Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generăleasa Lupu: “pensiile sub 3.000 de lei, de care beneficiază militarii cu carieră completă, nu au fost diminuate”

Generalul de brigadă Mariana Lupu, şeful Direcţiei Generale Financiar Contabile din Ministerul Apărării Pensiile militare a declarat că “pensiile sub 3.000 de lei, de care beneficiază militarii cu carieră completă, nu au fost diminuate”, citează MEDIAFAX.
Ea a precizat că până la 31 decembrie 2010, 21.717 dintre dosarele cu adeverinţă de venit au fost procesate.

Mariana Lupu a precizat că în baza acestor date rezultă că nicio pensie plătită militarilor cu carieră completă cu valoare de sub 3.000 de lei nu a scăzut.

“De asemenea, în 80% dintre cazurile procesate până acum în legătură cu militarii cu carieră incompletă pensiile sub 3.000 de lei nu au scăzut”, a spus Lupu.

Mariana Lupu a explicat că “potrivit datelor MApN la 31 decembrie erau în plată pensii pentru 81.379 de beneficiari de pensii miltiare şi indemnizaţii. Dintre acestea, 251 au fost exceptaţi de la recalculare fiind vorba despre magistraţi militari, beneficiarii de pensii de invaliditate şi de urmaşi şi de cei care au obţinut suspendarea în instanţă a aplicării Hotărârii de Guvern 735. Ceilalţi 81128 de beneficiari de pensii militare au făcut obiectul recalculării şi peste 65.000 dintre aceştia, respectiv 80%, au depus dosarele pentru recalculare”.

În absenţa adeverinţelor de venit pensia se recalculează pe baza salariului mediu pe economie existent în diversele perioade calculate, a reamintit Lupu, adăugând că această situaţie se poate corecta printr-o solicitare de obţinere a adeverinţelor de venit.

Pe de altă parte, Mariana Lupu a explicat că dintre cele 2.861 de dosare privind pensionari cu carieră militară completă, 1.780 vizează situaţii în care pensiile sunt mai mari de 3.000 de lei.

Sursa:  MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

34 Responses to “Generăleasa Lupu: “pensiile sub 3.000 de lei, de care beneficiază militarii cu carieră completă, nu au fost diminuate””

 1. anonim says:

  Generăleasa Lupu minte cu nerusinare.
  Toate pensiile au scazut. Nu am auzit niciun coleg pana acum (si de doua zile tot primesc si dau telefoane) la care sa-i fi crescut sau macar sa-i fi ramas la fel. Nu au fost in stare sa precizeze nici in ce baza ne-au oprit banii care ni se cuvin in urma recalcularii. Cu ce ma incalzeste pe mine ca nu au avut ei timp sa calculeze – recalculeze pensia?
  Sunt niste incompetenti toti si mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa plateasca aceste greseli sau nereguli infaptuite cu buna stiinta.
  Trebuie sa ne unim, sa tinem legatura pe forumuri si cand este momentul, sa actionam.

 2. Altfel says:

  Domnilor de la infomondo, nu v-ati edificat cu cine aveti de a face cand o ascultati pe madam Lupu? Pierdeti timpul degeaba! Cutumele mafiote sunt singurele de care tine cont. Doar d-aia e doctorita in stiinte, ca sa nu tina cont de legi si de deciziile instantelor. Ca si stapanul ei, alt doctor in stiinte juridice.
  Nu vreau sa-mi raspundeti, ca intrebarea nu este interogativa, daca acceptati asa ceva.

 3. Pensia "simtita" in minus says:

  Ce comentarii mai poti face la asemenea minciuni debitate la conferinta de presa de la M.Ap.N.?! Nu am mai intalnit asemenea tupeu in toata cariera mea militara, completa ! Adica cum vine asta? Zeci, sute, mii de cazuri de pensionari militari care reclama cu disperare, cui si pe unde pot, ca au primit, pe card, pensiile diminuate cu 40-50-60 si chiar 80% fata de decembrie 2010, iar tu, inalt demnitar militar vii in fata televiziunilor si spui cu atata non-salanta ca, dimpotriva, pensiile…vor creste ?! Pai, atunci sa fim seriosi, daca pensiile “nesimtite” cresc, de ce este nevoie de atata eforturi umane, materiale si financiare ca sa le mai recalculezi, unde este economia care se face la bugetul asigurarilor sociale…Intrucat televiziunile comerciale n-au avut rabdarea sa dea in totalitate pe post aberatiile dnei gl. bg. Lupu, poate vom gasi in scurt timp pe InfoMondo Militar, desfasurarea inegrala a conferintei de presa de la M.Ap.N. Nu de alta, dar sa stim si noi care ne sunt dusmanii adevarati care isi bat joc, din interior, de profesia onorabila de militar si de pensiile fostilor militari.

