Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Memoria scurtă a ANCMRR sau cum poţi să faci de râs o instituţie care a fost reprezentativă pentru Armată

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere nu scapă nicio ocazie pentru a distruge gradul de credibilitate pe care se presupune că această instituţie ar trebui să-l aibă. Căci, una e să-ţi aperi interesul legitim, folosind orice pârghie legală şi morală, şi alta e să te transformi în “instrumentul” unor interese de partid.

Nu cu mult timp în urmă, ANCMRR se punea sluj la dispoziţia unui partiduleţ de laborator, trimiţând un vibrant “omagiu” aşa-zisului făcător de bine de la MApN: “Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.”

Astfel ANCMRR se arunca ostăşeşte şi orbeşte în vâltoarea mizeriei politice. Bineînţeles, aruncându-i şi pe cei 30.000 de membrii ai CAR-urilor de pe lângă filialele judeţene ale ANCMRR, în mizeria politică.

Oare ce spera să obţină? Felicitări că slugăreşte un partid de trădători? Sau poate nişte grade militare care să arate şi mai mult impostura unora?

Şi pentru a-şi arăta slugărnicia ANCMRR a trimis Consiliului Naţional al Audiovizualului o “Scrisoare de protest” faţă de prestaţia neprofesională şi jignitoare la adresa noastră (pensionarii militari n.r.) în cadrul emisiunii “Subiectiv” din 08.12.2011, la postul de televiziune Antena3.

Indiferent cât de întemeiat ar fi demersul, protestul acesta se încadrează cel mai bine la capitolul penibil,ţinând cont de activitatea generală a ANCMRR în sprijinirea activităţii politice a actualului ministru al apărării în munca lui de desfiinţare a pensiilor militare.

Pentru că ar trebui să le reamintim celor de la ANCMRR că noua legislaţie desfiinţează pur şi simplu pensiile militare şi statutul de pensionar militar.

Aşa că degeaba afirmă ANCMRR că “Specificitatea armatei a fost recunoscută oficial de la Unirea Principatelor iar sistemul pensiilor ocupaţionale a fost legiferat pe timpul Domnitorului Alexandru loan Cuza” că acest statut a fost desfiinţat de marii bărbaţi de stat actuali, în frunte cu Oprea. Că doar legea a trecut cu sprijinul esenţial al partidului pe care ANCMRR îşi propune să-l slugărească.

Dată fiind atitudinea generală a ANCMRR nu pot decât să apreciez că acest demers de sancţionare a unui post de televiziune nu este decât o acţiune palidă a unei organizaţii care s-a plasat clar la remorca politică a unui partid ajutând astfel la decredibilizarea imaginii hainei militare în general.

Probabil că de stigmatul colaborării politice nu va scăpa ANCMRR decât odată cu debarcarea acestei conduceri politizate.

Oare acordarea, aiurea, de grade militare. de decoraţii de carton, de birouri prin cercurile militare merită transformarea celei mai mari asociaţii ale militarilor în rezervă şi retragere în agent electoral pentru un partid de trădători?

Le reamintesc celor de la ANCMRR care se mândresc cu faptul că UNPR “are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă” că sunt asociaţii ale foştilor militari care nu primesc, prin statut, membrii de partid. Ori ANCMRR a dat mai nou şi curs “invitaţiei” de a susţine aşa-zisa Platformă Civică de pe lângă Uniunea Social-Progresista al liderului “interesului naţional”, Oprea.

Le-aş mai reaminti celor de la ANCMRR că slugărnicia politică a stat la baza consolidării celei mai dure dictaturi politice din statele comuniste, cea a PCR.

Nu ştiu dacă în rândul ANCMRR îşi au locul opozanţi ai regimului comunist, dar ştiu că ANCMRR nu a luat nicio atitudine publică împotriva refuzului şefului statului de a promulga legea care oferea compensaţii  cadrelor militare membre ale Armatei Regale îndepărate abuziv din Armată de regimul comunist.

Şi acest lucru spune mai mult decât orice atitudine clamată de cei de la ANCMRR.

 

Scrisoarea ANCMRR catre Consiliul National al Audiovizualului

Hotararea ANCMRR de a sustine activitatea politica a ministrului Oprea

RD, InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

106 Responses to “Memoria scurtă a ANCMRR sau cum poţi să faci de râs o instituţie care a fost reprezentativă pentru Armată”

 1. un oarecare says:

  Nu, nu esti naiv. De asta le este frica cel mai mult.

 2. TUKU says:

  Pentru a nu fi naiv , mai bine le ei gatul – voturile le numara tot ei ! Asupra briciagului ai control – asupra voturilor nu !

 3. khukuri says:

  Nu,si cu cat convingeti mai multi sa procedeze la fel ,cu atat mai bine.

 4. Spartacus/Banderas says:

  De ce stergeti anumite comentarii ? Numai cei de la servicii, manipulatorii de pe aici, au dreptul sa ne injure ???NOI, NORODUL, NUMAI SA FIM INJURATI ??!!

 5. tin says:

  Cea mai mare nedreptate este in ce inteleg acesti guvernanti “in conditii speciale sau deosebite””de munca.Verificati dv.daca dec.89,ian.90 si febr.90,adica,”laREVOLUTIE”,aveti sporul pt. grupa de munca??Nu.Numai cei cu functii de conducere .Dl.oprea nu are de unde sti ce e aia:,,serviciu operativ ,grupa operativa ,serv.de permanenta ,etc.etc…””,servicii facute si cand a fost ”criza din Polonia,ctremurul din ’77 ,Cernobal ,venirea minerilor in1990 de cateva ori si in 1999, la inundatii si alte situatii,”.Nici aplicatiile care inainte se faceau,tabere de instructie,trageri reale,munca in ec. nat.etc.Daca nici astea nu erau conditii speciale de munca?nu erau decat cele de plut.de cp. care ,de altfel,sunt si recunoscute. Daca un cdt.R promova in M.St.M. pe fctie.de col.(of.1,of.2)nu mai avea grupa de munca.Asta denota ca acesti oameni nu au stiut si nici nu stiu ”cu ce se mananca armata”. Eu cred ca toate functiile din armata sunt de”conditii deosebite”iarcele de acum deosebite sunt ”speciale”.REFLECTATI si dv. si d.oprea.

 6. SEJC says:

  De unde naiba sa stie daca ei au facut armata la fara frecventa? Basescu,colonel,Nicolicea,colonel,Diaconescu,colonel,Ontanu,general etc.Trebuie sa fii nebun sa te astepti de la astia la ceva.Pe timpul impuscatului o minestreasa lalaia precum ca militarii au salarii prea mari.I-au facut hatarul si au pus-o sa asiste la o aplicatie cu trrupe prin ianuarie la Cincu.Dupa ce i-a inghetat fofoloanca vreo 24 de ore i-a pierit cheful sa mai croncane.Pe cei enumerati mai susv nu i-as pune alt ceva decat sa sape locasul de tragere de atatea ori pana se incadreaza in barem.