Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesajul lui Duşa către pensionarii militari

Mircea Dusa, la investitura sa ca ministru al Apărării. foto jurnalul

Mircea Dusa, la investitura sa ca ministru al Apărării. foto jurnalul

Prezent la ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului 2 Manevră, eveniment desfăsurat la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş, ministrul Apărării Mircea Duşa a transmis un mesaj şi pentru pensionarii militari.

Nu există nicio campanie la Casa Sectorială de recalculare a pensiilor. Din momentul apariţiei Legii 119, care într-adevar a creat discriminări din 2010, la Casa Sectorială de Pensii de la Armată au fost procesate 80.000 de dosare. Sigur că nu întotdeauna cei care primesc deciziile sunt multumiţi de aceste decizii şi de aceea sunt înregistrate, tot la Casa de pensii, 28.000 de contestaţii.

“Avand în vedere volumul mare de muncă şi contestaţiile care trebuie soluţionate, eu am dispus, printr-un Ordin al ministrului, să mărim acea comisie specială înfiinţată conform legii care să soluţioneze contestaţiile. Sigur că în acest proces de soluţionare a contestaţiilor, dacă sunt şi documente care nu sunt conforme cu realitatea vom lua şi măsurile prevăzute de lege. Dar asta nu înseamnă că există la Casa sectorială de pensii o campanie de recalculare. Nu recalculează nimeni pensii”, a spus ministrul”, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus că “a existat acolo un audit” şi el însuşi a dispus “să fie analizate unele situaţii”.

“E şi Curtea de conturi în control, am dispus si eu anumite analize acolo. Acolo unde vom constata că s-a încălcat legea sau ca cineva a întocmit acte care nu sunt conforme cu realitatea, mă refer la actele primare, nu la deciziile de pensionare. Deciziile sunt acte care reflectă o anumită stare de fapt. Eu ma refer la acte premergătoare, adeverinţe, documente care vizează vechimea, şi dacă sunt anumite chestiuni care nu sunt conforme cu realitatea sau sunt nelegale, vom lua şi măsurile necesare şi dacă cineva a încălcat legea atunci când a efectuat operaţiunile de stabilire a cuantumului pensiei, va suporta şi rigorile legii”, a mai spus Duşa.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

50 Responses to “Mesajul lui Duşa către pensionarii militari”

 1. gigimarga says:

  Haosul din sistem e total! Nu se recunoaşte faptul că deşteptul care stă deadreapta finului (cel cu progresul)a distrus sistemul prin suşţinerea unui deştept mai mare care a răsturnat scara valorilor în sistemul militar.
  Învârtiţii cu naşul în suflet au zis că-i bună legea 119/2010 atâta timp cât au încasat bani frumoşi peste nivelul din decembrie 2010 prin date false introduse în baza de calcul iar acum când măgăria a ieşit la suprafaţă şi trebuie să restituie banii vor lege specială. Legea pensiilor militare de stat este cerută urgent de militarii activi şi de tinerii care vor să devină cadre militare, nu de militarii în rezervă fiindcă oricum pe aceştia nu-i bagă nimeni în seamă!

 2. indisciplinatu says:

  Vrajeala, de doi bani. In ianuarie am primit a cincea decizie de revizuire, iar in martie pe cea de a sasea in urma careia am fost “shuntat” ILEGAL de niste drepturi de incadrare in conditii de munca pe HGR 1294/2011, INITIALA!!!
  …in conditiile in care,la data trecerii in rezerva, fisa anexa nr.3 era semnata, verificata si avizata dpdv legal!!!
  Meseriasii lu’ peshte…cica vor fi sanctionati,… dioxid de vax!!!

 3. ANDU says:

  SLUGA LUI BOC DE LA MINISTER,A SPUS IN 2010,CA PENTRU RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE,ESTE NEVOIE DE 10-15 ANI.
  CUM ESTE POSIBIL,CA TOTUL SA FIE TERMINAT INTR-UN AN?
  CUM ESTE POSIBIL,CA TARFELE ALEA CARE AU FACUT RECALCULAREA, SA NU FI VAZUT CA MAJORITATEA TAIERILOR DE PENSIE AU FOST FACUTE LA PENSIILE SUB 3000 DE LEI,CU 30-40-50%?
  PUTEAU SI EI SA FACA IN ASA FEL,INCAT PENSIA SA SCADA,CU 5-10%,DAR NU CU 30-40-50%.
  PRIMUL COMMENT,PE BLOGUL LUI PONTA IN MAI 2012,CAND A PRELUAT GUVERNAREA A FOST,SA SE REVINA PE LEGEA DIN 2001 A PENSIILOR, PENTRU MILITARI,DEOARECE SA FAC ECONOMII DE ZECI DE MILIOANE DE EURO.
  VAD CA PONTA A ASCULTAT.
  I-AM PROPUS,CA TOTI BANII CARE AU VENTI IN PLUS FATZA DE DECEMBRIE 2010, SA FIE DATI INAPOI DE MILITARI,ASA S-AR FACE ECONOMII DE SUTE DE MILIOANE.
  ADICA,IN ASTIA 2 ANI SI 4 LUNI,AI PRIMIT IN FIECARE LUNA VREO 500 DE LEI IN PLUS,TREBUIE SA DAI INAPOI APROXIMATIV 140 DE MILIOANE DE LEI VECHI.
  AI FOST FURAT CU 1000 DE LEI DIN IANURIE 2012 SI PANA ACUMA,TREBUIE SA PRIMESTI 160 DE MILIOANE DE LEI VECHI INAPOI.
  SIMPLU,ECONOMIILE,AR FI URIASE.