 4. Sistemul este in colaps total!
  Ganditi-va ca daca acum nu sunt bani pentru pensii, ce sa mai zicem noi activii!!!
  Guvernu asta asteapta fmi sa ne dea bani de salarii si pensii!
  Bun! Si daca se supara pe zuperboc si nu ne mai da banii?
  Si nici de ai draku nu plecam din tara, uite vrem sa muncim aici!

 5. Piksulescu says:

  Dna generaleasa minte. Cu nerusinare. Am specilizare in domeniu. Daca era cum spune, astazi primeam pensia recalculata. Si nu cu 50% reducere. Legea 119/2010 la art 4 (2) spune, citez :”Cuantumul pensiilor recalculate … se plateste de la data de intai a lunii urmatoare expirarii perioadei de recalculare prevazute la alin. (1) lit. a) sau b), dupa caz.” Am depus adeverintele, prin posta, la data de 15vdec.2010.???????

 6. CopperNick says:

  Doamna general sa inteleg bine ca atzi recunoscut public incalcarea legii prin recalcularea pensiilor la salariul mediu brut desi aveati adeverintele celor 26.000 petenti care au depus in termenul legal precizat de dvs de 31.12.2010, dar nu ati avut timpul necesar sa le procesati?
  Va reamintesc ca L119 prevede ca recalcularea la salariul mediu se produce atunci cand nu exista sau nu se gasesc veniturile pe luna respectiva. Deci nu se gasesc sau nu exista – nu le am dar le tin in sertar ….pe luna respectiva – nu pt o viata de munca!

 7. iures says:

  eu cum primesc pensia nu mai astept decizia,actionez in instanta la sectia de contencios adm,in paralel fac si contestatia.termenul oricum se va da peste citeva luni bune deoarece e mare inghesuiala la tribunal.ma lupt singur si sa stau degeaba,le deschid procese in fiecare zii pe aceiasi tema cu variatiuni,sa ma distrez si eu macar cu ei,sa vezi hora,chem si guvernul si pe oprea ca m a mintit,si pe basescu ca a declarat mincinos,fac alta actiune in care sa-mi confirme ca mai pastrez gradul i rezerva,mai fac alta actiune separta ca renunt la grad.o sa vina timpul cind voi fii zilnic sau cel putin de 2 ori pe saptamina la tribunal.o sa fiu inscris in cartea recordurilor in proces cu indstuitutiile statului.asa sa fie

 8. Biliuţă says:

  OVAŢIE
  Îţi mulţumesc, preacinstite?! Băsescu Traian!
  Încercasem să mă las de fumat, dar în van,
  Nici „Nicorette”-ul, nici alte tehnici rapide
  N-au ajutat, reclamele-acelea stupide
  Nu m-au convins că ţigara-i curată otravă,
  Un viciu ce face din om o simplă epavă,
  Aşa că-mi luam zilnic porţioara de drog
  Sau ce o mai fi această ţigară, mă rog!
  De astăzi am pus punct şi, încă o dată, mulţam!
  Din pensie, bani de mahoarcă, îţi spun, nu mai am,
  Puţinul pe care te-nduri, acum, drept răsplată,
  Să mi-l laşi pentru anii de slujbă-n Armată,
  E mult prea puţin, să-mi poată ajunge, măcar
  Să am, ca tot omul, în casă, un strict necesar,
  Aşa că, pe ţigări, bani nu mai am, zău, să arunc,
  Başca, plămânii îmi vor fi curaţi, ca de prunc.
  N-a reuşit „Nicorette”-ul să-mi ia de la gură
  Ţigara-otravă, dar, cu a ta semnătură,
  Ai reuşit azi o adevărată minune,
  Tu, Binefăcătorule. Aşa îţi voi spune,
  De-acum, toată viaţa, cât mă mai laşi să trăiesc,
  Dar eu, optimistul, mai sper (un lucru firesc!)
  Să înţeleagă omul, să-nţeleagă ŢARA
  Că tu eşti otrava mai rea decât ţigara.
  Cât timp antidotul încă-i face faţă,
  Folosiţi-l, oameni, de ţineţi la viaţă!
  Colonel (r.) Ilie Bâtcă
  Nota autorului: OVAŢIE a se citi O, VAI ŢIE!

