Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Medvedev ameninţă planul de instalare a scutului antirachetă din Europa

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ameninţă că Rusia ar putea instala sisteme de rachete nucleare Iskander în regiunea Kaliningrad, dacă Statele Unite vor continua să marşeze pe instalarea scutului antirachetă din Europa.
Rusia consideră că planul de instalare a elementelor scutului antirachetă în Europa, inclusiv în România şi Polonia, constituie o ameninţare la adresa sa, cu toate că administraţia Obama insistă că asupra faptului că respectivul scut este împotriva ameninţărilor dinspre Iran.
Iniţial, Moscova a fost de acord cu propunerea de cooperare lansată de NATO în domeniul apărării antirachetă, însă discuţiile au ajuns în impas.

Preşedintele rus a atras atenţia că, în caz de nevoie, forţele armate ruse vor primi ordinul de a lua măsuri pentru “distrugerea mijloacelor de detecţie şi control din cadrul scutului antirachetă” al NATO.

Sursa: AP, Reuters

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Medvedev ameninţă planul de instalare a scutului antirachetă din Europa”

  1. Faruk says:

    Adica Rusia ataca inexpugnabilul Caracal? Stalingradul va fi o amintire duioasa fata de inclestarile cu stranepotii celor descalecati din caruta aia cu…viteji !

  2. R. says:

    priviti imensitatea cerului, intoarceti-va la pamant, omul … o “ganganie” minuscula dar, atat de agresiva impotriva a tot ce misca si mai ales impotriva semenilor lui incat te intrebi, ce vrea ?, … cred ca nimic, doar “gadilarea amorului propriu”, un sentiment fara nici o importanta daca te gandesti ca viata este scurta dar, prea involburata, agresivitate lipsita de orice logica, animalica, agresivitate ne-calmata nici chiar de vre-o religie indiferent care ba, dimpotriva, religiile motiv de ura si distrugere, este omul fiinta cea mai inteligenta de pe pamant ?, sigur NU, o fiinta inteligenta nu-si pregateste autodistrugerea cu atata perseverenta, rabdare, etc, nici lui si nici semenilor lui, o fiinta inteligenta nu-si uraste semenii cu atat inversunare, … o fiinta inteligenta isi ocroteste semenii, isi pregateste viitorul cu mare grija si pentru el si pentru propriile progenituri.