Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Masacru la Fort Hood

Un adevărat masacru a avut loc în baza militară americană Fort Hood. 12 militari au murit şi 31 au fost răniţi într-un schimb de focuri la baza militară Fort Hood din Texas.

Cel care declanşat incidentul este un psihiatru militar şi, deşi a fost împuşcat de mai multe ori în schimbul de focuri, este încă în viaţă, susţine armata americană.
Există declaraţii ale martorilor din care reiese că este posibil să fi existat mai mult de un atacator”, a precizat comandantul general bazei militare, locotenentul Boc Cone.

Schimbul de focuri a avut loc la centrul de pregătire pentru militarii care, fie urmează să fie dislocaţi în zonele de conflict, precum Irak sau Afganistan, fie revin din teatrele de operaţiuni. În momentul în care a fost deschis focul, soldaţii îşi făceau ultimele controale medicale înainte de plecare.

Surse din armata americană au confirmat că atacatorul principal este maiorul Malik Nadal Hasan, de 39 de ani. Ofiţerul urma să fie detaşat în Irak.

Este cel mai grav incident din istoria Statelor Unite, produs într-o bază militară.

Sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.