Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Masacru în Irak

Ziua  de 9 iulie, a fost una deosebit de sângeroasă în Irak. Bilanţul: cel puţin 41 de morţi şi 90 de răniţi într-o serie de atentate sinucigaşe la Tal Afar şi Bagdad. Printre victime se află mai multe femei şi copii.

Cele mai multe victime au fost înregistrate la Tal Afar, la 400 km nord-vest de Bagdad, oraş unde populaţia majoritară este de origine turkmenă.
Un terorist sinucigaş şi-a detonat vesta încărcată cu exploziv într-o zonă aglomerată. Un al doilea terorist s-a aruncat în aer în acelaşi loc, în timp ce trecătorii au sărit în ajutorul celor răniţi în primul atac.

Ultimul bilanţ indică cel puţin 34 de morţi şi 70 de răniţi în cele două atacuri din Tal Afar. La Bagdad, într-o piaţă din cartierul şiit Sadr City, au fost detonate două bombe improvizate. Şapte persoane au fost ucise de explozii şi 20 au fost rănite.

În nordul Irakului, tensiunile dintre arabi şi kurzi ameninţă să se transforme într-un nou conflict, pe fondul încercărilor insurgenţilor de a realimenta luptele interconfesionale, după ce trupele americane au fost retrase din toate oraşele irakiene.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Masacru în Irak”

  1. DE CE BAL says:

    Nimic nou in desertul irakian. Doar cei care mor sunt alte fiinte neinsemnate.