Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea Britanie şi-a anunţat calendarul retragerii militare totale din Germania

bazele britanice din Germania foto BBC

Toţi 15.500 de militarii britanici staţionaţi încă în Germania vor părăsi această ţară până în 2019, cu un an mai devreme decât a fost planificat iniţial.

Anunţul a fost făcut de ministrul apărării, Philip Hammond. “Întoarcerea armatei britanice din Germania marchează sfârşitul unei ere şi vreau să reamintesc datoria uriaşă de recunoştinţă pe care o avem faţă de guvernul german şi poporul german pentru sprijinul, moral şi material, acordat forţelor noastre armate timp de peste şase decenii”, a declarat Philip Hammond în faţa deputaţilor britanici.

Aproximativ 4.000 de soldaţi britanici au fost deja retraşi din Germania şi 11.000 urmează să fie repatriaţi până în 2016. Restul de 4.500 vor reveni în Marea Britanie până în 2019.

În 2010 Guvernul britanic anunţase că toţi militarii britanici şi familiile lor se vor întoarce până în 2020.

Accelerarea acestei întoarceri va conduce la o reorganizare a mai multor baze militare, dintre care unele vor fi închise. Militarii care se întorc din Germania vor fi concentraţi în şapte obiective, din sudul şi nordul Angliei şi în Scoţia, cel mai probabil în Canterbury, Ripon, Shrewsbury şi Brawdy.

Întoarcerea acestor soldaţi ar urma să coste în total 2,1 miliarde de euro. Din această sumă, aproximativ 1 miliard de lire sterline va fi cheltuit pentru construirea a 1.900 de case pentru familiile militarilor şi pentru locuinţele a 7.800 de soldaţi celibatari. Londra consideră că retragerea trupelor sale din Germania va reprezenta o economie de 277 milioane de euro pe an.

sursa: politics.co.uk

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Marea Britanie şi-a anunţat calendarul retragerii militare totale din Germania”

 1. al adin says:

  ….//şi vreau să reamintesc datoria uriaşă de recunoştinţă pe care o avem faţă de guvernul german şi poporul german pentru sprijinul, moral şi material, acordat forţelor noastre armate timp de peste şase decenii//…
  sau cum sa minti dipomatic despre rolul trupelor de ocupatie!

 2. cipriotis says:

  Mare greseala, nazistii astia trebuiau tinuti sub supraveghere in continuare, cu madam Merkele si toti popularii ei nazisti.

 3. Bure Bista says:

  De unde si supranumele acordat Marii Britanii: Perfidul Albion

 4. mati says:

  In Germania partidele naziste sunt interzise prin lege! Nemti se simt vinovati pentru ce au facut si isi cer scuze. (vezi cazul submarinelor israeliene). Probabil ca daca nu ar fi avut interdicti la numarul de soldati, si arme, AR AVEA CEA MAI MODERNA ARMATA DIN EUROPA, SI CEA MAI PUTERNICA!

 5. cipriotis says:

  La:
  Probabil ca daca nu ar fi avut interdicti la numarul de soldati, si arme, AR AVEA CEA MAI MODERNA ARMATA DIN EUROPA, SI CEA MAI PUTERNICA!
  Pai tocmai de asta ma tem si eu.

 6. cipriotis says:

  Bine spus.
  Rar mai poti vedea atata fatarnicie , ca la britanici, mai ales la englezi.