 9. Madam lupu (nu merita majuscula) vorbeste si se comporta precum un (o) gardian din lagarele de concentrare ale lui hitler. Minte cu o nerusinare iesita din comun. Vorbeste despre pensionarii militari, precum guvernantii. La 700 le-a crescut pensia, la 300 au scazut pensiile. In actuala guvernare romanii nu mai au nume, sunt numere. Ca la Hitler. Macar de ne-ar folosi CNP-urile. RUSINE MADAM lupu, RUSINE.

 10. Valentin says:

  De acord cu actionarea in justitie,dar, pentru oprea & co., astfel de actiuni nu reprezinta mare lucru,nu-lafecteaza direct.Nu trebuie sa stam,trebuie sa reactionam!Trebuie sa-l trecem pe un program intensiv de hartuire,de stres,de RAZBOI PSIHOLOGIC.Sa pichetam de 2 ori pe zi (la inceperea/terminarea programului de lucru) intrarea in sediul M.Ap.N.,sa-i facem serenade in afara orelor de program ( sa-si asculte toate declaratiile/promisiunile privind pensiile militare), sa-i boicotam activitatile cu toate mijloacele de care dispunem…Toate astea pana-si depune DEMISIA .Nu-i chiar atat de greu sau imposibil…

 11. Tractoristu says:

  Am muncit ca ofiter, numai dupa 1989, si imi aduc aminte de motivatia trecuta pe cererea de angajare care era: “vreau sa-mi ajut neamul meu romanesc, orinde s-ar afla el”. Da. Si le-am dat destul de lucru procurorilor si judecatorilor, actionand perfect legal. Ma mandresc cu ce-am facut. Imi aduc aminte cum am actionat pentru ca tara mea sa ajunga membra Nato. In paralel, am fost umilit de un sistem disfunctional, a trebuit sa ma lupt cu comunistii din interior. Am iesit la pensie in mod anticipat, deoarece am platit cu sanatatea mea totul. Acum Emil Boc sluga umila moteasca si cu Traian Basescu – schizoid, mi-au furat 40% din pensie. Am o pensie de tractorist, pentru munca mea care nu era facuta nici de presedinti, nici de procurori, nici de femeia de serviciu. Era munca mea. Am primit felicitari de la unii parteneri Nato pentru rezultatele muncii mele. Ce se va alege de tara mea invrajbita de un ticalos dezaxat, care sta acolo doar pentru putere? Consiliat de niste ipochimeni mecanicisti, fara Dumnezeu?

 12. Sorana says:

  From: George Hainagiu
  Date: Wednesday, January 12, 2011, 8:42 PM

  Am onoarea sa va salut!

