Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea Britanie îşi va reduce capacitatea de atac nuclear

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, urmează să anunţe joi, la sesiunea extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU, că ţara sa îşi va reduce capacitatea nucleară.

Gordon Brown va preciza că este gata să reducă de la patru la trei numărul submarinelor de tip Vanguard purtatoare ale rachetelor balistice nucleare Trident.

La rândul său, ministrul britanic de externe, David Miliband, a declarat că doreşte ca şi alte puteri nucleare să facă un astfel de gest. “Credem într-o dezarmare pe mai multe planuri, iar asta ar însemna să ne asigurăm că şi Statele Unite şi Rusia, ţări care deţin aproximativ 90% din armamentul nuclear de pe glob, îşi vor relua tratativele vizând reducerea capacităţii lor nucleare. Cred că este just ca Marea Britanie, care este şi ea o putere nucleară, să spună răspicat că este ferm ataşată principalului obiectiv al Tratatului de Neproliferare (NPT)”, a subliniat David Miliband.

sursa: BBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.