Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mercenari belaruşi implicati in sustinerea lui Gaddafi

Potrivit ziarului rus Komsomolskaia Pravda, sute de mercenari belaruşi sunt implicati in sustinerea regimului lui Muammar Gaddafi, pentru a putea face faţă raidurilor aeriene ale NATO.

Ziarul rus citeaza oficiali din cadrul Statului Major al armatei belaruse, conform carora aceşti mercenari, majoritatea foşti membri ai unităţilor forţelor de elită belaruse, au contracte individuale şi sunt plătiţi de regimul libian.

Printre aceştia figurează şi persoane care se ocupă cu utilizarea şi întreţinerea echipamentelor militare, consultanţi şi instructori, precum şi fosti agenţi ai serviciilor de informaţii belaruse.

O mare parte a echipamentelor militare libiene sunt de fabricaţie rusă sau sovietică, iar belaruşii cunosc foarte bine modul de funcţionare.

Potrivit afirmatiilor unuia dintre aceşti mercenari, salariul său este de aproximativ 3.000 de dolari pe lună, confirmând că sunt sute de foşti militari belaruşi în Libia. Potrivit mercenarului, aceste persoane nu iau parte la lupte, dar sunt pe linia frontului.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Mercenari belaruşi implicati in sustinerea lui Gaddafi”

  1. […] este “greu de ucis”! Articolul il gasiti aici Despre razboiul din Libia cititi si aici Libia a devenit scena verificarii potentialului militar si a armelor unor state occidentale, mai […]