Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN: se înfiinţează Centrul de investigaţii socio-comportamentale

De unde în urmă cu câteva luni, la nivelul Ministerului Apărării se declara că în România nu există militari cu probleme psihice, generate de participarea la misiuni în teatrele de operaţiuni,iată că, s-a decis şi chiar, s-a dispus “înfiinţarea la nivelul ministerului a unui Centru de investigaţii socio-comportamentale.
Probabil, faptul că în ultimele 3 luni s-au sinucis 2 militari ce fuseseră în misiuni în Afganistan, iar alţi doi militari au  manifestat un comportament social deviant, pedofil, i-a determinat pe cei din minister să ia unele măsuri,iar înfiinţarea acestui Centru este una dintre ele. În fapt, dacă presa nu ar fi mediatizat respectivele cazuri, poate nu se întreprindea nimic concret în acest sens.

“Specialiştii Centrului vor desfăşura activităţi de profilaxie şi combatere a stresului operaţional specific misiunilor militare, prin pregătirea psihologică a personalului şi identificarea din timp a cazurilor sensibile care pot determina tulburări psiho-comportamentale. Psihologii centrului vor derula şi activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale”, se arată în comunicatul de presă .

Să sperăm că vor fi puţine cazurile celor ce vor avea nevoie de ajutor în acest sens.

Sursa: comunicat de  presă MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “MApN: se înfiinţează Centrul de investigaţii socio-comportamentale”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Fragment din scrisoarea adresata
  @ Centrul de investigaţii socio-comportamentale”

  Oare un militar care se declara ” nebunul satului ‘ este unul normal ?
  “Identificarea din timp a cazurilor sensibile care pot determina tulburări psiho-comportamentale” nu este dificila.
  Cititi blogul Info Mondo Militar
  Oare un plutonier , alege pseudonimul de ” plutonierul ‘ este normal

 2. Robert Horvath Sua says:

  Uneori nebunii spun adevarul.
  Lasand la o parte antisemitismul tau primitiv nu pot sa nu-ti dau dreptate.

 3. un locotenent says:

  Domnule Horvath, o adresa de e-mail la care sa va putem contacta aveti?

 4. indisciplinatu says:

  Bine ca se infiinteaza,…insa, noi ce facem cu armata noastra decimata la efective, nedotata si neechipata???…repetam istoria ultimelor doua razboaie mondiale cand, am fost luati cam pe nepregatite???…se pare ca , da.

 5. nebunul satului says:

  Ne pregatim psihologic sa luptam cu AKM -de pe vremea lui pazvante chiorul si avioanele casate de alti de doua ori acum 40 de ani. .

 6. […] Să sperăm că vor fi puţine cazurile celor ce vor avea nevoie de ajutor în acest sens. De pe InfoMondo Militar […]