Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Medvedev vrea stimularea fluxului de investiţii în industria de apărare

Dmitri Medvedev la intalnirea cu reprezentantii industrie ruse de aprare 10 mai 2011 foto RIA Novosti

La o reuniune dedicată dezvoltării industriei ruse de apărare, presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut guvernului de a găsi soluţii pentru stimularea fluxului de investiţii în industria de apărare.

“Ar trebui să se ia în considerare mecanisme pentru a stimula investiţiile în ramură”, a spus Medvedev.

Preşedintele a îndemnat, de asemenea, reprezentanţii militari prezenţi la reuniune de a nu se mişca cu încetinitorul. “În caz contrar, dotarea cu tehnică esenţială va fi ameninţată – aşa cum sa întâmplat anul trecut”, a spus el.

“Peste 30 de rachete balistice cu baze de operare pe nave sau terestre, cinci sisteme de rachete 9K720 Iskander (SS-26 Stone), aproximativ 300 de vehicule blindate moderne, 30 de elicoptere, 28 avioane de luptă, trei submarine nucleare, o corvetă şi 11 vehicule spaţiale, ar fi trebuit achiziţionate în 2010, în conformitate cu programul de apărare” a spus Medvedev.

“În martie 2010, în cadrul reuniunii cu oficiali ai Ministerului Apărării am afirmat că programul de înzestrare cu tehnică militară a eşuat. Acum vreau să aud ce s-a întâmplat şi de asemnea cine şi cum a fost pedepsit pentru asta” a completat Medvedev.

Mai mult Medvedev a făcut o referire la practica din epoca sovietică de a trimite oficialii care au frânat planurile de dezvoltare în lagărele de muncă.

De asemenea, preşedintele a cerut guvernului să finalizeze achiziţiile anului 2011 conform ordinelor până la sfârşitul lunii mai a.c.

sursa:  RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Medvedev vrea stimularea fluxului de investiţii în industria de apărare”

  1. TOPGUN says:

    Baiatul asta este si frumos si destept, dar,creierul este evident Putin,el este eminenta cenusie,vedeta nu figurantul………. Au simtit pericolul de la Deveselu, si nu numai ,interesanta strategie sa anunte public,adica un fel de atentionare la adresa americanilor si aliatilor sai…….
    De gandit si reflectat!
    P.S.“În martie 2010, în cadrul reuniunii cu oficiali ai Ministerului Apărării am afirmat că programul de înzestrare cu tehnică militară a eşuat. Acum vreau să aud ce s-a întâmplat şi de asemnea cine şi cum a fost pedepsit pentru asta” a completat Medvedev.
    Cand o sa-l auzim pe basescu pedepsindu-l pe oprea,pe gabita care nu s-a saturat, sa faca figuratie intr-un rol nu ieftin ci scump!!!!!

  2. […] Rusia se aşteaptă ca Europa să menţină stabilitatea monedei euro, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev într-un interviu acordat agenţiei France Presse şi ziarului Le Figaro, în ajunul vizitei sale în Franţa, unde va participa marţi la reuniunea Comisiei interguvernamentale de cooperare ruso-franceză, transmite Itar-Tass. foto […]