Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Merkel: “Germania trebuie să crească cheltuielile alocate apărării”

Merkel în vizită la militarii germani din Kosovo. foto cdnmedia

Merkel în vizită la militarii germani din Kosovo. foto cdnmedia

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat – într-un discurs susţinut în 23 noiembrie, în Bundestag – că  “Germania trebuie să crească cheltuielile alocate apărării”. Ea a adăugat că “este puţin probabil ca în viitorul apropiat bugetul apărării să atingă ţinta NATO de 2% din PIB”, potrivit Reuters, citată de AGERPRES.
“Bugetul apărării arată că încă nu am ajuns la punctul la care ar trebui să fim, dacă vorbim despre aşteptările partenerilor noştri din NATO”, a declarat Merkel .

“Ştiu că mai avem destul de mult până să ajungem la ţinta NATO de 2% pentru cheltuieli cu apărarea şi nu pot promite că vom ajunge acolo în viitorul apropiat. Însă direcţia trebuie să fie clară (…)  să ne apropiem de această ţintă şi de implementarea ei”, a adăugat cancelarul german.

 

Sursa: Reuters, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.