Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN-ul continuă politica duplicitară a PDL-UNPR

Marţi 24 mai la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor s-a dezbătut şi adoptat OUG 1/2011 reprezentând cadrul normativ care relegiferează recalcularea/revizuirea pensiilor militare adoptate de guvernul boc în ianuarie 2011 (PL-x 158/30.03.11).

Contrar aşteptărilor prezenţa deputaţilor a fost de 100% iar numărul invitaţilor l-a depăşit chiar pe cel al deputaţilor.

S-a dat cuvântul secretarilor de stat de la cele 2 ministere – Apărare, care a susţinut iniţial amendamentele Comisiei de aparare şi Finante care a cerut respingerea lor. 2 ministere ale aceluiaş guvern cu poziţii diferite.

Secretarul de stat de la MApN a argumentat chiar că susţine amendamentele aprobate de Comisia de Apărare, ca ei (MApN n.r.) deoerece “sunt foarte grijulii faţă de soarta pensionarilor militari”.

Secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe a spus că nu susţine amendamentele pentru că ar provoca “o grea povară bugetară”.

În timpul discuţiilor secretarului de stat de la Apărare i-a sunat telefonul. A răspuns sec: “AM ÎNŢELES! “A cerut apoi cuvantul şi a declarat că “Ministerul Apărării nu susţine nici un amendament al Comisiei pentru Apărare şi doreşte aprobarea OUG în forma prezentată de Guvern”.

Amendamentele se refereau în special la fatul că dacă din recalculare rezultă un cuantum mai mic al pensiei, să se plătească cuantumul mai avantajos.

Motivaţia MApN: majoritatea pensiilor foştilor militari cresc !?

Chiar dacă parte din cei prezenţi au explicat că pensiile militarilor disponibilizaţi vor scădea cu toate că nu au “pensii nesimţite” şi sunt şi în prezent substanţial penalizate, majoritatea deputaţilor nu au ţinut loc de acest lucru adoptând OUG 1 fără amendamentele propuse.

De semnalat este faptul că atunci când doamna Mariana Câmpeanu a cerut secretarului de stat de la finanţe să precizeze exact impactul bugetar al respectivelor amendamente pentru a se vedea care este acel efort bugetar “catastofal” care nu permite adoptarea amentamentului privind menţinerea în plată a pensiei cu valoarea cea mai mare, secretarul de stat de la Finanţe, Gherghina, a afirmat că acest impact bugetar nu a fost calculat!!!

În concluzie, deputaţii PDL, UDMR, UNPR au votat împotriva amendamentelor şi ordonanţa a fost adoptată în forma agreată de Guvern.

Oricum, dacă e să-l credem pe Oprea care afirmă că majoritatea pensiilor vor creşte atunci impactul catastrofal asupra bugetului a şi fost făcut. Rămâne de văzut căt va tergiversa guvernul punerea în plată a noilor pensii. Probabil totul se va juca electoral în 2012 urmărindu-se crearea unei mase de manevre pentru UNPR la alegerile din 2012. Cert este că puterea continuă să creeze schisme în rândul militarilor, activi-rezervişti, disponibilizaţi-pensionaţi la limită de vârstă cu scopul, firesc pentru ei, de a distruge o elită.

InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

313 Responses to “MApN-ul continuă politica duplicitară a PDL-UNPR”

 1. JVEK G. says:

  se pare ca le este si un pic rusine…ar cam trebui!!
  PS.La conf. ministrului cred ca ati remarcat un gen. in rz. inalt….ce mai aplauda… … in urma cu cateva luni era la Realit.+A3 ..ce mai injura ca nu mai are onoare bla.bla …….cam jenant!!!

