Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Menţiunile lui Boc referitoare la contribuţiile militarilor la sistemul de pensii

Guvernul a adoptat legea salarizării bugetarilor pe 2011 şi Legea-cadru privind salarizarea unitară. Emil Boc, din ipostaza de premier, a declarat despre contribuţiile militarilor la sistemul de pensii, următoarele:
* Aş mai face o menţiune cu privire la militari. Întrucât, ştiţi bine, prin adoptarea în vară şi impunerea principiului contributivităţii, militarii vor plăti din 2011 contribuţie la sistemul de pensii de 10,5%. Până acum plăteau 5%; ei vor plăti de la 1 ianuarie 10,5%.
* Diferenţa de 5,5 % pe care o vor plăti din soldă – se va majora solda cu 5,5%, astfel încât contribuţia pe care o plătesc la fondul de pensii să nu afecteze salariul pe care-l primesc în momentul de faţă sau solda.
* Cu această ocazie, realizăm chiar un sistem integrat al pensiilor din România . Toţi plătesc pe baza principiului contributivităţii şi au în consecinţă acces la o pensie rezultată din acest principiu al contributivităţii şi nu pe baza de privilegii aşa cum era în trecut.
* În concluzie, cu cei 5,5% în plus pe care îi plătesc, Guvernul asigură practic fondul la bugetul de stat pentru majorarea soldei cu procentul corespunzător.

Sursa: Hotnews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Menţiunile lui Boc referitoare la contribuţiile militarilor la sistemul de pensii”

 1. Muntean says:

  O Paşă! Cât de darnic eşti….!

 2. Altfel says:

  De multe l-am suspectat pe Boc asta, dar deabia acuma imi dau seama ca el, saracul, e prost.

 3. IMPARTIAL says:

  Mai “domnule” boc , singurul privilegiat din Romania esti tu, care, pe criterii numai de Basescu stiute , ai ajuns in fruntea guvernului in conditiile in care, pentru a cata oara, dovedesti ca urasti de moarte ARMATA ROMANIEI si impliit POPORUL ROMAN

 4. Va comunic oficial: daca in ianuarie 2011 lipseste un leu din solda pe luna mai 2010, nu ridic solda! Va recomand sa faceti la fel! ESTE IMPOSIBIL SA ACCEPTAM BATAIA DE JOC A GUVERNULUI, IMPILICIT A MISNISTRULUI APARARII! Noi activii, trebuie sa dam tonul la imbecilitatea asta de hotie! Ma mir ca tacem ca prostii si front! Ne meritam soarta, de altfel!

 5. Scuze pentru greseliile de exprimare!

 6. Repet, daca in solda din 15 ianuarie 2011, lipseste un leu din solda care reprezenta drepturile mele salariale legale, recomand sa nu se ridice soldele! Asa ceva, nu este posibil! Semnalul trebuie sa ajunga la toti militarii! Nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de un asemenea ministru cu acolitii lui, ca sa nu mai scriu de guvern si presedinte! Altfel, suntem aceeasi jalnici slujitori, care o sa o incasam direct in freza! Cu varf si indesat! Sper sa va ajunga banii sa va platiti creditele la banca! Succesuri!

 7. panacand... says:

  Pai daca boculet imi da 5,5 % in plus la solda ca sa imi ia 5,5% la fondul de pensii, sigur vom lua mai putin. Problema e ca salariile ajung in cont, asa ca nu are nici un efect faptul ca nu ridicam solda, tot in contul nostru va fi. Unitate intre activi nu va fi niciodata atata timp cat cei care au negociat coeficientii pentru noua lege cu ministerul muncii au avut grija sa negocieze doar salariile unor anumite functii…mai inalte.

 8. tata says:

  Banii trebuie scosi si trimisi inapoi unitatii.Uite ca si printre activi se gasesc militari adevarati,nu va lasati.

 9. Activii sa fie uniti ? Foarte dificil! E o atmosfera incredibil de proasta in sistem! Atata timp cat avem niste generali care in loc sa ne apere, sa-si impuna punctul de vedere in adunarile de la ministerul in cauza, suntem doar niste cifre pe hartie! Generalii vin pe la unitati, dau din gura la colonei si maiori, aia se dau la locotenenti si la plutonieri si uite asa armata merge! Greu de zis ca mai rezista toata treaba asta, dar momentan rezista! Pensionarii se uita la noi ca la niste adormiti! Poate asa o fi!

 10. George says:

  De ce nu se discuta nimic despre prima de vacanta (de concediu), care o primesc toti bugetarii mai putin cei din Ministerul Apararii!!!????

 11. sejc says:

  va e frica.cu parere de rau recunosc ca si mie mi-a fost candva frica. acum regret. semneaza un pensionar militar inca.

 12. Grija lui Boc says:

  nu inteleg, s-a zic ca pana acuma statul a platit pt noi contributia de asigurari, si astfel am ajuns nesimtiti si privilegiati. dar din ianuarie 2011 vad ca tot statul plateste contributia si gata nu mai suntem etichetati……

 13. Nea Nelu says:

  Dragii mei nu puteti face nimic cum nimic nu am facut nici noi cand eram in activitate,din cauzele stiute! In tara asta nu mai exista justitie,politie ,nimic!EXISTA IN SCHIMB SECURITATE..SUNTEM UN STAT SECURISTO-MAFIOT CONDUS DE CEL MAI MARE MARINAR AL TARII!!!Daca noi pensionarii militari avem o sansa,sa ne recastigam drepturile la CEDO,voi colegii nostri activi,care a-ti fost obligati sa ne scoate-ti veniturile de prin statele de plata ,zile si nopti,voi,nu mai aveti nici o sansa..o sa vedeti un colonel care iese la pensie dupa 01.11.2011.o sa aiba pensie echivalenta cu a unui MM.PR. care a iesit la pensie in 2009-2010.E JALE,dragii mei!