 4. un pensionar says:

  MM si subofiterii au pensii mai mari ca ofiterii, pentru ca ei nu au fost disponibilizati si au iesit la 55 de ani. Rezolvarea este simpla:
  – impartirea la 30 pentru toti cei care au iesit la pensie la 55 de ani si toti cei care au iesit la pensie fara ca unitatea sa fie in desfiintare , sau reorganizare.
  (cei care in ultimele 6 luni si-au luat functii mai mari, pentru a avea pensie mare)
  – impartirea la 20 pentru cei iesiti cu reorganizarea, care au avut varsta de pana la 41 de ani si 6 lini. Pentru restul disponibilizatilor impartirea ar trebui sa se faca astfel: – la 21 pentru cei cu varsta intre 41 ani 6 luni – 43 ani
  – la 22 pentru cei cu varsta intre 43 ani – 44 ani 6 luni
  – la 23 pentru cei cu varsta intre 44 ani si 6 luni – 46 ani
  – la 24 pentru cei cu varsta intre 46 ani – 47 ani si 6 luni
  – la 25 pentru cei cu varsta intre 47 ani si 6 luni – 49 ani
  – la 26 pentru cei cu varsta intre 49 ani – 50 ani 6 luni
  – la 27 pentru cei cu varsta intre 50 ani 6 luni – 52 ani
  – la 28 pentru cei cu varsta intre 52 ani – 53 ani 6 luni
  – la 29 pentru cei cu varsta intre 53 ani 6 luni – 55 ani
  – la 30 pentru cei peste 55 ani
  La activi impartirea la 30 pentru toti, pentru ca nu-i obliga nimeni sa iasa mai repede.

 5. ANDU says:

  CEL MAI CORECT AR FI,CA DOAR CEI A CAROR PENSII AU SCAZUT, SA REVINA PE LEGEA DIN 2001 A PENSIILOR MILITARE,IAR ACTIVII SI CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT SA LI SE IMPARTA LA 30 DE ANI.
  ACUMA,CA PONTA VREA PENSIE MILITARA PE LEGEA DIN 2001, PENTRU TOTII PENSIONARII MILITARI,ESTE ALTCEVA.

 6. ostas says:

  O lege promulgata are efect ptr. viitor si nu ptr. trecut .. RETROACTIV; -la noi, ca la nimeni!

 7. Casandra says:

  Întrebări:
  De ce boc(!) a putut să dea HG735/2010?
  De ce boc(!), după ce a căzut HG735/2010, a putut să dea, la câteva zile, OUG1/2011, în esenţă cu acelaşi conţinut şi în acelaşi scop?
  De ce PUTEREA USL nu vrea să rezolve ce a promis?
  Un răspuns ar fi: băsescu(!) dar, cică “Jos băsescu(!)” nu mai e… de actualitate. Super!
  Un alt răspuns este: oprea(!) rereevaluatul, noul partener al PUTERII cu partidul lui invizibil şi implicatul penal în revizuirea pensiilor, pus MAI MARE VĂTAF PESTE MINISTERELE APĂRĂRII, INTERNELOR etc. Deci, lupul paznic la oi.
  Credeţi voi că veţi vedea vreun Audit real la CSP a MApN, atâta timp cât CUMĂTRUL PENAL oprea(!) este unde este? Adică pensiile au fost revizuite într-un an, de către mii de oameni şi vine Auditul sau Curtea de Conturi cu 3-4 inşi care deja au verificat în câteva zile ce au muncit alţii într-un an? Se verifică în primul rând pensiile contestate pentru a vedea unde s-a greşit şi, culmea, le mai micşorează încă o dată iar ministrul Duşa spune că nu este nicio campanie de recalculare a pensiilor la CSP a MApN şi, ATENŢIE, vorbeşte despre audit la timpul trecut “a existat acolo un audit” deci, s-a mai tăiat ce a mai fost de tăiat şi au plecat.
  Domnul Ponta (mai am un pic şi îl trec şi pe el la ortografia meritată: ponta(!)) afirmă că “trebuie să vedem cum să facem în aşa fel încât, pe de o parte să calculăm corect, pe de altă parte să nu stârnim o nouă panică, adică oamenii să creadă că le scădem pensia”. Dar eu, dacă am primit o nouă decizie cu încă o tăiere, ce să zic? Să se fi gândit domnul Ponta că eu sunt dintre ci ce nu vor intra în panică? Acolo se lucrează cu cap şi cu mare atenţie ca nu cumva să fie descoperită vreo… nu ştiu cum să-i spun, îmi scapă termenul, a CUMĂTRULUI PENAL.
  Fraţilor, nu vedeţi că este încă o încercare de “prosteală” pe faţă?
  Şi dacă mai stăm până vor da noua lege a pensiilor, URGENT DE NORMALĂ, care vor fi tot mai mici, se va aplica principiul neretroactivităţii iar pensia mai avantajoasă va fi ultima, adică cea după Legea hoaţă nr. 263 a ALMEI, că asta e … dacă nu se va da OUG de revenire la cuantumul din decembrie 2010.
  Pe 19.04.2013 le spunem ceva?

 8. Marlon Juvet says:

  Sigur că da, i-ai propus tu lu’ Ponta şi ăla, în sfârşit, a avut o revelaţie şi s-a hotărât să te asculte.

