Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesaj pe adresa InfoMondo Militar: rog trimiteţi cerere tipizată pentru recalculare pensie

Pe adresa redacţiei InfoMondo Militar, la scurt timp după ce Curtea Constituţională a declarat că “Legea pensiilor” este “constituţională” a sosit un mesaj, adresat de un cadru militar în rezervă, trecut de 70 de ani.
Mesajul îl reproducem mai jos : “Trimite-ţi-mi, vă rog, 3 formulare tipizate, prin poştă, pentru a putea completa pentru mine, Ostriceanu şi pentru Mora, cererea de recalculare a pensiei”.

După care este dată adresa: Dej, str. Petuniei, nr. 6, bloc D-13, scara A, etaj II, ap.12.

Motivul invocat: “Deoarece am 72 de ani şi nu mă pot deplasa uşor”.

Ca un bun camarad, expeditorul scurtei scrisori solicită 3 formulare pentru că toţi cei trei locuiesc în acelaşi bloc şi este posibil ca toţi trei să fie greu deplasabili.

Oare câţi militari sunt în situaţia acestui bătrân oştean care, speriat de faptul că ar putea să rămână fără pensie dacă nu solicită recalcularea ei, întreabă şi roagă pe unii şi pe alţii, în stânga şi-n dreapta?

Oare cine anume l-o  fi sfătuit să ceară imperios recalcularea pensiei? Sau câţi?

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Mesaj pe adresa InfoMondo Militar: rog trimiteţi cerere tipizată pentru recalculare pensie”

 1. micutzul says:

  Stima pentru batrani, stima pentru copii, lehamite pentru cei ca mine…Am vrut sa ma odihnesc putin , dar nu puteam nici cum sa inchid ochii. Ma gandeam incontinuu ce face aceasta tagma, armata romana cand ii este mai greu. Mi/au venit in minte momentele in care , ca urmare a actiunii politice a fost nevoita sa lase in urma Ardealul cu mii, zeci de mii, sute de mii de familii de romani. Mi/a venit in minte momentul cand ca urmare a actiunilor politice si/a tradat conducatorul fara sa incerce eliberarea comandantului arestat de bolsevici. Mi/a venit in minte momentul in care ca urmare a actiunilor politice a fost obligata sa intoarca armele impotriva aliatului, chiar daca acesta era Germania. Si/a calcat cuvantul si onoarea. Mi/a venit in minte perioada in care ca urmare a intereselor politice a fost epurata , ofiterii de cariera fiind arestati sau asasinati in muntii patriei. Locurile lor erau luate de ciobani, ceferisti si alte genuri de meseriasi care au format armata populara.. Imi vin in minte momentele in care armata era obligata din considerente politico/economice sa lucreze pe cele mai grele santiere ale patriei. Imi vin in minte momente cand din considerente politice armata este din nou epurata , dar mai elegant pentru ca tara sa adere la NATO si UE. Acum din interese necunoscute mie , armata este din nou batjocorita, umilita , dar in aceste momente ma intreb eu si ca mine sunt sigur multi, pana cand noi militarii activi sau in rezerva putem inghiti mizeria in care suntem tarati. Tu activule care sunt sigur ca citesti aici, crezi ca batjocura nu te atinge ? Crezi ca umilinta la care noi , cei care ti/am pus meseria in mana , suntem supusi , nu te v/a murdarii si pe tine ? Noi cei in rezerva acum scapam ieftin, platim increderea intr/un stat care ne/a mintit, ne/a batjocorit. Tu ramai sa/l servesti si nu stii ce urmeaza ….Voi militarii de cariera v/ati lasat condusi de oameni veniti din afara sistemului, care au terminat cine stie ce fabrica de diplome si care niciodata nu vor putea sa respecte anii de LM , anii de sacrificii din Institutele Militare….Pe voi va plang ca trebuie sa suportati asa ceva , dar va respect fiindca si in aceste conditii va serviti cu credinta tara.
  Revenind la subiect, voi intelegeti cat de prosti ne cred astia ? Nu, eu nu cer recalcularea, au toate datele , au legea care spune ca se recalculeaza, atunci sa o faca. Eu am decizia de pensionare emisa de organe legitime ale Statului Roman. Orice actiune impotriva drepturilor mele dobandite ca urmare a aplicarii legilor in vigoare la acea data , o voi considera ca actiune impotriva proprietatii si o voi trata ca atare.

 2. Col (R) Cujba Petre says:

  If you want to know your past – look into your present conditions.
  If you want to know your future – look into your present actions.
  Tibetan Proverb
  Dacă o mișcare este dezorganizată, lipsită de conducători hotărâți și de un țel înalt atunci ea nu va face altceva decât să expună și să facă publice vulnerabilitațile sale și ale membrilor săi, mărind treptat intensitatea conflictelor sale interne, îndepărtând oamenii de acea organizație.
  Dacă o organizație nu va atrage cât mai mulți oameni, nu desfășoară acțiuni concrete, nu obține nici o victorie, nu are nici o realizare mai importantă și nu lasă loc nici măcar unei speranțe, ea va deveni tot mai slabă și chiar inutilă. Oamenii se vor muta la o altă organizație, ca populațiile migratoare în căutare de pășuni mai bune, sau vor renunța căzând în deznădejde.
  Pentru că deznădejdea înseamnă a nu cunoaşte motivele pentru care trebuie, poți și merită să lupţi.
  Dacă o organizație produce doar deziluzii și deznădejde, ea face mai mult rău prin simpla sa existență decât dacă nu ar fi apărut.

 3. Petre Ninosu - Ploiesti says:

  Mai “micutzule”, nu crezi ca infectezi NET-ul cu “scrierile” tale idioate? Tu crezi ca noi nu stim ca ai simbrie de la Ciuma Portocalie pentru a contracara observatiile de bun simt? Pentru tine am de spus doar doua cuvinte: HAI SICTIR!

 4. Nimeni says:

  @ Petre Ninosu – Ploiesti
  Cine sunt acei “noi” care ştiu chestiile astea? Şi care este legătura cu subiectul în dezbatere?