Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Marina siriană face pregătri pentru a respinge un atac de pe mare

Agenţia siriană de presă Sana, a anunţat că marina siriană a desfăşurat exerciţii cu tiruri reale în largul coastelor proprii în scopul de a simula un scenariu de apărare în cazul unui atac surpriză venit dinspre mare.

‘Marina siriană a efectuat exerciţiile cu succes, respingând un ipotetic atac şi distrugând cu mare precizie ţintele fixate’, a raportat agenţia de presă de la Damasc. Au fost lansate rachete atât de pe mare cât şi de pe uscat.

Potrivit Sana, aceste exerciţii fac parte din planul de antrenament pentru luptă stabilit de Înaltul Comandament al Siriei, plan care prevede desfăşurarea în fiecare an a acestui tip de exerciţii.

potrivit Saqna, acest plan cuprinde “manevre militare cu intervenţia forţelor terestre, navale şi aeriene, în scopul evaluării stării de pregătire a Armatei siriene şi a capacităţii sale de a-şi îndeplini sarcinile în condiţii comparabile celor din lupte reale”.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Marina siriană face pregătri pentru a respinge un atac de pe mare”

  1. Fenchea Marius says:

    Siria se simte cumva amenintata de Turcia si isi arata coltii?

  2. sorin says:

    Daca va ataca Siria, Turcia va realiza aceasta actiune in special pe uscat, cu trupele terestre, si va reusi acest lucru.