! Sau i-ai inventat!? Probabil ai tras concluzia ca sunt frustrat din faptul ca ma cert cu toti pentru a apara Armata. Sa-mi imaginez ca esti sau ai fost comisar? Nu e nevoie sa mai dai bani pe discuitor, poti sa discuiesti singur campiile. Nu m-am prins unde i-as fi acuzat eu pe SGV-isti ca si-ar fi dat ei titulatura asta. In rest, sa auzim de bine! Mai ales cand citim din 3 in 3 si intelegem din 10 in 10. Nici n-aveai cum sa auzi de “astfel” de oameni, ca n-aveai acces. Iar chestia cu ordonanta si cu ce mai balmajesti acolo nici nu o inteleg ca nu stiu despre ce e vorba. O fi ceva din domeniul gripei porcine, ori eu chiar n-am avut acces la acest domeniu!