Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea Britanie retrage 3800 de militari din Afganistan în 2013

Primul ministru britanic, David Cameron, a anunţat în Camera Comunelor că aproximativ 3.800 dintre cei 9.000 de militari britanici mobilizaţi în Afganistan vor părăsi această ţară până la sfârşitul anului 2013.

“Avem în vedere să retragem militari în două etape de dimensiuni mai mult sau mai puţin egale în 2013 şi 2014″, a declarat David Cameron. Premierul britanic a anunţat că nu s-a luat nicio decizie privind numărul militarilor britanici care vor rămâne în Afganistan după sfârşitul anului 2014, dată la care trebuie să se încheie misiunea NATO în această ţară.

El a adăugat că Marea Britanie îşi va onora angajamentul de a ajuta la înfiinţarea unui centru militar de antrenament pentru forţele de securitate afgane.

Trupele britanice sunt dislocate în provincia Helmand (sud), zona cea mai instabilă din Afganistan. De la începutul intervenţiei în Afganistan în octombrie 2001, 438 de militari britanici au fost ucişi, între care 395 în luptă.

sursa: Global Security

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.