Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesaje biblice pe lunetele folosite de militarii americani în Irak şi Afganistan

Pe lunetele furnizate de firma americană Trijicon trupelor americane din Irak şi Afganistan sunt  inscripţionate pasage din Noul Testament.

Una dintre inscriptiile de pe lunete, 2COR4:6, este aparent o referire la Epistola a doua catre Corinteni 4:6 din Noul Testament care spune: ” Fiindca Dumnezeu, Care a zis: “Straluceasca, din intuneric, lumina” – El a stralucit in inimile noastre, ca sa straluceasca cunostinta slavei lui Dumnezeu, pe fata lui Hristos. O alta inscriptie de pe lunete, JN8:12, trimite la Evanghelia dupa Ioan capitolul 8 versetul 12 care spune: “Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.”

Lunetele sunt folosite de trupele americane şi la antrenamentul soldaţilor irakieni şi afgani. Producătorul lunetelor, compania Trijicon, are un contract multianual de 660 de milioane de dolari pentru a furniza pana la 800.000 de lunete Infanteriei Marine a Statelor Unite.

Compania Trijicon a confirmat pentru ABCNews.com ca adauga referiri codate la pasaje din Noul Testament pe lunetele vandute armatei americane.

În prezent oficiali ai armatei americane investighează dacă producătorul lunetelor a încălcat acordurile comerciale prin inscripţionarea unor astfele de mesaje pe un echipament militar.

sursa: ABC News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.