 2. sandokan says:

  Pai,daca nu mai are…onoare,comportamentul e normal…

 3. corleone says:

  @jvek g
  lasa-i sa citeasca si singuri,iar daca le e lene le explica dogaru tot ce le place sa auda.Retine ca am spus “le place” nu inseamna ca ar fi si adevarat
  ……………………………………………………………………………..
  da voi chiar vorbiti serios de ‘ala’ care era la rtv si A3 si azi era cu aplaudacu in gura??
  Daca-i asa vai de el si de mama lui!!!dupa ceva tupeisti/e pe aici prin zona a mai aparut unu’??>asta da lipsa de rusine si bun simt

 4. tupak amaru says:

  fara a astepta indicatii , de la nimeni , imi pun urmatoarele intrebari :

  1. daca procesul revizuire s-a incheiat , asta inseamna ca au fost identificate toate veniturile salariale (reale ) , ale tuturor pensionarilor militari , nu ?
  – art. 1.alin 3 , din og 1 /2011 .
  sincer , nu prea cred aceasta .
  2. au fost emise deciziile de revizuire , conform art.21 , din og 1/2011 ? cine le-a primit ?

  tupak amaru

 5. Stelian P. says:

  “09.06.2011
  Comunicat privind cazul Morjan Petre
  Domnul Morjan Petre, prezentat de toata media drept pensionarul militar care si-a dat foc in fata Cotroceniului, s-a inscris in SCMD la Filiala 1 Sector 3 Bucuresti, pe data de 14.01.2011. Nu figureaza in baza centrala de date deoarece nu are inca dosarul complet, lipsindu-i actele doveditoare ale calitatii de fost cadru militar….”
  Honor et Patria! Vae victis!
  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  Daca domnul nu a dovedit ca este fost militar pe ce baza l-au inscris in evidente ? Doar pe baza de cotizatie ? Asa creste numeric sindicatul ?

 6. mos alecu says:

  @JVEK G. 9 Iunie 2011 la 2:36 pm :
  Ti s-a mai spus si prin alte locuri ca esti unul dintre cei ‘care invata greu , dar uita repede ‘ … Generalul la care te referi este gl. Marin Dragnea (preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război ) . Nu a fost prezent pe la tv-urile incriminate de tine deoarece asociatia pe care o conduce are protocol de colaborare cu ANCMRR … nu cu SCMD .

 7. Stelian P. says:

  Stelian P.
  PS Din 14.01. pina in prezent au trecut “doar” 5 luni. Se mai indoieste cineva de precizia militara cu care lucreaza sindicatul ?

 8. plotonierul says:

  Viitorul maresal al Romaniei, domnul general cu 8 stele Gabriel Oprea, ne-a rezolvat pe toti, din pensionari nesimtiti acum am devenit extranesimtiti. Guvernul Boc, pornit sa faca economii pentru a depasi criza si a lua bani de la FMI, a taiat tot ce putea, inclusiv indemnizatia mamelor, dar brusc s-a lasat induplecat de Oprea si a marit de fapt pensiile militarilor. Pentru aceste fapte de eroism ar trebui ca in toate granizoanele militare sa li se ridice cate o statuie si o troita ca fiecare pensionar sa poate aprinde o lumanare pentru sanatatea lor.
  Un singur lucru nu am inteles. Daca toate pensiile au fost revizuite de ce trebuie sa asteptam lunile noiembrie si decembrie pentru a primi noile decizii?

 9. JVEK G. says:

  Este posibil sa fac o confuzie . In atare situatie imi cer scuze.Totusi asemanarea este mare,mare

 10. corleone says:

  adica dom plotoner de fapt COL. cu sporuri peste sporuri te aia grija ca de ce in noiembrie??uite de aia ca poate ramanea tot L164 inca 200 de ani si acu nu mai aveai probleme de gandire ‘profunda’!

 11. corleone says:

  tanti Mariaaaaa!!!!!

 12. rila says:

  Circula pe net o lista cu pensiile revizuite, lista cica de la MApN. M-am regasit in acea lista dupa nr dosarului de pensionare, nu mi s-a micsorat, nu mi s-a marit, a ramas tzeapana ( pensia ), adica la fel cu cea din dec. 2010, la leutz. Totusi NU am primit inca nici un fel de decizie. Mai este cineva in aceeasi situatie sau listele sunt doar asa, sa arate ca au activitate? Mi se pare cel putin bizar ca dupa atatea calcule, recalcule-recalculele si revizuiri sa dea aceeasi suma!
  Am onoarea sa va salut!

 13. sandokan says:

  Am cativa fosti colegi,care au primit deciziile “revizuite” si diferenta de bani (in plus) din ianuarie si pana acum… Nu inteleg,de ce restul trebuie sa asteptam pana in noiembrie ?!?
  E o intrebare de bun simt,nu de “gandire profunda”,ca nu suntem in stare…