 9. ANDU says:

  ASA SUNT POLITICENII,DACA SUNT BANI DE CASTIGAT,ASCULTA CA NISTE CATELUSI.
  SUMELE ECONOMISITE,AR FI URIASE.

 10. ROBERT HORVATH SUA says:

  DE NECREZUT DAR ADEVARAT. DAN VOICULESCU SEFUL SPIONAJULUI CEAUSIST UN EUROPA SI SUA !
  DOCUMENTUL DIN ARHIVA AMERICANA
  REMIS ASTAZI CATRE FBI !
  IN CATEVA ORE POSTAT PE ACEST BLOG !

 11. indisciplinatu says:

  Bai nene, lasa-ne!!!
  Du-te la tribunal si judeca-te cu ‘mogulu’, dar pe noi, lasa-ne bre!!!

 12. Tepes says:

  Unde e noutatea aici? Declaratiile astea sunt din februarie de cand au plecat vanatorii de munte in Afganistan. Poate ceva mai nou, ca s-au terminat contestatiile. Nimic, nimic?

 13. Marius - Pitesti says:

  Sunt profund jignit de ministrul Duşa !

  D-l Duşa, în seara zilei de 11 aprilie , a spus la Realitatea TV că o nouă lege va reglementa pensiile militare dar “cei care au câştigat la pensie” nu vor pierde în baza noii legi pentru că acestea sunt drepturi câştigate !!!!!!!
  Dar noi, cei ale căror pensii au fost reduse , …. pensiile noastre dinaintea tăierilor NU ERAU TOT UN DREPT CÂŞTIGAT ??????? De ce se face efort doar pentru cei ale căror pensii au crescut iar pentru noi cei cu pensiile tăiate nu se vorbeşte nici măcar că pensiile din decembrie 2010, pe care ei ni le-au tăiat abuziv, ERAU TOT UN DREPT CÂŞTIGAT ?????? .
  De ce face dl. Duşa asemenea discriminări ? Poate că funcţia de ministru al apărării naţionale presupune o căciulă mai mare decât are dumnealui măsura la coifură ! Îl apără pe gângavul izmănar care şi acum minte aşa cum respiră referitor la “ce mult a făcut el ca ministru” astfel încât a acceptat “decimarea” rezervei armatei şi a instituit “stagiul complet” (aiureală de care doar el cu mintea lui cât o gămălie de chibrit o putea inventa!) şi a decis “cine are drept câştigat” (cei care au câştigat la pensie) şi “cine nu are drept câştigat” (cei ale căror pensii au fost tăiate abuziv) şi cărora el poate să le ia în continuare din pensie!
  Sunt surprins că cei care erau “participanţi” la emisiune nu au arătat acest lucru… mai ales că dl. Ivan mi-a demonstrat în alte situaţii că este mai perspicace ! …. poate că nu mai suntem în campanie electorală şi a lăsat intuiţia acasă sau la guvern .
  Şi , colac peste pupăză, dl. Pricină îi face la RTV izmănarului gângav un “laudatio” … că el se înţelege bine cu izmănarul “erga omnes” !
  RUŞINE DOMNULE PRICINĂ ! Cu ce v-a cumpărat intendentul impostor…. ?

  Un pensionar “fără drepturi câştigate”

 14. misu says:

  curios ca auditu’ asta a scos vinovati tot rezervistii care au pierdut la pensie !! ceilalti nttt!!!. Explica cineva lucru asta ??? da’ documentat nu barfe de 2 lei ???

 15. ANDU says:

  PAI IN PRIMUL RAND,PURTATORUL DE CUVANT AL MINISTERULUI A SPUS CA PENTRU RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE,ESTE NEVOIE DE 10-15 ANI.
  EI AU TERMINAT RECALCULAREA IN MAI PUTIN DE UN AN.
  DATELE,AU FOST BAGATE GRESIT IN SISTEM.
  LA UNII NU S-AU GASIT,ANI DE ZILE,DAR DUPA CUM STIM,NIMIC NU SE PIERDE,TOTUL SE TRANSFORMA,ASA,ANII LUCRATI AI UNORA,S-AU DUS LA ALTII.
  PENSIILE CELOR CARE AU CRESCUT,NU AU MAI FOST CONTESTATE DE NIMENI SI AU RAMAS ASA,PENSIILE CELOR CARE AU SCAZUT,AU FOST CONTESTATE SI VERIFICATE.
  ORICUM AR FI,CHIAR DACA S-A IMPARTIT LA 20 DE ANI,MAI MULT DE 40-50% DIN PENSII TOT NU SCADEAU.
  DE AIA A SPUS DOBRITOIU CA TOATE PENSIILE CARE AU CRESCUT,AU FOST CALCULATE GRESIT.
  S-AU FACUT MANARII INIMAGINABILE(EVIDENT,TINAND CONT CA BUGETUL PENSIILOR MILITARE S-A DUBLAT) PE LEGEA INVENTATA DE IZMANAR.
  URMELE NU POT FI STERSE, IZMANARU,NU INTRA IN PUSCARIE CAT TIMP ESTE LA GUVERNARE,DAR PESTE 3 ANI O SA VINA ALTCINEVA LA CONDUCERE,CARE O SA IL BAGE PE IZMANAR LA PUSCARIE.
  PAI CUM SA SCHIMBI TU UN SISTEM,CARE FUNCTIONEAZA PERFECT DE SUTE DE ANI?
  CUM SA SPUI CA,FACI,CA SI CUM AR FI CONTRIBUIT MILITARI(VEZI SEITAN),CAND MILITARII NU AU CONTRIBUIT NICIODATA.
  CUM SA APLICI RETROACTIV O LEGE(DACA STIAU OAMENII DE LEGEA ASTA,NU MAI IESEAU LA PENSIE NICIODATA)?
  CUM SA TAI PENSIILE,CAND CCR A SPUS CA PENSIILE NU POT FI TAIATE?
  ESTE CEVA SUSPECT, PREA MULTI OAMENI AU CONCLUCRAT LA DISTRUGEREA PENSIILOR MILITARE(DE LA CHIORU BETIV SI PANA LA GENERALII ROMANI,DE LA MINISTRU APARARI SI PANA LA TARFELE DIN JUSTITIE))