  Imi pare rau pentru ca va inoportunez, dar din pacate, nu mai stiu ce sa cred. Astazi, urmarind interventia dlui general Abraham am ramas cu un gust amar. Pur si simplu nu mai inteleg nimic. Pana azi ni s-a spus, ni s-a comunicat sa nu depunem cererile de recalculare a pensiilor si dintr-o data, totul se intoarce cu fundul in sus, deoarece dl. gral. ne invita acum sa depunem aceste cereri. Care este strategia SCMD si in ce consta aceasta? Poate ar trebui sa stim si noi “tampitii de cotizanti” cum sa procedam. Incep sa-mi para rau ca am platit cotizatia si am incercat sa aduc si alti colegi sa se inscrie in aceasta structura in care chiar am crezut si inca mai cred. Nu stiu ce sa mai zic. Sunt pur si simplu debusolat.In loc sa ne prezentam la posturile de televiziune si sa sustinem incalcarea prevederilor constitutionale, nelegalitatea legilor promovate de acest guvern mincinos si tradator, incalcarea deciziilor instantelor de judecata, disparitia statului de drept, trezirea la realitate a colegilor nostri inca in activitate care vad ca ne musca din ce in ce mai tare de fund, etc., reprezentatii nostri discuta despre daca am fi depus cererile, daca am fi facut nu stiu ce, s.a.m.d. Unde este darzenia militarului si duritatea pumnului de fier care trebuie sa se impuna in fata acestor netrebnici? Credeti ca astazi, cu hotii si cu tradatorii de neam si tara trebuie sa se discute cu duhul blandetii? Cred ca va inselati. Pana nu le dam la cap, nu ne vor lasa sa traim. Va rog sa-mi spuneti si mie, si celorlalti care sunt in aceeasi situatie cu mine (avem adeverintele, incomplete ce-i drept, dar nu am depus cererile de recalculare), cum trebuie sa procedam pe viitor. Incep sa cred din ce in ce mai mult ca suntem un popor de lasi, betivi si tradatori, ca sa nu mai zic si altceva. Noroc ca in ’89 ne-au organizat altii, pentru ca au avut interes si pentru ca noi nu suntem in stare sa o facem singuri. Unde esti tu brava armie romana?
  Nu sunt pentru violenta, dar daca am fi fost in Turcia, guvernul ar fi tremurat in fata noastra.
  Dle. colonel Dogaru, va stimez si va apreciez pentru tot ceea ce faceti dumneavoastra si cei ce va sunt aproape in demersurile pe care le intreprindeti, dar credeti-ma, atat cat ma pricep eu, ca nu veti castiga lupta prezentandu-le istoria, ci faurind-o. Ca mine, sunt sigur ca sunt multi cei ce gandim la fel. Este nevoie doar de un cap care sa ne conduca si de o mana ferma care sa stie sa manuiasca atat stiloul, dar si sabia.
  Astept sa ne spuneti cum trebuie sa procedam si vom fi alaturi de dumneavoastra.
  Nu cred si nu voi crede niciodata ca Av. Piperea este mai stralucit sau mai bun decat colegii nostrii, desi el a castigat suspendarea HG 735/2010 pentru militarii pe care i-a reprezentat, iar acum isi cauta noi prozeliti.
  Nu uitati ca fara cotizanti, sindicatul va pierii. In acest moment, toti membrii cred ca vor sa vada rezultate, nu polemici televizate si idei contradictorii care fac mai mult rau decat bine. Sper ca nu doriti sa vedeti un exod al membrilor de sindicat catre casele de avocatura, pentru ca fara rezultate concrete, din pacate, acesta este viitorul, si este pacat.
  Astept punctul dumneavoastra de vedere, strategia pe care trebuie sa o urmam, pentru ca eu am ramas inca militar. Pana cand, nu stiu. Depinde de dumneavoastra si numai de dumneavoastra in primul rand pentru a ne mentine increderea si dorinta de a lupta.
  Astept sa sune goarna si pana atunci imi cer scuze pentru limbajul, nu tocmai academic, pe care l-am folosit, dar am scris ceea ce am gandit si despre ceea ce ma framanta.
  Imi respect patria si sunt gata sa lupt pentru onoare si dreptate, dar urasc mai presus de orice, tradarea si pe tradatori. Sa-i scoatem din istorie si sa-i trimitem acolo unde le este locul, la groapa de gunoi a istoriei.
  Am onoarea sa va salut!

  Lt. col. (r) Hainagiu George

 13. colonelul says:

  s-a revenit si s-a explicat clar: E VORBA DE ADEVERINTELE DE VENITURI. IN REST LA…TREBA FRATILOR CA SE INGROSA GLUMA. DACA O LASAM SI O LALAIM SI PRESA O SA UITE DE NOI.

 14. colonel(r ) craciun says:

  un partid constituit la varf din corupti si venali.imi pare rau pentru cei ce au crezut minciunile lor si i-au ajutat sa ajunga la putere.din pacate platim pentru credulitatea lor.vom actiona in justitie, in sindicat,probabil in ancmrr,in grupuri constituite adhoc sau fiecare pe cont propriu.unii vom avea succes altii nu.este posibil sa obtinem sentinte favorabile fara ca actualii guvernanti sa le aplice sau in cel mai bun caz sa le aplice in urmatorii 2-3-4 ani , urmatori dupa ei.am opinez ca noi ii suportam pe ei si nu ei pe noi.din pacate suntem niste sinucigasi.

