Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MApN va continua recalcularea pensiilor militare chiar dacă recunoaşte decizia de suspendare dată de CA Cluj

Printr-o adresă transmisă avocatului Iepure Viorel, cel care a obţinut la Curtea de Apel Cluj, suspendarea Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, conducerea MApN afirmă că respectă decizia CA Cluj, dar nu specifică dacă procesul de recalculare a pensiilor militare va fi oprit.

În adresa trimişă de înlocuitorul şefului Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă juridică, se menţionează: “Ministerul Apărării Naţionale respectă dispoziţiile hotărârii judecătoreşti pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 1371/33/2010, având în vedere că actul normativ suspendat priveşte activitatea acestuia în domeniul pensiilor, chiar dacă nu a fost parte în dosar, urmând ca, după soluţionarea irevocabilă a cauzei, să se procedeze în consecinţă, potrivit dispoziţiilor legale.”

Mai bine zis MApN nu va suspenda ordinul ministrului M101/2001 conform solicitării avocatului, pensionarii militari trebuind să treacă în continuare prin procesul umilitor de deplasare la CMJ-uri pentru a solicita pe proprie semnătură recalcularea pensiilor.

adrese MApN catre dl avocat Viorel Iepure

InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

223 Responses to “MApN va continua recalcularea pensiilor militare chiar dacă recunoaşte decizia de suspendare dată de CA Cluj”

 1. sejc says:

  marina subscriu la tot ce ai afirmat.problema este ca muntele se misca greu si nu s-a gasit inca persoana sa anuleze lipsa de inertie.gasiti-l si promit ca voi fi alaturi de el chiar daca nu mai am 50 ani.pana atunci voi merge cu sindicatul .mai bine ceva decat deloc.chiar nu gasim un militar in masura sa electrizeze masele?suntem toti niste mamaligi?ne este mai usor sa ne plingem ca niste babe si sa asteptam para malaiata de la basescu?pe asta il doare in pix de noi.este fiul unui ofiter facut pe puncte la sf.gheorghe din muncitor necalificat, si,care purta recunostinta vesnica comunismului .oricum basescu a dus-o infinit mai bine decat oricare dintre noi inainte de 1989.acum se da drep politician de dreapta incercand sa ne prosteasca.din pacate chiar a reusit profitand de infantilismul unora.

 2. sejc says:

  tulceanule,mai tata, te imbeti cu apa chioara daca ai constatat ca pensia iti e diminuata cu 5% si mai avand si lipsa 2 ani.ce parere ai de mine care am 28 ani de ofiter, 10 ani functie de lt.col. si 7 ani col.prima de comanda +15 ani conditii deosebite.am luat carnetul de partid(inca il am sperand ca voi recupera cotizatia)si cunoscand ca plateam 2% mi-am scos veniturile pe 10 ani iar in rest cu aproximatie,cu larghete .rezultat 38%diminuare.avem 2 alternative.ori pe ei ori ne punem strangul de gat.in asemenea situatie nu dau sfaturi.in ceeace ma priveste am ales.astept momentul.

 3. sejc says:

  imi permit sa dau in sfat inscris in regulamentele militare.”nu este vinovat cel ce a apelat la toate mijloacele pentru a obtine un succesul si nu l-a avut comparativ cu cel ce nu a facut nimic pentru pentru al avea”.daca stam si acceptam siuatia de fapt suntem vinovati pentru situatia noastra sin a urmasilor nostrii.la naiba cu acesti policieni venali si corupti.

 4. tulceanul says:

  pt sejc : pui pariu ca nu-ti va scadea pensia cu mai mult de 15 % ? o sa se diminuieze cu prima de comanda si salariul de merit care le-ai obtinut temporar si le-ai folosit la calcularea pensiei ! succesuri !