 16. ROBERT HORVATH SUA says:

  ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
  Stimata redactie
  Am avut in cursul zilei o convorbire importanta cu Laurentiu DRAGUSIN
  Col. Dipl. Eng. – Defense, Military and Naval Attache.
  Se pare ca patriotii din armata sunt impotriva mafiei comunist securiste
  in frunte cu Dan Voiculescu .
  Am remis acestuia o nota oficiala.
  Deshideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG

 17. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  O ALTĂ FAŢETĂ A DISCRIMINĂRII ŞI UMILIRII !
  Având în vedere declaraţiile politice ale premierului Ponta, la unele posturi de televiziune în domeniul pensiilor militare,voi puncta foarte pe scurt, câteva considerente juridice arhicunoscute nouă, invocate şi în susţinerile în instanţele de judecată (dar se par noi şi necunoscute exact de cine ar trebui să le aplice; de ce oare?). Într-un stat de drept nu pot funcţiona, în acelaşi timp principiul drepturilor legal câştigate şi principiul drepturilor legal pierdute întrucât ele sunt contradictorii şi neconstituţionale, având ca efecte exact sincopele ce s-au creat în procesul aplicării legilor Boc. Mai mult, acestea sunt antagonice şi discriminatirii. Dreptul nostru la pensie, un drept real de proprietate, s-a născut pe o lege anterioară pe care noi am dorit să ne pensionăm, ştiind la vremea aceea că legea, este benefică pentru noi şi implicit pentru familiile noastre. Acest drept constituţional şi garantat, nu poate fi limitat nici TEMPORAR, aşa cum s-a pronunţat de mai multe ori CCR invocând PRINCIPIUL DREPTURILOR LEGAL CÂŞTIGATE,prin decizia 871/2010 în motivaţia de respingere, a diminuării cu 15% a pensiilor la civili; (atenţie: deşi în legea 263 şi 119 militarii sunt introduşi în legea unică a pensiilor, această decizie nu mai este valabilă întrucât ,în mod discriminatoriu,cadrele militare în rezervă şi în retragere, nu mai beneficiază de această decizie dar nici de deciziile 275/2005, 57/2006, 120/2007 care au stat la baza recalculării pensiilor civile pe legea 19/2000 ).Reamintesc din nou că, la 2/3 dintre aceştia, neprezentând documente doveditoare, urma să li se micşoreze pensiile. Aplicând corect principiul drepturilor legal câştigate, acestora li s-a păstrat în plată cuantumul cel mai avantajos adică cel anterior, care era mai mare; AŞA TREBUIA SĂ SE PROCEDEZE ŞI CU MILITARII ! Acesta este principiul în baza căruia, urgent,Guvernul României, trebuie să facă reparaţia. Să nu cunoască domnul premier acest principiu? Constat că domnia sa nu vrea să-l ştie, este pseudopreocupat, de cei 90 % (de unde are acest procent? )care ar pierde în cazul apariţiei unei noi legi a pensiilor / nimic mai eronat şi mai diversionist ! Da, dacă principiile s-ar aplica după ”învăţătura”lui Boc,aşa s-ar întampla, ori presupun şi cred că domnul Ponta, NU a absolvit aceeaşi facultate ca domnul Boc. Este incredibil cu câtă uşurinţă susţine premierul că la cei cărora li s-a mărit cuantumul,să nu le scadă nici-un leu cum la fel de incredibil, este reţinerea INEXPLICABILĂ PENTRU CEI cărora, în fiecare lună, guvernul le reţine abuziv, fraudulos, sume importante din cuantumul pensiei. Chiar aşa domnule premier: De ce vă străduiţi atât de tare, să aparaţi legile promovate şi aplicate ilegal de guvernul Boc, pe care anterior,până să veniţi la guvernare, le incriminaţi ? Ce principiu al statului de drept apăraţi? Principiul drepturilor pierdute?
  La toate interviurile pe această chestiune,invocaţi când FMI, când apariţia unui ”fond de solidaritate”etc.
  Dar de ce nu propuneţi fondul de solidaritate ,pentru guvernanţi? Noi nu avem nevoie de aşa ceva! Avem nevoie de repectarea legilor,a drepturilor militare şi cetăţeneşti, a onoarei şi valorilor Instituţiei Militare!

 18. gheo says:

  … ha, ha.haaaa, … si ce-ai mai vrea, la gradinita sa intri de la 1,5 ani, iar intra I-a sa stai 7 ani ca sa te acomodezi … abecedarul !!!

 19. gigimarga says:

  Domnule Cătălin IVAN m-aţi dezamăgit aseară la TV şi imi pare rău de tatal dumneavoastră pe care îl cunosc! Atentie la PLATON care spunea “Nu trebuie să se respecte omul mai mult decât adevărul”!

