Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marina rusă a eliberat un petrolier capturat de piraţii somalezi

Intervenţia navei militare ruse “Mareşal Şapoşnikov” a perimis eliberarea unui petrolier rus capturat miercuri de piraţii somalezi, la ieşirea din Golful Aden. Toţi membrii echipajului petrolierului sunt teferi.

Decizia comandamentului rus de a ataca piraţii a fost luată după ce s-a aflat că aceştia nu reuşiseră să ia ostatici marinarii de pe petrolier.

Zece piraţi au fost arestaţi, unii fiind răniţi, iar un altul a fost ucis. Comisia de anchetă a Parchetului rus, a anunţat într-un comunicat că “Anchetatorii iau măsuri pentru transferarea piraţilor arestaţi la Moscova (…), pentru a-i inculpa în conformitate cu legislaţia penală rusă şi cu normele dreptului internaţional”.

Vasul MV Moskovski Universitet, care naviga sub pavilion liberian, a fost atacat la circa 650 de kilometri est de insula yemenită Socotra, în timp ce se îndrepta spre China.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.