 15. MAISTRUL DUDU says:

  CE FACEM OAMENI BUNI CU HOTII ASTIA ? NISTE NENOROCITI NE UMILESC CUM VOR ISI BAT JOC DE ONOAREA SI DE DEMNITATEA UNOR MILITARI CARE AU SLUJIT ACEASTA MINUNATA TARA . IL LASAM PE OPREA SA MINTA CU NERUSINARE CA PANSIILE SUB 3000 LEI NU SCAD , PE BOC LA FEL NU MAI SPUN DE BASESCU CARE NE-A ASIGURAT CA PENSIILE MILITARE NU SCAD? BASESCULE NE-AI MINTIT CU NERUSINARE.

 16. PENSIONAR NESIMTIT says:

  Domnule ministru OPREA daca esti domn de ce nu-ti dai demisia asa cum ai promis militarilor? Da-ti demisia si duteeee . De la un capat la altul sunteti niste mincinosi . BASESCU , BOC , OPREA toti sunteti niste MINCINOSI. DEMISIA VOASTRA O ASTEPTAM.

 17. Gourkha says:

  Cu Tanti asta as avea niste curiozitati:

  1. Daca e nascuta in Republica Moldova – accentul asa imi spune;
  2. Daca a fost membra PCR si cam ce functii a avut;
  3. Daca chiar e convinsa ca toti militarii armatei romane, stau in birou caea – fara sa stie ce inseamna sa lucrezi 3 luni pe an 24 de ore din 24, pe aceleasi lefuri si aceeasi contributie ca pt. 8 ore.

  Imaginea clasica a Armatei Romane portocalii: o femeie fardata aiurea, incadrata de 2 ofiteri bodyguarzi racnet – de mov, toti 3 la un loc nefiind capabili sa nimereasca o tinta la 20 de metri – cu pistolul din dotare, asistati dinapoia lor cu mana pe ˝piedica de siguranta˝ la tragerile semestriale – de SGV, sa nu se impuste din greseala.

  Dupa alura torsului, ochelarii de ´ntelectual contabil si burdihanuri – niciunul dintre cei 3 nu indeplineste baremele de la probele sportive, fiind ˝pontati˝ din burta.
  Ce ne mai invartim – asta e Armata Romana 2011.

 18. Gourkha says:

  @ Erata. ˝Ce ne mai invartim – asta e Armata Romana 2011.˝ Este vorba doar de capi, noroc cu executantii ca sunt buni – nativ.

 19. Gourkha says:

  Referitor la adverinte. II transmit lui Tanti General – sa nu ne mai prosteasca. Am dorit sa intru in direct la RTV – dar nu m-a sunat nimeni.

  Tanti General – nu suntem toti idioti. Dvs. – din biroul intrati pe reteaua INTRANET la care aveti acces SSID daca nu ma insel – dati clic, si ce elibereaza CMZ – dvs. vedeti instant dinainte. Doar sa dati ordin de printare.

  Pt. neavizati – noi rezervistii expediem adeverinte la care oricum DFC are acces instant. Doar asa – sa ne asumam noi raspunderea. Ei oricum am datele.

  Ca pensionar unitar – banuiesc ca pot sa nu ma tin secrete multe.

 20. Gourkha says:

  @ Pentru Toti. In special pt. cei mai putini avizati. Tot M.Ap.N. are o retea ca un fel de INTERNET, dar proprie se numeste INTRANET. CMZ au aliberat adeverinte, facand doar oficii de printare – in realitate aceleasi lucru poate face si dl. Oprea din biroul sau. Sau Madam´ General. De ce – sa judece fiecare. Pt. cei care nu inteleg: orice structura pastratoare de arhive – a verificat datele si sa nu creada cineva ca a trimis state la CMZ. Nici vorba – datele din adeverinte, au fost transmise la CMZ. CMZ a facut doar print. Se putea face chiar din DFC – fara ca rezervistii sa faca alte drumuri. Poanta a fost alta: rezervsitii prin depunerea cererii si-au asumar raspunderea datelor din adeverinte. In realitate – la DFC, datele tot de pe INTRANET se preiau cu copy paste.

 21. Marlon Juvet says:

  Exact. le trebuie semnaturile voastre/noastre, pentru ca in luna iunie, cand vor ei, in acord cu legea a noua, sa ne rada in fata, sa spuna “voi ati semnat, cu manuta voastra” “Voi ati cerut-o..” si alte marsavii din bagajul asta, juridic, de pitecantropi juristi, model 3 ani Baneasa + 2 completare de studii la Seral.