 20. Dax says:

  Bla..bla ..bla….mergi la munca!!

 21. Anton says:

  Astept a patra decizie de pensie! In prima mi-a luat 1440 de lei, la urmatoarera mi-a dat 9 lei in plus fata de pensia veche, la a treia mi-a luat 41 de lei, oare ce imi va aduce a patra (si urmatoarele) decizie de pensie? Mi-a placut tipul! Nu se mai face nici o chestie, nici o recalculare sau revizuire sau regularizare! Nu, de face doar control! Era si aiurea in tramvai sa apara din nou ceva cu “R”! Propun totusi formula “restabilitare” a pensiilor! Personal nu mai am asteptari nici de la ministrul Dusa sau guvernul Boc VI (pardon Ponta II)!

 22. gheo says:

  Fanfaronul de bretonat dobritoiu, a acuzat pe unii ca “au adeverinte masluite !”, pe subofiteri ca au pensii mai mari decat el !!!, cat o fi realitate in asta … si cat nu ???, oare cum naiba nu a “initiat un audit” cand a fost ministru al apararii sa scoata la lumina … “obtinerea de apartamente prin escrocherii si inginerii oneroase”, oare pentru ca era si “EL” printre “escrocii” care si-au “tras” case ilegal de la stat, poate un asemenea om sa … iasa in public fara … sa-i fie rusine, sau, “rusinea nu a trecut pe la poarta lui mama-sa la nastere ???”.

 23. Tepes says:

  gheo, oare numele Dobritoiu nu a fost aruncat pe piata doar pentru a fi denigrat? Nu uita ca zilele astea s-a vehiculat ideea revenirii lui la minister si subit a aparut acest dosar. Din ce am mai citit, Dobritoiu nu a avut alta casa asa ca….mai repede inclin sa cred ca este un joc murdar politic.

 24. un pensionar says:

  Pentru cei cu pensii scazute, dar care si-au tras functii mai mari in ultimele 6 luni, li se va da inapoi mita care au dat-o. Asa ar fi corect, pentru ca altfel ar trebui un pic cercetati penal, pentru rea credinta si reducerea bugetului apararii.

 25. Relutu says:

  Si cu D-na Anghel la fel, cum a inceput sa vorbeasca cum i s-a aratat propria imoralitate cu camera de camin. Nici fapta lui Dobritoiu nici a invatatoarei nu ar fi facut nici o suparare daca taceau in formatie.
  Nimic nou pe frontul muncii de securitate a basismului pontanizat.

 26. anonim says:

  Nu vreti sa intelegeti ca s-au verificat doar pensiile care au fost contestate, adica cele scazute?

 27. anonim says:

  Tu, cand ti-ai facut ultimul control medical?

 28. Maestrul says:

  D-na Anghel, Lt. Gheorghe si atatia alti nu sunt decat niste produse ale serviciilor de atac, manipulare si propaganda ale lui Voiculescu.
  Cand Voiculescu s-a suparat pe Ponta ca nu i-a cedat justitia a scos la atac produsul D-na Anghel. Numai ca acum nu a folosit aceasta munitie impotriva lui Boc ca sa-i reuseasca, ci impotriva unui adversar mai potent, care are si el ceva specialisti in fisarea produselor umane. Asa ca explozia a distrus doar munitia, adica pe Anghel. N-a facut raniti. Resturile de la explozie, Voiculescu le va da la fier vechi, ca in cazul Lt Gheorghe.

 29. karadeniz says:

  Domnul Dusa minte cu dezinvoltura ca orice politician. Daca ar face publice rezultatele celor doua audituri, al MapN si al Curtii de Conturi, nu si-ar mai permite sa faca stfel de afirmatii. Daca nu le va face publice ele vor fi facute probabil de catre altii.
  La DFC sunt deja detasati oameni de specialitate din structurile MapN din Bucuresti care lucreaza alaturi de cei de acolo la indreptarea celor constatate la audituri si verificarea dosarelor necontrolate de aceestea. Mandatul dumneavoastra, domnule Dusa, este de spalare, curatare si apretare a nasului Gabriel Oprea in vederea revenirii la carma MApN. Pana atunci si-a trimis deja buzduganul, pe generalul Zisu, de teama caruia tremura inclusiv seful SMG generalul Danila. Cred ca aceasta functie de ministru va fi apogeul carierei dumneavoasta, dupa debarcarea din aceasta functie veti fi doar un fost.

 30. lute says:

  Propun un fond de solidaritate sustinut financiar de Alma si idiotii care au votat langa ea.

 31. menelau says:

  Uitati ce ati facut cu incompetenta voastra generalilor si ofiterilor superiori ai armatei.Va milogiti acum sa va mai dea doi ,trei techini in plus Tara arata mai rau ca dupa razboi dobitocilor si voi vreti pensii.De ce ??? Ati facut aplicatii pe harta????Cand a fost nevoie de voi v-ati pus piciorul in ghips.

