Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN mai dă un teren în Bucureşti pentru locuinţe pe hârtie

3 dezvoltatori imobiliari pe terenurile Armatei foto Valentin Cobarca www.mapn.ro

În buna manieră în care ne-a obişnuit, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a pus la dispoziţia primăriei sectorului 5 şi al Ministerului Dezvoltării un nou teren, de data aceasta, în zona Ghencea, pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în regim ANL.

Programul lansat în Capitală prevede construirea unui număr de circa 10.000 de locuinţe din care 5000 de unităţi locative sunt destinate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi autorităţilor judecătoreşti.

Potrivit lui Oprea, prin hotărâre de Guvern se va realiza următoarea repartiţie: MApN – 25%, nu mai puţin de 2500 locuinţe; MAI – 10%, nu mai puţin de 1000 locuinţe; SRI – 5%, nu mai puţin de 500 locuinţe; SIE – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; SPP – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; STS – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Administraţia Penitenciarelor – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Ministerului Justiţiei – 2%, nu mai puţin de 200 locuinţe; Parchetului General – 2%, dar nu mai puţin de 200 locuinţe.

Ministrul apărării naţionale a amintit că din anul 2010 şi până în prezent au fost emise 20 de hotărâri de Guvern pentru transmiterea către autorităţile locale din 16 judeţe a circa 430 de hectare de teren care au fost administrate de M.Ap.N., procente cuprinse între 20 şi 50% dintre unităţile locative realizate revenind personalului armatei.

“Prin acest nou proiect lansat în Capitală, cel mai mare în ultimii 20 de ani în România, celor aproape 7.000 de locuinţe destinate tinerilor militari în mai multe garnizoane din ţară li se adaugă încă 2.500, astfel încât numărul locuinţelor în regim ANL, destinate tinerilor militari ajunge la 9.500, în condiţiile în care, la nivelul Armatei României există un necesar de 10.000 de locuinţe”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Pentru construirea ansamblului de locuinţe în zona Ghencea, Ministerul Apărării Naţionale va transmite, prin hotărâre de Guvern, din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 5, terenuri în suprafaţă de 101,5 hectare.

Terenurile care se transferă sunt dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare şi restructurare a armatei şi se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “MApN mai dă un teren în Bucureşti pentru locuinţe pe hârtie”

 1. mos teaca says:

  “quid quiq id est…..timeo” …oprea si….portocalii chiar cand ….transmite …terenuri!

 2. Tepes says:

  Chiar nu va inteleg. Daca cineva incearca sa faca ceva nu e bun, daca nu face nimic, iar nu e bun. Pana la urma ce au aceste proiecte? DACA se realizeaza, va fi un mare castig pentru militarii romani……..si daca se realizeaza sau nu, nu cred ca depinde de ministru.
  Nu am uitat ca majoritatea dintre postacii de aici au case luate de la armata. Drept urmare, concret, ce nu au bun aceste proiecte atata timp cat in hotararea de guvern (sunt sigur ca niciunul dintre voi nu a citit una) este specificat clar ca daca proiectul nu se realizeaza, terenul revine in administrarea mapn si nr. de locuinte de care beneficiaza mapn.
  Spre surprinderea voastra, unele din aceste proiecte chiar au demarat lucrarile.

  Deci dragilor, ce e rau in asta?

 3. CopperNick says:

  Eu cred ca este o idee buna. Mai dispare un teren viran plin de balarii din Bucuresti. In plus, cei care se vor angaja la contracte vor iesi cu un procent semnificativ economisit la pret fata de cei din Antiaeriana. La aceleasi tipuri case si apartamente si la o zona comparabila ca dispunere si pret pe mp.
  Dar si mai mult imi place ca da o lovitura ansamblurilor rezidentiale in care si-au bagat banii multi afaceristi de ocazie sau profitori. Straini. Acum o parte, mai ales europenii, au scazut pretul doar scapa de ele. Altii zic ca nu e kosher si tin pretul sus. Asa ca vor ramane neocupate minicartierele din Stefanesti, Baneasa Nord, Voluntari, Abator…