 22. Terente says:

  Vad ca cu nickname de Marlon Juvet nu ma lasa sa postez. Naiba sa -l ia de gravatar.
  @Gourkga: Exact. le trebuie semnaturile noastre, pentru ca in luna iunie, cand vor ei, in acord cu legea a noua 263, sa ne rada in fata, sa spuna “voi ati semnat, cu manuta voastra” “Voi ati cerut-o..” si alte marsavii din bagajul asta, juridic, de pitecantropi juristi, model 3 ani Baneasa + 2 completare de studii la Seral.

 23. A.R says:

  Sunt colonel M.Ap N (r) pensie pentru serviciu militar complet adica 38 de ani , am iesit la pensie in decembrie 2005 la 55 de ani. In dec.2010 ( luna trecuta) aveam 3686 ron am primit azi 13.01 2011 doar 1617 deci mi-au luat 2069 ron dintr-o pensie calculata corect pentru stagiu complet si limita de varsta conform Legii 164.

  Mentionez ca am depus toate documentele cerute la Dir.Financiar Contabila si ca adeverinta inaintata avea doar 5 luni lipsa din activitatea mea (sigur ca nu am avut cum sa verific sumele inscrise in acea adeverinta atata timp cat nu mi s-au pus la dispozitie originalele statelor de plata, dar chiar si in aceasta situatie lipsa celor 5 luni nu puteau sa-mi diminueze pensia cu 2069 ron). Daca sistemul nu a fost pus la punct (oricum e ilegal pentru ca incalca art.15 din Constitutie ) de ce nu ne-au lasat drepturile obtinute legal la pensionare pana la rezolvarea problemelor tehnice.Sunt si astazi legi care nu s-au aplicat niciodata desi au fost aprobate in parlament in unanimitate , nu prin asumarea raspunderii (vezi majorarea salariilor in invatamant) de ce nu s-a amanat o lege si asa staramba, pana ce se poate pune in miscare cat de cat corect. Sa aduci sistemul de pensii militare pe calapodul sistemului civil e ca si cum ai vrea sa bagi o capatana de varza intr-o eprubeta fara sa-i sifonezi frunzele.

 24. Tractoristu says:

  M-am interesat la casa de pensii despre conditiile in care au stabilit pensia. Mi s-a spus ca nu are nici o legatura cu faptul ca am depus declaratia sau nu. Mentionez, am lucrat numai dupa 1989. In data de 11.01.2010 mi s-a raspuns ca au primit ordin sa nu dea relatii. A doua zi s-au razgandit, au fabricat deja povestile.
  Capul tuturor rautatilor este Emil Vlad, un schizoid, consilier al lui Basescu, cel care se crede reformatorul intregului sistem militar din Romania, inclusiv serviciile secrete. Asta ii face legile si l-a salvat de la referendum.
  I-a creat inclusiv schema prin care s-au “adunat” voturile ca sa dea cu un procent peste celalalt contracandidat. Este eminenta cenusie a Romaniei si vreau sa il demasc. Il cunosc si stiu exact cum gandeste. Se considera egalul lui Dumnezeu si face echipa buna cu Zeus. Imi pare rau sa o spun, are grad, dar a lucrat si pe vremea comunistilor, fiind om de baza in cadrul Tratatului de la Varsovia. Cine il cunoaste (pentru ca il cunosc multi dintre colegi, dar au retineri deoarece stiu ce putere are), as vrea sa recunoasca. Acest maniac trebuie scos, la vedere, din mocirla, acolo unde ii place sa stea.

 25. apevistul says:

  Cred ca se face o greseala in a dori demisia de onoare a lui oprea.Lasa-ti-l acolo ca sa poata raspunde la raul pe care l-a facut atator militari,cu ajutorul slugarnic al unora ca marin,lupu,badalan(care declara una si voteaza alta !!!!-general al armatei romane) si altii ca ei. Oricum nu au onoare.Incercati o comparatie cu fosti GENERALI ADEVARATI ai armatei-KELLER,DANDAREANU,
  GUSA,TUTOVEANU,MITROIESCU si multi altii,care aveau un cuvant de spus si care erau ascultati. De ce nu au avut taria sa-si dea demisia atunci cand s-au pus la cale marsaviile cu pensiile noastre?? Au tacut,ba chiar s-au angajat sa le si puna in aplicare pt.o functie,o stea sau pt.niste arginti in plus.Ce a facut primul reprezentant al armatei -marin-cand s-a declansat josnicirea armatei? Acum ,a parasit barca exact cand ar fi trebuit sa bata cu pumnul in masa, Sa ne fereasca Dumnezeu de vreun conflict armat,cu asemenea comandanti,ori murim in prima luna,ori suntem desfiintati ca stat.
  P.S.-mi-am propus sa nu mai scriu numele cu majuscule,tuturor celor care ne fac atata rau.