 32. "care este de fapt miza" says:

  Miza revenirii la “raposata lege 164″ este de fapt … alta, in ultima perioada a guvernarii tariceanu, coeficientii de ierarhizare ale ofiterilor au crescut “ca fetii frumosi din poveste”, nu pentruca “sefilor cei mari” le erau simpatitici neaparat tot “corpul ofiterilor” ci pentruca, ei aveau nevoie de … “solde si pensii mai grase”, restul … au beneficiat … si ei – “norocosii … !!!”, maistrii militari si subofiterii … “au luat-o in mana” !!!, astfel ca, la o vechime aproximativ egala, un maior si un … plutonier major de la o unitate … oarecare, maiorul a ajuns la o solda aproape dubla fata de subofiter, nici un subofiter “cu scaun la cap” nu cred ca ar “ravni” la solda maiorului dar … “ei” cei mici au luat-o in mana, “brutala lege 263″ le-au “rasturnat valorile”, cele pe care si le creasera “ei” cei mari, nu ca ar fi fost un lucru rau ci unul bun dar, fara sa-ti bati joc de cei care transpira pentru gradele tale !, revenirea la “raposata lege 164″, creaza premisa de a “re-ancepe sapaturile” pentru “re-umflarea acelor coeficienti de ierarhizare” cu … “MIZA” de ai ajunge in urma de “magistrati”, asa a ajuns “plantonul de serviciu” de la usa lui dogaru, adica generalul dobritoiu, care “are fermoare la gura cand vorbeste seful lui …colonelul dogaru si … “o ura ancestrala” fata de maistri si subofiteri, aici este de fapt si o dilema, daca dogaru si pricina nici nu stiu cred si nici nu au dat vreodata vre-un ordin de lupta la “un pluton sau companie” si nici nu cred ca stiu ce inseamna ala, fiind “militarizati” si avansati pe scrierile pentru gl. ilie ceausescu, unul iar celalalt pentru “osanalele aduse epocii de aur in emisuniloe armatei din “epoca de aur, pentru gradele lui dobritoiu, au transpirat o sumedenie de maistri si subofiteri, ca doar nu a ajuns general pentru ca a comandat “strungari si otelari”, intrebare : “ce onoare poate sa aiba comandantul cand isi improascfa cu cel mai urat noroi subordonatii” sau … “are asa ceva ?.

 33. COLONELUL says:

  Lui me-ne-lau!
  Dobitoc esti tu mai fraiere. Am facut aplicatii pe harta pentru ca e asa in toate armatele civilizate si mai ales pentru ca puliticienii tai(sa-i pupi in limbaj moderat) AU TAIAT CAT AU PUTUT DIN BANII ARMATEI. SUNTEM O TARA DE C..T PENTRU CA ARMATA E PE’DUCA’. UN STAT FARA O ARMATA PUTERNICA E UN STAT SLAB SI DE ACEEA E DEGRINGOLADA DE CARE SPUI. Nu ne milogim la nimeni sa ne dea nimic in plus CI DOAR DREPTUL NOSTRU. PENTRU ANII TINERETII PETRECUTI PE LA CURSURI, APLICATII, MUNCI AGRICOLE , INDUSTRIALE …SI APOI DE LA INCEPUT SI MAI ALES DE CELE MAI MULTE ORI INTRE DOUA TRENURI PENTRU A NE MAI VEDEA SI FAMILIA….STATUL ROMAN NE ESTE DATOR CU VARF SI INDESAT. Dar tu nu poti pricepe aceste lucruri pentru ca sigur ai origine “sanatoasa’ , aceea a muncitoretilor ,pe deasupra si cu pretentii SI SCOLILE LA SERAL .VOI ASTIA CARE CRITICATI pe ofiterii, maistrii si subofiterii adevarati sunteti niste handicapati care sigur nu a-ti fost in stare sa purtati nici o ranita dar sa ma i si invatati. Hai ca m-am enervat pe o nulitate.

 34. Militarii, in tarile NATO, sunt singurii care au pensii speciale (si nu au contributie), cu exceptia unor tari unde mai au si alte categorii in afara de militari. Introducerea in sistemul public de pensii s-a facut pentru a nu se face majorari odata cu activii si de a scadea drastic pensiile, putand fi o sursa de venit (insa ilegala) pentru buget. NATO a cerut majorarea salariilor activilor, salarii ce sunt cele mai mici din NATO (ca si pensiile, de altfel). Nu existau posibilitati bugetare in criza, iar handicapatii de la putere de atunci erau in panica, deoarece nu veneau nici banii romanilor din strainatate, multi fiind someri. Plus, datoriile electorale fata de sustinatorii din campanie, plus furtul de rigoare din buget. Era jenant sa treca perioada de la putere fara sa agoniseasca ceva mai mult decat ceilalti. Plus Directiva Ocultei Mondiale care spunea ca se tinde spre pierderea suveranitatii statelor, apoi se urmareste distrugerea valorilor nationale, a gruparilor nationaliste ce ar putea aduna mai multi oameni decat pot ei neutraliza in diverse situatii. I-au scos pe Eminescu (din manual !!!), Paunescu, S. Nicolaescu etc din circuitul valorilor, decredibilizeaza biserica si vor sa distruga nucleul de rezervisti si revolutionari (ultimilor, fiindu-le adusi si revolutionari falsi in grupare), precum si ideologi precum Pora, Base, Boc, Lazaroiu, Voinescu, Patapievici, Plesu (si alti lingai ai Ocultei) s-au exprimat pentru decredibilizarea armatei. Armata, cea care a dus greul Economiei Nationale (cadrele din unitatile operative faceau treaba cadrelor din Economie, dupa care se schimbau rolurile, astfel forta de munca ieftina putand fi coordonata) si a construit aproape tot ce se putea construi inainte de lovitura de stat care a avut ca scop dezmembrarea Romaniei; numai fraternizarea armatei cu poporul a dejucat planurile de separare. Planuri ce au mai revenit inainte si dupa impartirea Jugoslaviei, iar la anul se va incerca emiterea unui act oficial de catre Bruxelles, prin care Ardealul va fi cedat. Permanent, in planurile Ocultei intra formarea Noului Ierusalim, varianta extinsa vizand jumatate din Ucraina, Galitia, Slovacia, Bucovina, Basarabia etc, acestea cu capitala la Lvov. O treime din populatia acestor zone sunt un fel de evrei, kazarii (populatie de provenienta asiatica, ce in 740 e.n. au trecut la cultul mozaic), ce de altfel conduc SUA, NATO, UE (prin Iluminati, B’nai B’rith etc). Ardealul va trece la Ungaria, treptat s.a.m.d.

