Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Merkel a vizitat militarii germani din Kosovo

Merkel în vizită la militarii germani din Kosovo. foto cdnmedia

Cancelarul german Angela Merkel a efectuat o vizită de o zi în Kosovo. Pe agenda vizitei s-a aflat o întâlnire cu premierul kosovar Hashim Thaci, încă pe aeroportul din Priştina.Ulterior, Merkel a vizitat Cartierul General al trupelor internaţionale KFOR, unde s-a întâlnit cu militarii germani dislocaţi în fosta provincie sârbă.

Cancelarul le-a mulţumit militarilor germani pentru eforturile lor depuse “într-o regiune care, din nefericire, dintr-o zonă liniştită a devenit, din nou, un loc cu probleme grave”.

În luna noiembrie, în punctele de trecere a frontierei cu sârbii au izbucnit violenţe armate. Au fost răniţi prin împuşcare 25 de militari germani şi austrieci.

Germania ar putea suplimenta numărul ofiţerilor de poliţie dislocaţi în această regiune.
Populaţia Kosovo, care şi-a proclamat independenţa în 2008,  este predominant albaneză în această regiune.
Sârbii sunt majoritari doar în nordul ţării.
Vara trecută, în timpul unei vizite la Belgrad, Angela Merkel a cerut părţii sârbe să rezolve conflictul frontalier în cooperare cu guvernul din Kosovo, potrivit Deutsche Welle.
Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii, Kosovo.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.