 26. Ursu says:

  Daca ati anulat Ordonanta 7/1998, atunci trebuie primite cadrele militare inapoi in sistem sa-si faca vechimea completa ! Nu umblati cu soparle ! Aceasta, in cazul in care, si mai departe, nu recunoasteti deciziile Instantei si faceti stat in stat ! Va faceti de lucru: “Frunza verde bat (de la creanga), De n-ai treaba, fa-t’ ! “

 27. apevistul says:

  Apropos,sunt unul din ,,fericitii”(fraierii) carora le-au crescut pensiile in minus:
  -decembrie 2010 = 4065
  -ianuarie 2011 = 1460 (documente trimise la mapn pe 09.12.2010)
  Platile compensatorii au fost date tocmai pt.a acoperi perioada pana la vechime completa,iar acum ni se scot ochii ca nu avem vechime completa.Cat cinism…
  Sotiile noastre,copiii nostri au inteles ,atunci cand a fost nevoie,sacrificiile la care i-am supus,dar acum nu avem cum sa le explicam de ce continuam sa-i sacrificam.

 28. colonelul says:

  TERMINATI CU LAMENTATIILE. ACUM 10 MINUTE COLONELU DOGARU A ANUNTAT PE ANTENA 3 CA PE 24 IANUARIE VOR FI PROTESTE IN STRADA. SA PUNEM TELEFONUL FARA FIR IN FUNCTIUNE,SA NE PREGATIM SA LE ARATAM PARVENITILOR CA DATORITA NOUA SUNT UNDE SUNT. VREMEA URLETELOR SI JIGNIRILOR A TRECUT.TREBUIE SA LUPTAM CU ADEVARAT

 29. Ursu says:

  Pentru ce nu sunt bani ? Pentru ca unii care ar fi trebuit sa-si procure funia si bolovanul, s-au facut politicieni. Si de furat, au facut-o cum altii din Occident, profesionisti, nu au facut-o. De ce multi intrebati ce au facut militarii ? Pentru ca misiunile, aplicatiile, serviciile lor nu sunt publice, nu se filmeaza si nu aveti de unde sa cunoasteti decat ca militarii depun coroane, defileaza si pazesc unitatile… Pentru smecherii perversi: Daca ati anulat Ordonanta 7/1998, atunci trebuie primite cadrele militare inapoi in sistem sa-si faca vechimea completa ! Nu umblati cu soparle ! Aceasta, in cazul in care, si mai departe, nu recunoasteti deciziile Instantei si faceti stat in stat ! Va faceti de lucru: “Frunza verde bat (de la creanga), De n-ai treaba, fa-t’ ! “

 30. Ionescu54 says:

  Am primit pensia pe luna ianuarie 2011. Este de 1322 lei, net. Pensia inainte de recalculare 3066 lei. Vechime 29 de ani cu scoala militara plus 4 ani sporuri.Este posibil asa ceva? Nu primesc nici cat un subofiter, la aceeasi vechime. Mentionez ca am trimis cererea cu veniturile pe data de 8 dec 2010. Se poate o bataie de joc mai mare?!

 31. Carcotasul says:

  @Gourkha
  Referitor la Lupu, cu capabilitatile dvs profesioniste, nu atzi aflat ca in perioada cat a fost la Bruxelles ca adjunct sef de misiune militara, a fost insotita de o anume secretara, dand apa la moara la barfe?

 32. Nicu Pompierul says:

  Am de adaugat in plus fata de ce s-a discutat mai sus, anume ca TOATE CADRELE IESITE LA PENSIE DUPA DATA DE 31.03.2008 NU AU PRIMIT NICI PANA IN PREZENT SOLDELE COMPENSATORII !!! Cine s-a bucurat de dobanda la aceste sume neplatite pana inprezent in M.A.I. ?!? Noi cei in cauza in niciun caz !

 33. boanan says:

  Nu pot sa verific, dar sunt curios daca s-a respectat prevederea “ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE ODATA CU MODIFICARE VENITURILOR CADRELOR ACTIVE” cel putin eu nu cred.