 14. ADAM says:

  Ptr. ACTIVI
  Va inteleg si va aprob tacit ptr. ca stiu la ce sunteti supusi. NOI pensionarii, avem o sansa si o vom folosi – CEDO(o sa-i chemam in toate instantele posibile) si vrem ca cei vinovati sa plateasca din salariul lor, NU din banii tarii.

 15. SAM says:

  Frca-i mare la activi. Amenintari si iar amenintar.Noi pensionarii miltari nesimtiti cu pensii nesimtite care vor scadea din cauza NESIMTITULUI vom lupta.Asteptam activii. Le urez succes

 16. A.R says:

  Viata mea de militar cuprinsa pe o coala A4

  Am fost un ofiter “norocos” n-am lucrat decat in zece (10) unitati militare.
  Am tot sperat ca se va intampla ceva care ii va aduce pe guvernanti la punctul zero, adica acolo de unde au plecat in aberanta initiativa de a ne alinia unui sistem cu care nu ne putem alinia din cauza diferentelor. Am sperat degeaba.

  Acum am decis sa merg la Centru Militar sa cer ceva ce nu prea am cum sa primesc, adeverinte de venit pentru cei 38 ani de munca, cu date corecte, exacte, pana la ultima zi . Am colegi care au depus cererea (pe care eu o depun acum) si au constatat la primirea adeverintelor ca le lipsesc ani multi din cariera, ca au avut timp de cinci ani aceeasi solda -lucru absolut imposibil- in realitate.
  Am si colegi care n-au primit inca adeverinte de venituri si ma intreb daca tot au depus cererile printre primii de ce nu le-au primit si ce pensie vor primi in 15 ianuarie in conditiile in care inca nu le-au fost gasite toate datele necesare reconstituirii veniturilor.

  Pentru mine ar trebui sa se caute statele in 10 unitati militare diferite sunt un ofiter norocos pentru ca doar de zece ori am primit ordinul ministrului de a schimba unitatea.Multi dintre colegii mei, azi pensionari, au avut ca loc de munca Romania si cand spun asta nu exagerez de loc . Cei mai norocosi copii ai militarilor au invatat cel mult doua clase intr-un loc, schimband garnizoana dupa garnizoana.
  Toata viata mea de militar am incercat sa o “inghesui” pe o coala A4 pentru ca cei care vor cauta prin arhive pentru mine sa nu fie nevoiti sa intoarca foaia , sau sa uite ca si pe verso mai scrie ceva si astfel sa scape din vedere ani, luni, sume.

  Imi fac iluzii crezand ca voi primi cu adevarat datele reale.Neprofesionisti care rasfoiesc sute de state pentru o singura persoana nu sunt trasi la raspundere, nu semneaza in dreptul celui caruia ii reconstituie veniturile ei nu au de ce sa se framante pentru anii lipsa , sumele eronate sau ciuntite pentru ca de fapt nu se stie cu exactitate cine a centralizat date si pentru cine, acolo e un colectiv si raspundere colectiva nu exista.

  In realitate toata actiunea asta de recalculare nu urmareste decat sa ne ia procente bune din pensie si in felul acesta statul sa mai ciupeasca bani de undeva urmand ca noi sa incercam ani si ani de aici inainte sa ne recapatam drepturile.

  Ma gandesc serios sa consult Codul Penal sa vad unde se incadreaza fapta de a furniza date eronate sau omiterea transmiterii de date pentru ca prea multi dintre colegii mei au asemenea probleme .

  Astazi mi-am “inghesuit” cariera pe o coala A4 incercand din rasputeri sa aflu indicativele unitatilor, desfiintate intre timp, pentru a usura oarecum munca celor de la Centrul Militar care vor adresa la arhive cererile pentru reconstituirea veniturilor mele.Venituri ce stau la baza pensiei mele actuale obtinuta legal prin prevederile Legii 164/2001 – in vigoare inca – pensie care “trebuie recalculata” ( a se citi diminuata) pentru a nu mai fi o pensie “nesimtita” .

  Ma mai gandesc ca daca militarii activi contribuie de acum cu 10,5% la fondul de pensii sumele acestea ar trebui dirijate catre pensiile militarilor in rezerva asa cum am facut si noi cand eram activi, platind un procent stabilit de statul roman pentru pensiile celor in rezerva.

  Mai sper inca intr-o initiativa a M.Ap.N de a cere Guvernului o amanare de cel putin un an pentru aplicarea Legii 119 /2010 altfel haosul care domneste in acest moment peste tot va cuprinde si singurul sistem care are menirea de a asigura stabilitate tarii -Sistemul National de Aparare –
  La multi ani Romania! azi e ziua ta .

 17. STOPS says:

  A.R
  La multi ani!
  Propunerea dvs. este CEA MAI VALOROASA POSTARE la dureroasa tema.
  Amanarea este normala, fireasca, stringenta. NU POT 5-6 PLUTONIERI ADJUTANTI sa copie, verifice, sa faca insert, sau delete, sa lucreze cu tabele enorme-n excel, sa execute si serviciul de zi conform fisei postului, si … cum spuneati si dvs !!! sa semneze lucrarea altuia !!! Deasemenea !!! CINEVA trebuie sa stabileasca modalitatea convingerii beneficiarului (pensionarului care va semna) ca datele sunt corecte!!!