Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea Britanie nu îşi abandonează, financiar, militarii staţionaţi în Cipru

Deoarece în Cipru a început să bântuie falimentul bancar, Marea Britanie nu şi-a abandonat militarii staţionaţi în această insulă.
Prin urmare, s-a decis trimiterea de la Londra a unui avion militar cu un milion de euro la bord, pentru a veni în ajutorul militarilor săi dizlocaţi în Cipru.
Anunţul a fost făcut de ministerul britanic al Apărării, citat de AFP şi Hotnews.

Aceasta decizie a fost luată “ca măsură de precauţie” în cazul în care băncile din Cipru vor înceta să mai facă operaţiuni bancare şi nu vor mai dispune de lichidităţi.

“Un avion al Royal Air Force a decolat cu destinaţia Cipru, având un milion de euro la bord, ca măsură de precauţie, pentru a putea acorda împrumuturi de urgenţă personalului militar şi civil dislocat”, se precizează într-un comunicat.
“Ministerul Apărării a contactat personalul pentru a-l întreba daca doreşte ca salariile pe martie şi lunile viitoare să fie plătite în conturi bancare din Marea Britanie”, se mai arată in comunicat.
Aproximativ 3.000 de militari britanici staţionează în Cipru.

Băncile cipriote sunt deocamdate închise şi probabil doar joi se vor deschide din nou. Între timp, Ciprul încearcă să obţină împrumuturi de la UE.

 

Sursa: Hotnews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Marea Britanie nu îşi abandonează, financiar, militarii staţionaţi în Cipru”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  VOICULESCU VA FI LICHIDAT !
  Domnule Horvath
  Controlati numarul masinii din fata casei dv OHIO nr…
  Sunt ………..
  Ceausescu a fost inpuscat sa nu vorbeasca. Acest lucru se va intampla si cu Voiculescu. Probabil va fi arestat in curand ….si lichidat……….
  ………………….
  Am avut discutii lungi informale cu un mare de colegi.
  Paradoxal vulnanerabilitatea sa provine din legaturile sale cu Arafat. Serviciile grecesti l-au filat …..de aceea a mutat Crescentul in Cipru.
  ……….. Chiar si cecul inmanat lui Carlos are semnatura
  Crescent.
  Se pare ca sunteti amic cu Scot ( Scott Ritter seful Inspectorilor ONU in timpul lui Saddam nota R.H.)
  …..Faptul ca probati ca rachetele lui Sadamm au fost
  ascunse la ambasada Irakului dela Bucuresti a produs consternatie.
  In randurile ” arabilor nostri ” este mare nervozitate.
  Aveti dreptate. Serviciile siriene si libiene au fost creiate de Ceausescu si si acum sunt o continuare a serviciului nostru . Va rog a trimite un document ce leaga
  Voiculescu de Viena. Ce au filmat olandejii ? Aveti vreun document filmat de rusi?
  CIA a vrut sa salveze viata lui Marin Ceausescu cum si dece ?
  Schimbul de informatii ……
  Mult succes

 2. Gheo says:

  Batrane, masina din fata casei tale nu este altceva decat ambulanta. La nebuni cu tine!

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  Informare importanta. Multumesc

 4. Gheo says:

  Cu placere si sa ai grija, sa respecti indicatiile medicale ca altfel o sa stai numai in camasa de forta.

 5. al adin says:

  Informatia in sine nu spune prea multe. Suma nu reprezinta prea mult daca e sa o impartim la numarul de militari britanici specificat in articol. Probabil ca e vorba de altceva si anume: euro vor fi folositi pentru a achizitiona cele necesare pentru magazinele din bazele in care sunt britanici. Iar ei, militarii si familiile lor, vor utiliza binecunoscutele vouchere de diferite valori in moneda britanica, ca moneda de hartie, emise sub sigla trupelor de uscat si fortelor aeriene.