Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea Britanie sistează, pentru moment, cooperarea militară cu Rusia

Marea Britanie a decis sistarea, pentru moment, a cooperării militare cu Rusia. Anunţul a fost făcut de ministrul britanic de Externe, William Hague, după alipirea Crimeei la Rusia, parafată pe 18 martie.  
“Am anulat exerciţiile navale la care urmau să participe Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA şi am renunţat la propunerea Moscovei potrivit căreia  o navă britanică, aparţinând lui Royal Navy, urma să viziteze Rusia”, a declarat Hague.

“A fost regretabil să aud că preşedintele Putin a ales calea izolării, negând vocea cetăţenilor din ţara sa, parteneriatul cu comunitatea internaţională şi neţinând cont că este membru plin al mai multor organizaţii internaţionale”, a mai spus el.

Hague a descris referendumul din Crimeea ca fiind “o bătaie de joc la adresa jocului democratic”.

De asemenea, el a numit criza din Ucraina ca fiind “cel mai serios şi mai dificil test la adresa securităţii europene din secolul XXI, la momentul actual”.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.