 5. voinea says:

  Daca Basescu si sleahta lui de nemernici se vor atinge de pensiile militarilor vor trebui sa-si faca repede bagajele.Nu vor prinde anul 2012 ca sa ne mai prosteasca cu alegerile lor uninominale .Deja cazanul nemultumirilor fierbe in clocot.Lipseste numai scanteia care in opinia mea va veni odata cu primele taloane de pensii din 2011. Sursele mele nu sunt Romania Mare si tembelul de Vadim ci legaturile foarte stranse cu cadrele active din M.Ap.N, fostii mei elevi sau subordonati.Va mai avea tupeul marele Basescu sa vina in fata ofiterilor din SMG si sa le repete ce le-a spus la adunarea precedenta? Va avea curajul sa-i priveasca in ochi?
  Il va trimite poate din nou pe omnipotentul BOC pe post de paratraznet.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. sejc says:

  tulceanule gresesti.tinta mea nu este a polemiza cu tine.ceeace spun eu este expresia disperarii mele.m-au pacalit comunistii iar acum m-au pacalit urmasii lor .traesc in mijlocul celor obiditi.acum injura si cei saraci si cei bogati.este tragic crede-ma.folosesc mana de lucru si reget sincer ca nu le dau mai mult.chiar nu am.

 7. MARINEL says:

  ….Mi-a ciripit o pasarica dinspre cotroceni precum ca ,nu se va diminua nici cu-n leu amarata si nesimtita noastra pensioara…daca sunt printre noi,persoane cu acces la info,poate ar fi benefic sa le afiseze aici. Intrebarea care persista este:atunci de ce atata tevatura?! o fi numai de ochii lumii ??!!!

 8. tulceanul says:

  sejc – de acord cu tine ! nu ma intereseaza polemica politica. sant omul cifrelor si,cand le vad folosite gresit , innebunesc ! de aceea avertizez ca “artimetica ” e grea !

 9. sejc says:

  la un cmj la eliberarea adeverintelor s-a constatat ca lipsesc perioade de ordinul zecilor de ani in cazul unei unitati.culmea ironiei este ca unitatea militara este in aceeasi garnizoana cu cmj.celor care au mentionat pe cererile de recalculare ca intentioneaza sa actioneze in justitie li s-a refuzat primirea.va sfatuiesc ca in asemenea situatie si in cazul in care va-ti gandit sa cereti,trimitetii prin posta cu confirmare de primire direct la dfc.cei ce locuiti in bucuresti depuneti sesizari la comisiile de aparare din senat si din camera deputatilor pe de o parte ca nu se respecta sentinta de la cluj si in al doilea pentru ca actiunea se face superficial. atentat la viata.

 10. Gourkha says:

  Pt. orice eventualitate, eu si alti cativa rezervsiti, ne-am pregatit si pt. proces individual, merita un proces contra statului. Ne-am consultat cu avocatul si mai departe e problema lui. Cica nu se lasa pana nu scoate niste bani de la stat, e cam expert in chestii din astea, n-ar fi prima data. (logic ca isi ia si el partea – dar merita).

  Cum ne apara (asa cum am inteles eu):

  – merge in primul rand pe ˝discriminare˝ (e ceva si in Constitutie Art. 16/Constituţia României prevede că: ˝Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.˝ ) – in sensul ca porneste de la premisa ca legea pensiilor militare compenseaza interdictiile si limitarile de drepturi constitutionale, care sunt discriminari in raport cu alti cetateni. Abrogata compensatia, raman interdictiile si limitarile de drepturi constitutionale, adica discriminarea care trebuie ˝platita˝ cumva. Deci – ori legea inapoi, ori daune materiale pt. pierderile cauzate de interdictiile si limitarile de drepturi constitutionale (sectiunea 3 – L. 80/1995), ori combinat.
  – merge pe retroactivitate, in sensul in acele contract individuale incheiate intre noi si M.Ap.N. zice clar ca in afara de obligatii, in timpul derularii contractului am fi avut si drepturi prevazute de … reglementarile legale in vigoare. Un astfel de ˝drept˝ prevazut de respectivele ˝reglementari˝ in vigoare pe timpul derularii contractului fiind desigur si cel de pensie … militara, fara interpretari, dreptul la pensie este obtinut ca o consecinta a derularr contractului. Si iar cere daune materiale pt. incalcarea retroactiva a clauzelor contractuale sau legea inapoi sau combinat.
  – merge pe dreptul international – aici e deja complicat, dar seamana cu ce a precizat dl. avocat col. just. Iepure Viorel.

  Mai sunt cateva, la momentul respectiv (proces) le voi posta asa cum sunt.

 11. Manix says:

  @gourka-muuult succes(atentie la cati bani va papa avocatul,pe parti sau combinat) eu avand experienta anilor 2002-2009 va garantez ca veti castiga din trei pe cea mai lunga sau ..combinat

 12. Gourkha says:

  @ Manix. Cu 600 de euro sau doar cu 300 tot cam aia e. Nici macar nu ii cheltuiam eu, dar in sfarsit. Faza este ca e buna si o lectie in viata in care un stat caruia i-ai fost loial, iti da cu flit. Realizezi probabil, ca ˝ma grabesc˝ din mometul producerii efectului sa mai respect vreo lege sau vreun contract cu statul roman. Si e o lectie si pt. cei activi, dar si pt. altii.

