Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marina militară rusă: înzestrare fără precedent în 2013

nava apartinand Flotei ruse

nava apartinand Flotei ruse

Vice-amiralul Alexander Fedotenkov a declarat duminică 08 iulie că marina rusă va primi 36 de nave de război în 2013, un număr fără precedent în istoria Rusiei.

Anunţul a fost de Fedotenkov în cadrul Show-ului Internaţional de Apărare Maritimă, ce a avut loc la Sankt-Petersburg. Acesta a susţinut faptul că, cele 36 de nave de luptă sunt ambarcaţiuni de atac rapid şi nave de sprijin  care se vor alătura Marinei ruse. O astfel de opreaţiune de înzestrare neavând precedent în cadrul marinei ruse.

Navele de război ale Marinei ruse desfăşoară în prezent misiuni în toate zonele Oceanului Planetar, având prezente peste 60 de nave de luptă pe mare.

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat în luna martie a.c. că Marina rusă va primi opt submarine strategice cu propulsie nucleară, 16 submarine multirol şi 54 de nave de război din diferite clase până în 2020, ca urmare a punerii în aplicare a programului de reînarmare promovat de conducerea politică a Federaţiei Ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anul trecut că achiziţionarea de noi nave de război şi submarine pentru marină va fi o prioritate în următorul deceniu. Guvernul rus a alocat cinci bilioane de ruble (166 miliarde dolari) – adică un sfert din întregul buget al achiziţiilor de armament până în 2020 –  pentru acest scop.

Marina rusă are în componenţa sa Flota de Nord, Flota rusă a Pacificului, Flota rusă a Mării Negre, Flota rusă din Marea Baltică şi  Flota rusă a Mării Caspice.

Sursa: RIA Novosti

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Marina militară rusă: înzestrare fără precedent în 2013”

  1. szilard says:

    Si americanii or sa spuna : hai sa ne dezarmam(in special voi adica rusii), ca e mai bine, mai frumos si mai sanatos.

  2. coopernick says:

    Depinde ce nave sunt. Rusii conteaza pe numar, americanii pe tonaj. 36 de nave de atac rapid sunt nave mici iar cele de sprijin cam tot asa, dar neluptatoare in sens NATO. Asa ca 36 de nave distribuite la 3 flote…..