Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marina Regală britanică dislocă în zona Golfului cel mai modern distrugător

HMS Daring

Cea mai modernă navă aflată în dotarea Marinei Regale britanice, distrugătorul HMS Daring va fi dislocat în regiunea Golfului pentru o misiune care va dura aproximativ 7 luni.

Nava va înlocui o fregată din cadrul “Armilla Patrol”, grupare care protejază înteresele britanice din regiunea Golfului Persic, a Oceanului Indian şi a Golfului Aden, şi care face parte din “Royal Navy’s long-term presence East of Suez”.

Distrugătorul este din clasa 45, clasă de distrugătoare care va înlocui clasa 42, beneficiază de un design care îl face mai puţin vizibil pe radar, precum şi de sisteme de armament şi radiolocaţie de ultimă generaţie. Nava s-a aflat în ultimii 4 ani într-un îndelungat proces de verificare şi testare, fiind prima dintr-o serie de 6 distrugătoare care vor înlocui vechea clasă de distrugătoare.

Zona de operaţii a navei este: Oceanul Indian, Golful Arabic şi Golful Aden. Aceasta va coopera cu navele marinei americane şi cel mai probabil cu cele din cadrul misunii UE “Atalanta” de combatere a terorismului.

Momentul dislocării navei coincide cu creşterea încordării în nordul Golfului Arabic şi a Golfului Persic, generate de ameninţările iraniene privind o eventuală blocare a strâmtorii Ormuz.

De altfel Secretarul britanic al Apărării, Philip Hammond, a avertizat regimul iranian că orice tentativă de a bloca Strâmtoarea Ormuz ar fi ilegală şi ar atrage acţiuni militare de contracarare.

Pentru luna februarie sunt anunţate exerciţii iraniene în regiune.

HMS Daring are un echipaj de 180 de persoane, poate transporta 60 de luptători şi participa la evacuarea a 700 de persoane. Puntea de aterizare permite operarea cu elicoptere modelul Lynx, Merlin dar şi Chinook. Distrugătorul are portul de bază la Porthsmouth.

sursa: British Forces News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.