Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

McCain dezaprobă propunerea de reducere a numărului de trupe din Afganistan

Obama si Mccain. foto koreatimes

Obama si Mccain. foto koreatimes

Senatorul John McCain a declarat în cadrul unei vizite efectuate la Kabul că ”misiunea pe care o are armata americană în Afganistan va fi compromisă în situaţia în care efectivul trupelor se va diminua”.
Potrivit unui comunicat realizat de un grup de senatori americani format, printre altele, de John McCain, Lindsey Graham, Benjamin Sasse şi Joe Donnelly, “misiunea militară internaţională nu are sorţi de izbandă dacă preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, decide reducerea numărului de militari”.

Propunerea lui Obama de a reduce numărul trupelor americane din Afganistan de la 9.800 la 5.500 este intens discutată şi blamată de majoritatea entităţilor politice.
În acest sens, Lindsey Graham a susţinut într-un comunicat de presă:
“Nu pot garanta succesul dacă menţinem numărul trupelor la 9.800 , însă pot asigura eşecul dacă acesta este redus la 5.500”, evidenţiind totodată incapacitatea trupelor de a face faţă unei asemenea situaţii.
“Administraţia Obama trebuie să ia o decizie cât mai curand”,  a mai spus McCain, susţinând că “diminuarea prezenţei militare va genera o
situaţie similară cu cea din Irak, cand teroriştii au preluat controlul unei părţi semnificative din teritoriul ţării”.
McCain a criticat în repetate rânduri decizia lui Obama de a diminua numărul trupelor americane, ceea ce practic ar însemna diminuarea posibilităţii de a elimina ameninţarea talibană.

Sursa: sputniknews.com

Luana Husariu

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.