Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Membri GRU – infiltraţi în ţări vest-europene

Putin si tinere cadre gru. foto independent.mdRusia a infiltrat militari aparţind serviciilor sale de informaţii în ţări din Europa. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat dislocarea de efective militare secrete în ţări vest-europene, inclusiv în Germania.
“Respectivele grupuri de elită pot fi activate în caz de necesitate”, afirmă surse citate de revista germană “Bild”.

Informaţiile au fost obţinute de publicaţia germană “Bild” din surse din cadrul serviciilor secrete şi din cartea “Războiul ascuns al lui Putin”, scrisă de biograful liderului de la Kremlin, Boris Reitschuster.

“Rusia are grupuri combatante secrete în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania”, afirmă Boris Reitschuster.

“Este vorba de membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) specializaţi în operaţiuni de comando, care, la nevoie, pot fi activaţi să desfăşoare diferite operaţiuni. Militarii ruşi ar urma să primească armament de la unităţi de elită ale Forţelor aeriene.

“Aceste grupuri de luptă sunt un instrument principal de care dispune Vladimir Putin în eventualitatea unui conflict militar cu Occidentul”, confirmă biograful Boris Reitschuster pentru revista “Bild”.

Militari ruşi sâar afla deja în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia şi Elveţia, unii membri fiind infiltraţi chiar în serviciile de securitate ale statelor respective.
“Efective din serviciile secrete ruse efectuează în mod constant exerciţii militare în Alpii elveţieni”, precizează Bild, citată de MEDIAFAX.

Serviciile secrete occidentale ar fi identificat în ultimul an cel puţin 300 de indivizi suspectaţi că ar fi membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU).

Sursa www.bild.de
MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.