 35. ANDU says:

  PAI CHIAR DE AIA,OFITERII AJUTA ROMANIA,FACAND ECONOMII URIASE LA BUGETUL STATULUI,REVENIND PE LEGEA 164.
  DACA SE REVINE PE LEGEA 164,ECONOMIILE SUNT URIASE.
  INTELEGI,OFITERII NU VOR BANI MAI MULTI CI DIN CONTRA,MULT MAI PUTINI BANI PENTRU PENSIONARII MILITARI,PENTRU CA ESTE CRIZA.
  REVENIREA LA LEGEA 164,FACE POSIBIL ACEST LUCRU.
  AI INTELES.
  LEGEA 164 INSEAMNA MULT MAI PUTINI BANI,PENTRU PENSIONARII MILITARI,NU MAI MULTI.
  STIU CA ESTI BEAT LA ORA ASTA, SI PROBABIL MAI AI INCA ZECE NICKNAMEURI PE SITEUL ASTA,DAR TOTUSI,INCEARCA SA GANDESTI MACAR NORMAL.

 36. Dracula says:

  Da-l dreak,nu te nevroza!Nu merita.Crezi ca el stie ce inseamna o aplicatie, chiar si pe harta?Pariez ca NU!

 37. anonim says:

  “Tara arata mai rau ca dupa razboi dobitocilor si voi vreti pensii”
  Tara este asa cum au lasat-o pedelacii, atotstiutorule, cum o jecmanesc baietii destepti… prin Hidroelectrica, BOURENII pe la OLTCHIM, curalai ca ANASTASE pe la CONPET etc. Hotesc pedelacii si astzi sub nasul USL-asilor iar noi… ne tot certam intre noi!

 38. Razvan says:

  Mințiți cu nerușinare, acum se recalculează din nou pensiile. Am cerut noi să se scadă pensiile, am cerut noi să se modifice grupele de muncă? Acum ne vor scădea din nou pensiile. Să vă fie rușine, la televizor se vedea cum ocoliți răspunsul în legătură cu grupele de muncă. O acțiune ordinară, ați dat ordin să ne cheme la centrele militare zonale să ni-se explice că a fost o greșeală cu grupele de muncă. Așa ne-au chemat și pe vremea lui Boc și ni se explica că trebuie să ne scadă pensiile. Să vă fie rușine domnilor politicieni, nu aveți cuvânt, nu meritați să fiți conducătorii noștri.

 39. James Bond says:

  mai dai lui Ponta un sfat bun, tot pe blog

 40. James Bond says:

  eu nu zic ca este ok ca un mm sa aiba o pensie mai mare ca un ofiter, insa trebuie sa vezi ca omul a lucrat 34 de ani in conditii similare sau mai grele ca un ofiter care a stat 20 de la DFC si care a avut grija sa isi creasca functia, sa aiba solda de merit, prima de comanda fara subordonati si sa aba pensia de 4 ori cat un maistru.El nu a putut sa iasa cu ordonanta deoarece era deficit de pers la mm si subof, banii trebuiau dirajati unde trebuie, acuma la batranete ii dai 12 mil pensie? Este corect asa? Eu nu zic sa le ia la unii sau la altii, eu as vrea sa le puna pe baze corecte si sa nu fie diferenta asta enorma dintre pensii, deoarece unul nu lucreaza in Germania si celalalt in Romania. Nu este corect sa declaram ca vrem sa fim o mare familie in toate, pana la drepturi!

 41. capraru nicolae says:

  Ma intreb, oare de cata incosntienta si nerusinare au nevoie unii oameni care au profitat de haina militara ca sa ne injoseasca pe noi militarii adevarati, continuand sa cerseasca pensii favorizate in raport cu cetateanul roman ( as mentiona aici parintii, copiii, rudele, dascalii, etc) ?
  De ce sa-mi fie mie rusine de semenii mei, pentru care am jurat sa-mi fac datoria atunci cand am intrat in randul armatei romane, pentru ca indivizi inconstienti, nedemni de a-mi fi colegi, fara sa-si riste vreodata viata sau sa fie prezenti pe vreun front, cer dreptul de deveni o clasa moderna de xpoatare a cetateanului roman?
  Sa respectam cum se cuvine pe cei care si-au riscat cu adevarat viata, pe cei care s-au jertifit si cu demnitate si onoare sa cerem drepturi asemeni romanului de rand care toata viata a muncit ca sa ne tina in spate si pe noi.