  Cred ca stii ca loialitatea nu se poate impune, pur si simplu se castiga. Si intotdeauna au existat consecinte in istorie, inclusiv in Romania, cand din cauza lipsei de loialitate a structurilor, s-a prabusit sandramaua. Intuiesc ca va fi la fel.

 13. sejc says:

  manix.ori esti pedelist ori esti negativist.te-am urmarit si mirosi.lasa ,domnule omul sa incerce.vrei sa stam cu mainile pe piept si sa asteptam sa ne decapiteze niste hoti .da-mi exemplu numai unul,dar numai unul din portocalii ,rosii sau albastri fara afaceri.uita-te pe declaratiile lor de avere si o sa-ti pui mainile in cap.da-mi un ofiter ,dar numai unul in activitate care detine asemenea averi.daca mai continui cu asemenea afirmatii tu si acel stelian p. maine ma duc si ma inscriu la comunisti sau mai rau la legionari.astia au profitat de credulitatea noastra si ne-au incalecat.culmea ironiei este ca se mentin cu ajutorul nostru cei din aparare si siguranta publica.noi si numai noi ii mentinem intr-o forma sau alta si ce este cel mai aiuristic este ca eu pensionar indirect apar drepturile activului si acesta se opune aparand de fapt pr-e cel ce il obideste.solidaritatea lui boc?apa de ploaie.solidaritatea lui baSESCU ,IDEM.SAMSON.EGALITATE ,DAR NU PENTRU CATEI.SUNTETI SI SUNTEM NISTE CATEI.

 14. mitran says:

  intrucat nu am putut descarca programul de calcul al pensiei in perioada in care se putea acest lucru rog daca mai poate cineva sa-mi puna la dispozitie programul mentionat la ghmitran@yahoo.com sau sami precuzeze un linc care sa permita acest lucru Cu multumiri anticipate

 15. cocorul says:

  Daca vom fi vreodata mobilizati in situatie de razboi, nu trebuie sa depunem alt juramant? Si fata de cine? Cel pe care l-am depus il consider nul. Sau poate ca juramantul trebuie scos. Cei care au jurat cu mana pe Biblie am vazut ce au facut. Pentru romani, Dumnezeu se pare ca are de lucru in alta parte.

 16. sejc says:

  poate cineva sa-mi spuna in ce masura mai inflenteaza valoarea pensiei indemnizatia de comanda?cum se calculeaza valoarea pensiri suplimentare?astazi am discutat cu cuneva din cmz si am aflat ca greselile apartin detinatorilor de arhive militare.astept raspuns de la un finantist cu multumiri anticipate.

 17. tulceanul says:

  pt. sejc–indemnizatia de comanda intra in valoarea venitului brut din luna in care s-a primit. cand a fost venitul brut a fost mai mare ,cand nu a fost venitul brut mai mic . raportul venitul brut lunar/salariul mediu brut pe economie da valoarea punctului pe luna respectiva. asta se inmulteste cu procentajul pentru pensia suplimentara ( un tabel cu aceste procente pe situl ministerului muncii )

 18. sejc says:

  multumesc.priceput.

 19. ce dracu tot faceti propaganda li DOAGARU…?
  nu a facut nimic concret,e lupta de fraticid,vrea mai multi membri-adica mai multi bani,notorietate,aparenta putere etc
  se plictiseste la pensie,ii place sa fie in centrul atentiei.nu poate sta la table pe banca.mereu sa fie el cineva cu mot,L-am vazut pe tv.-…-da din clanta,intarita lumea .pune civilii in capul armatei etc
  ce a facut concret?
  hai–ga….lor-scrieti ceva concret sa stiu si eu?

