Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marea masă – întărâtată din nou împotriva pensionarilor militari?

Joc de imagine? Praf aruncat în ochii opiniei publice? Întărâtarea marii mase împotriva pensionarilor militari care îşi cer drepturile? oricum, impresia generală a fost una de genul: uite-i şi pă ăştia! O viaţă au avut privilegii… şi acuma se plâng că au pensiile ciuntite!Nu le mai ajunge, domnule…”
Deşi povestea cu generalii care şi-au luat case “de la stat” pe nimic este veche, totuşi, la o zi distanţă de la scandalul în care fostul ministru al Apărării, Dobriţoiu, a fost chemat la DNA, pe această temă, în mass-media vuieşte numele altor generali, puşi sub învinuire penală din dosarul în care fostul ministru Corneliu Dobriţoiu este cercetat.
Astfel, se trâmbiţează faptul că “procurorii DNA au decis punerea sub urmărire penală a încă doi generali din dosarul în care fostul ministru Corneliu Dobriţoiu este cercetat. Este vorba despre Gheorghe Rotaru şi Sergiu Medar”.

Cei doi generali vor fi chemaţi în zilele următoare la DNA, pentru a fi audiaţi, potrivit Realitatea Tv.

Gheorghe Rotaru, fost consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu şi Sergiu Medar, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, fac parte din “lotul celor 10 generali” acuzaţi că au achiziţionat case la preţ redus, prin programul “Case pentru Militari”.

Pe 16 aprilie, procurorii DNA au anunţat că au început urmărirea penală în cazul fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Senatorul PNL este acuzat pentru “participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice”, după ce a închiriat şi, ulterior, a cumpărat, la un pret subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la MApN, prin fals în declaraţii”.

Notă: Este bine că DNA-ul a sesizat aceste fapte. Momentul în care sunt făcute aceste fapte publice, din nou, este curios. Taman când, premierul Ponta, i-a anunţat pe pensionarii militari că doar din 1 ianuarie 2014 vor primi înapoi ceea ce au pierdut.

Ca să nu mai vorbim de faptul că, exista zvonul că Dobriţoiu va reveni în fruntea MApN-ului. Aşa, calea juştiţiarului Oprea este deschisă! Pe principiul: “eu v-am făcut, eu vă omor!”

S.B.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

52 Responses to “Marea masă – întărâtată din nou împotriva pensionarilor militari?”

  1. Gheo says:

    Domnule, îmi pare rău că trebuie să spun dar am râs cu lacrimi. Sunteţi o poezie. Epistola dumneavoastră trebuie decupată şi pusă bine; seamănă cu un proces verbal scris de un miliţian. De fapt, miliţianul din dumneavoastră a ieşit la iveală. Vorba aia: “avem şi noi faliţii noştri.” Stimate domn, cred că ştiţi proverbul acela latin: “Si tacuisses, philosophus mansisses.” În concluzie, limba neamului vă e străină. Vă doresc sănătate şi sărbători fericite!

  2. ion says:

    dar mai terminati odata ,, pensiile sant f bine calculate pe legea 263]2o10 ..exista norme de aplicare pentru miliari 1[2o11 …cine a avut vechime , grupa si salariu mare au crescut pensiile …calcul corect puncte ca la civili ,,santeti cu un picior in groapa si urlati de pensii militare gata ati fost ..acum ziceti bodaproste ca le aveti pe astea …..ca sant destul de mari sa va fie rusine