 42. capraru nicolae says:

  Ne mor oamenii mai ales in tara. De zeci de mii de ori mai multi oameni ne mor in tara decat in Afganistan.
  Sute de mii de romani au murit in regimul basescu din lipsuri. Fel si fel de alimente, fel si fel de medicamente, fel si fel de medici,
  fel si fel de “specialisti”, si fel si fel de multe altele. De ce suntem atat de egoisti si orbi incat sa nu ne putem da seama in ce sistem traim si cum contribuim cu totii la decenta sau indecenta traiului din tara pe care traim, tara si poporul pt care am jurat credinta, pentru care am jurat ca ne jertfim si nu ne jelim sau sa ne cersim drepturi necuvenite, peste puterea teanului roman din blestematul regim basescu.
  De ce sa devin eu cel care a jurat credinta si jertfa poporului roman un usman real? Detest demagogia unor indivizi cu tupeu care au profitat si vor sa profite de statutul de militar. Cand vad mentalitatea unor “militari” care cauta profit, regret cei peste 20 de ani din viata mea pe care i-am trait in unitatile militare crezand ca servesc cauza poporului si nu interese a unor oameni nedemni si demagogi. Imi este rusine de copiii mei si familiilor lor, cand pensia mea este de 2-3 ori mai mare decat salarile lor si imi spun cat de greu muncesc pentru veniturile lor.

 43. gigimarga says:

  Tonta s-a prins că peste 50% din pensii sunt umflate din burtă şi acum trage de timp pentru finalizarea recalcularii că poate mai pică ceva de la şmecherii de Bucureşti cu naşul în suflet. Chiar dacă s-ar găsi bani în buget că şi aşa se laudă că a crescut excedentul. militarii nu vor primi nimic în 2013! Tonta va da ceva înainte de alegerile europarlamentare de la anul! Dacă nu dă nimic înainte de europarlamentare poate înainte de prezidenţiale, cine mai apucă până atunci!
  Dacă activii nu iau taurul de coarne nu se rezolvă nimic! Restul e cancan!

 44. Tepes says:

  Domnule Nicolae, permiteti-mi sa va salut sau sa fiu sincer: am onoarea sa va salut. Cred ca sunteti unul din putinii militari aflati in rezerva care spune lucrurilor pe nume. Adevarul este cel spus de domnia voastra dar sunt prea multi cei care il ascund sub pres. Cinste dumneavoastra!

 45. lute says:

  Dupa atat latrat, ia zi, ai renuntat cumva la pensie si eu nu am aflat? Sau ma inveti sa fac doar eu aceasta? Am si eu copii, care au venituri de 2-3 ori cat pensia mea. Oare fiindca au mostenit gena? Accept chiar si ideea ca ar mosteni-o de la mama, nicio problema. Caprare, socialismul s-a scurs cum spunea poetul…”ca nouri lungi pe sesuri”… Doar propagandistii au mai ramas…

 46. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  - Disoluţia mişcării sindicale din România, datorită luării sub control a principalilor lideri şi a ameninţării cu arestarea a 19 dintre ei, de către regimul Băsescu, dar şi a abrogării Legii sindicatelor, înlocuită cu antisociala Lege 62/2011 a dialogului social. In context, amintesc faptul că, după un control ANAF de 4 luni şi jumătate, ordonat prin Sorin Blejnar, după 6 luni de încercări de atragere a noastră la Judecătorie, în scopul desfiinţării sindicatului, sub denunţuri de modificare a actelor constitutive ale SCMD, se lucrează astăzi la 6 dosare împotriva preşedintelui SCMD, a d-lui vicepreşedinte Pricină Valeriu, şi a altor 4 colegi ale căror nume încă nu le-am aflat, sub acuza de “tulburare a ordinii publice şi a statului de drept”. Menţionăm că liderii revoluţionarilor déjà au dosare pe rol, sub acuza că au făcut manifestaţii în faţa unor locaţii particulare (prefect, primar, etc). După ce s-a încercat şi atragerea noastră într-o astfel de cursă (manifestaţii în faţa celebrului garaj prezidenţial) se coordonează acţiunea din interior şi din exterior împotriva a 3 structuri de protecţie ale SCMDR.

 47. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  COMUNICAT din 11.04.2013

  Stimaţi camarazi

  Referitor la informaţiile difuzate de unele posturi de televiziune, potrivit cărora se operează ,,noi tăieri” din pensiile cadrelor militare în rezervă, facem precizarea că într-adevăr unele cadre militare în rezervă / retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale au primit noi decizii de pensii, însă acestea au fost generate de faptul că la elaborarea celor anterioare s-au folosit unele date eronate şi, în mod logic şi legal, ele trebuie corectate.
  Pensiile calculate pe bază de date corecte nu vor suferi nici-o modificare(adică nouă cei care au UNPR-ul în suflet nu voi, nişte exilaţi ai vieţii) .
  BIROUL PERMANENT CENTRAL ANCMRR

 48. ursu says:

  Nea Capraru, ia vezi mata ca asta de-si zice Dax, Vax, Barzaunele, Maimuca, Cezar s.a. a inchiriat niste capre de la unii si zicea ca are nevoie de cineva care sa i le plimbe. Poate te prinzi. Aer curat, brinza, cheag…Ce mai? Sanatate curata, vorba raposatului Adrian Paunescu. “Si cind vine cite-o ploaie si te uda pin’ la….”.

 49. gigimarga says:

  Braşovul şi-a dat foc pe pârtie, urmează Focşaniul….! Dogaru încă e hipnotizat de tonta! Să auzim de bine!

 50. gigimarga says:

  Dumnezeu să-l ierte! După opiniile exprimate mi s-a părut un militar deosebit, un militar devotat meserii de militar adevărat!