 20. radud says:

  Punctajul lunar (PI)
  Venituri realizate lunar: Salariul mediu pe economie din luna respectiva
  a) solda lunara, inclusiv indexari , compensatii ,
  -grad;
  -functie;
  -vechime (gradatii);
  b) indemnizatii de conducere , comanda;
  c) salarii, solde de merit;
  d)alte drepturi similare prevazute de legislatia in vigoare la acea data;
  e)sporurile si indemnizatiile ;
  f)primele si premiile din cursul a nului si cele anuale;
  g) sumele reprezentand compensarea concediului de odihna neefectuat , potrivit legii;
  h) contributiile individuale obligatorii, potrivit legii , sau contributiile individuale pentru pensia suplimentara si contributiile individuale la bugetul de stat, dupa caz;
  i)deducerile lunare individuale, potrivit legii;
  j) impozitul calculat si retinut , potrivit legii,dupa caz;
  k)orice alte elemente acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data;
  l)pentru beneficiarii care au fost detasati in afara Ministerului Apararii Nationale, se vor cumula si veniturile realizate lunar la institutiile in care si-au desfasurat activitatea.
  -1960=854
  -1970=1434
  -1980=2602
  -1990=4010
  -2000=2.840.449
  Ex: 1970 Ian. 1690 : 1434=1,1576
  Se adauga grupa de munca :1,1576 x 25% = 0,2894
  Se adauga pensia suplimentara : 1,1576 x 16% = 0,1852
  (S-a introdus de la 01 ianuarie 1967)
  Total luna ianuarie 1,1576+ 0,2894 + 0,1852 = 1,6322
  Feb. = 1,6322
  Mar. = 16322
  Aug. = 1,7235
  Dec. = 1,8465
  Se determina punctajul mediu anual :
  Punctajul mediu anual ( Pa) =( Pl(I) + Pl(F) +Pl(M) +……… ) / 12
  Ex: 1,6322 + 1,6322 + 1,6322 + ……….+1,7235 + ………. +1,8465 = 19,892
  19,892 : 12 = 1,6576
  Pentru anul 1970 = 1,6576
  1971 = 1,6781
  1972 = 1,6995
  1973 = 1,7234
  …………..
  1986 = 2,5637
  ……………
  2001 = 2,8532
  (Din 1970 pana in 2001 sunt 32 ani de serviciu )
  Pentru fiecare an de Scoala Militara se pune 1 punct
  Se aduna punctajele medii anuale din anii de scoala si din cei 32 ani de serviciu
  Total puncte = 54,7858 ( Se imparte la 20 )
  54,7858 : 20 = 2,7392
  (Pentru a primi pensie , trebuia sa muncim minim 20 de ani)

  Se inmulteste cu valoarea punctului de pensie stabilit de Guvern la inceputul anului prin Legea bugetului anual , in 2010 = 732,8 lei
  (nu stim cat va fi in 2011)
  2,7392 x 732,8 =2007,28
  Se adauga Ordinul “Meritul Militar ” (10, 15, 20%)
  2007,28 x 20% = 401,45
  2007,28 +401,45 = 2408,73 lei
  Venituri brute / Venituri nete / Venituri brute
  1 iulie 1971 / 1 ianuarie 1991

 21. Covăsneanul says:

  Respectul meu domnule ziarist! Presa merita increderea din sondaje! Cititi<\: Generalul Oprea-Minciună a pierdut războiul pensiilor
  Autor: VAL VALCU • Categoria: Editorial • Publicat la: 2010-12-16 19:44:58

 22. sejc says:

  la primirea noilor decizii de recalculare trimiteti imediat contestatie-model plano-10- prin posta cu confirmare de primire la comisia de contestatii pensii din m.ap.n,mai,sri.daca depasiti 30 zile justitia va trimite la plimbare.asteptati 30 zile dupa trmitere si cereti la tribunalul pe raza caruia locuiti anularea noii decizii.eventual angajati avocat.pentru a platii mai putin organizati-va in grupuri.de regula onorariul avocatului este 500ron.se poate negocia.pentru diminuarea fortelor adversarului cred ca ar fi de dorit sa se actioneze individual.casa de pensii are jurist si in asemenea situatie nu ar putea fi prezent peste tot.MULT SUCCES>

 23. tulceanul says:

  pt radud : principiul expus de tine este corect. 20- numitorul la care se impart totalul de puncte nu reprezinta nr minim de ani ce trebuie sa fi lucrat. este o cifra negociata de ministrul oprea cu boc pentru a pastra cat de cat valoarea actuala a pensiilor. pentru cei care ies la pensie dupa 1 ian 2011 cifra este 25 urmand sa ajunga pana in 2030 la 30 cand se va iesi la pensie la 60 de ani=conform noii legi a pensiilor.